Bravúros mentés,
Otouto, magam sem reagálhattam volna szebben húgocskánk gyanakvó ábrázatára!

Bár ami azt illeti, lövésem sincs, van-e ahhoz minden? Ez nem elhanyagolható kérdés, főleg most, hogy nem is saját terepen alkotunk, és nem mi vásároltunk be a kamrába! Na persze, ezt otthon amúgy se szoktuk, de az egy teljesen másik kérdés!
– Most így belegondolva, milyen figyelmetlenek vagyunk! Hiszen már ideértél, így el is mondhatod, mihez lenne leginkább kedved – lépek azonnal húgocskánk másik oldalára, hogy ameddig ikeröcsém pakolászik, ne maradjon egyedül. Ezért vagyunk mi jobbak bárkinél: akkor is vele tudunk lenni, ha egyikünknek dolga van!
– Minket nem kell féltened, húgocskánk, nagy fákba vágja a fejszéjét, aki egyikünknek is ártani akar 
- próbálok társulni ikeröcsém által mondott nyugtató szavakhoz. Elvégre eddig csak egyetlen személy tudott igen komolyan keresztbe tenni nekünk, és ő is csak azért, mert nem adott rá okot, hogy igazán komoly ellenfélnek tekintsük. De kezd betelni az a bizonyos pohár, legalábbis részemről. Abban az ügyben
Otoutonak kell kimondania a végső szót, elvégre ő a fő sértett fél, én pedig a szárnysegéd.
Már kezdtem félni, hogy a szárított gazok nem nyerik el imádott húgunk tetszését, de szerencsére zsenialitásunk most is kihúzott minket a csávából! Elégedetten viszonzom középső húgocskánk ölelését, és kicsit meglapogatom a buksiját.
– Hát azt gondoltad, kihagynánk egy alkalmat, hogy elkényeztessünk? 
– ez még feltételezésnek is abszurd! Természetesen életünk három kicsi virágszálát ápolgatni kell, amennyire csak lehet. Máskülönben sosem bocsátanának meg egy-egy leütött magaslabdát! Az idősebbekkel szerencsére nincs is nehéz dolgunk ilyen téren, ugyanis felettébb kellemetlen lenne évtizedekig könyörögni a kegyeikért. Nem is szoktuk annyira átlépni a határokat, hogy ilyen problémával szembesülnünk kellene.
Otoutoval együtt hördülök fel démonbátyusunk aljas megvesztegetési akciójáról hallva, és bőszen bólogatok ikeröcsém minden egyes mondatára. Maximálisan igaza van,
Hanabi-chan ennél sokkal több, nem holmi olcsó nőszemély, akit bármilyen jött-ment alak megvásárolhat. Akkor sem, ha történetesen vérrokon az illető. És nem, nem bátyja, ahhoz nem csak közös felmenő szükségeltetik, hanem jelen is kell lenni! Öcsém példabeszédét hallgatva magam is közelebb hajolok húgocskánkhoz, és gyanakodva méregetem, bármiféle árulkodó jel után kutatva ábrázatán. Hátha már látszanak rajta mérgezés tünetei, amit még észre sem vett!
– Egyetértek, nekem is gyanús – helyeselek testvérem ténymegállapítására, majd aggodalmasan kedvenc középső húgunk felé fordulok.
– Mit etetett veled az álnok? Nem volt benne semmi gyanús? Eléggé odafigyeltél, miket kotyvaszt össze? Lehet, hogy ami szemeten ő élt az elmúlt időszakban, neki megfelel, de te sokkal igényesebb vagy nála, szerencsére – érdeklődöm, színtisztán testvéri aggodalomból, majd egy lépéssel hátrább is ugrok a szentségtörő megállapításra, melyet húgocskánk magára aposztrofál.
– Ezt a gondolatot verd ki a fejedből! Te is, és Rena-chan is úgy vagytok tökéletesek, ahogy vagytok, és nem kell összehasonlítanotok magatokat – folytatom azonnal
Otouto megkezdett gondolatmenetét. Mindkét lány messzemenőkig jobb, mint
Oni-chan, ez tagadhatatlan és cáfolhatatlan tény.
– Nem kell kétszer mondanod, Otouto, rajta vagyok! – lépek azonnal a konyhapulthoz, hogy szemrevételezzem a már előhordott holmikat.
– Szóval, Hanabi-chan, mit is ennél? 
– fordulok még vissza húgocskánk felé, elvégre ha van valami konkrét kívánsága, annak megfelelően egészítem ki az alapanyagokat az
Amatsujik kamrájából. Elvégre akkor már 5 főre kell főzni minimum, és
Oni-chanról meg a kígyóról sem lehet tudni soha, mikor óhajtanak behullani váratlanul... a vénasszonyról már nem is beszélve. Szóval igazán nagy főzőcskének nézünk elébe!
– Remélem, nem sodort bajba a zöldfülű... Mint bátyád, megengedem, hogy ha látványosan ostobaságot csinál a felettesed, ne kövesd az utasításait – jelentem ki, már az edényzet előpakolása és az elsődleges alapok tűzre tétele közben. Az ismerős név hallatán nosztalgikus mosoly kúszik az arcomra. Hát igen, sokáig kellett küzdenünk, hogy egészen egyedi titulusunk legyen a tréfa koronázatlan uraiként, köztük azzal a bizonyos öreg ördöggel is!
– Shinri-jii nagy tréfamester volt annak idején. Az új Amatsuji-generáció sokat tanulhatna tőle! Sajnos most nem tudna regélni kalandjairól, mert épp amnéziásat játszik, de remélhetőleg egyszer te is elsőkézből hallhatod majd azokat a legendákat – mesélem húgocskánknak a nagy öreg egykori hírnevét.
– De persze, a mi tetteink és módszereink híresebbek, bár ettől még elismerjük a méltó konkurenciát 
– teszem azért hozzá, csak a mihez tartás végett.
Kicsit megrettenek, hogy
Otouto ily könnyedén kéri fel húgocskánkat segédkezni. Nem csak azért, mert ő is
Amatsuji nő, amiért már önmagában a konyhától távolabb lenne a helye, de még éles kést is a kezébe merne adni?

Erre jobb lesz odafigyelni, mert ha megvágja magát, máris rohanhatunk az elsősegély-dobozért – azt amúgy hova is pakoltuk el az imént? Mintha valami kötszeres ládikó a kezembe akadt volna néhány perccel ezelőtt, mielőtt
Hanabi-chan meglepett volna bennünket... Jobb lesz, ha gyorsan eszembe jut, mert inkább féljünk feleslegesen, mint megijedjünk, ha beüt a baj.
– Ha úgy érzed, nem megy, vagy csak inkább néznéd és beszélgetnél, szólj nyugodtan. Mi feltételek nélkül szeretünk 
– biztosítom húgocskánkat, hogy semmi esetre sem kell feleslegesen megerőltetnie magát, ha nem érzi magában a megfelelő erőt a feladathoz.