Szerző Téma: [Fórumtörténet]  (Megtekintve 7035 alkalommal)

Description:

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Karakterlap

Hirako Shinji

A Yuuniverzum ura

Eltávozott karakterek

Hozzászólások: 80

Hírnév: 5

Infó

Tárcában: 3 459 950 ryou

Technikatár
Ajándék küldése  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

[Fórumtörténet]
« Dátum: 2014. Júl. 02, 20:10:13 »
Mi történt eddig…
…Soul Societyben?
Aizen Sōsuke és társainak árulása szinte alapjaiban rázta meg a Gotei Juusantai szervezetét. Fujimoto Masayoshi főkapitány kinevezését követően vasmarokkal fogta össze a halálisteneket, s elszántan folytatta tovább a harcot mind a lidércek, mind pedig a renegát kapitányok ellen. Vihar előtti csend volt ez, érezhetően ott lógott a levegőben egy nagyobb, elkerülhetetlennek tűnő konfliktus rémképe. Az 5. osztag egykori vezetőjének korántsem titkolt célja az Ōken, azaz a Király Kulcsának létrehozása volt, amelynek elkészítéséhez százezer erős lélek szükségeltetett fél lélekmérföldnyi területen belül. Az egyetlen hely, ami megfelelt ennek a kikötésnek, Karakura városa volt. A Tizenhárom Őrosztag a Kidoushuu és a 12. osztag segítségével az igazi települést Soul Societybe szállította, helyét pedig egy hamisítvány vette át, azonban Aizen rájött a cserére, s miközben elindult, hogy végleg leszámoljon ellenségeivel, titokban hollowok egész seregét zúdította a Tiszta Lelkek Városára, véres ostromot kirobbantva ezzel. Terve azonban félresiklott; az Espada tagjait, illetve Tōsen Kanamét és Ichimaru Gint egyesített erővel (a vaizardok és a Daitenshi segítségével) legyőzték, Őt magát pedig lepecsételték, majd húszezer évre a Mukenbe száműzték. Lassacskán minden visszatér a régi kerékvágásba, egyre-másra emelkednek fel újra a lerombolt épületek. Ám valami készülődik a sötétség birodalmában…
…Hueco Mundoban?
Új impérium van születőben Las Noches fehér falai között! A trónbitorló félreállítását követően az arrancarok újraszerveződtek, mégpedig egy Seth nevezetű egyén irányítása alatt, aki önkényesen kiáltotta ki magát a végtelen sivatag uralkodójának. Az Espada soraiban az eddigieknél is erősebben ütötte fel fejét a széthúzás, nem mindenki ért egyet az újabb zsarnok szolgálatával. Az elégedetlenkedők kisebb csoportja Ellenállás néven hozta létre saját frakcióját, melynek célja nem más, mint Hueco Mundo királyának megbuktatása, illetve a hatalom átvétele. Ezzel egyidejűleg veszélyes jelenség árnya vetül a Fehér Palota lakóira, méghozzá a visszafejlődés képében! A Hōgyoku hatása átmenetinek bizonyult, nélküle a faj ereje hanyatlásnak indult, félő, rövid időn belül elvész a visszaszerzett emberi külső és fejlett gondolkodásmód, mindenki visszakorcsosul azzá az ösztönlénnyé, melynek létezése egyetlen dolog, a kínzó éhség csillapítása körül forog. Meglehetősen nehéz feladat hárul tehát azokra, kik célként a fentebb említett nagy erejű tárgy újraalkotását tűzték ki maguk elé. Másrészről továbbra is folyik a kutatás a majdhogynem mesebeli lénynek számító Vasto Lordok után, kiknek megtalálása Aizen idejében is kiemelt fontosságnak örvendett, ezúttal viszont akár az egész dimenzió sorsát is befolyásolható belső csatározások döntő eszközeivé léphetnek elő! Viszont akadnak mások is, akik mozgásba lendültek…
…az Élők Világában?
Habár évszázadok óta zajló csatározások színhelyeként jelölhető meg, lakói közül igencsak kevesen vannak tisztában a háttérben vívott háborúval, s még kevesebben vannak azok, akik ebbe aktívan képesek bekapcsolódni. Egyre nagyobb számban jelennek meg világszerte a különleges adottságokkal rendelkező személyek, kiknek védelmét a Raion nevű organizáció tűzte ki feladatául. Tagjai menedéket és tanulási lehetőséget biztosítanak azok számára, akik igénylik ezt. Természetesen, ahogy az lenni szokott, mindennek megvan a maga árnyoldala, így ettől eme dimenziót sem lehet függetleníteni. Apró, ám annál monumentálisabb elképzelésekkel megáldott csoportosulás ütötte fel fejét Naruki városában, titokban, az alvilág posványát használva melegágyként igyekeznek elképzeléseiket a gyakorlatban is megvalósítani. Az Xcution a fullbringerekre támaszkodva szeretne minél szélesebb körben befolyásra szert tenni, módszereiket tekintve semmitől se riadnak vissza.  Ellenben ahogy a gazok között is nyílhat virág, úgy a mostoha körülmények sem szabhatnak határt a fejlődés, a kreativitás szárnyalásának. Karakura az évek során virágzó metropolisszá nőtte ki magát, aminek köszönhetően a zenei élet és a divat központjává is vált. A felhőkarcolók alatt mászkálva igazán kicsinek érzi magát az ember!

Ne habozz, légy részese a kalandnak!
« Utoljára szerkesztve: 2016. Máj. 18, 23:16:54 írta Hirako Shinji »

Karakterlap

Hirako Shinji

A Yuuniverzum ura

Eltávozott karakterek

Hozzászólások: 80

Hírnév: 5

Infó

Tárcában: 3 459 950 ryou

Technikatár
Ajándék küldése  • Profil megtekintése

Nem elérhető Nem elérhető

Re:[Fórumtörténet]
« Válasz #1 Dátum: 2016. Aug. 29, 21:18:44 »

Prológus

Ein besonderes Kind


Újszülöttként nem látott, nem hallott, hang nem jött ki a torkán, s mozdulni sem tudott. Mindezek ellenére nem félt, akkor sem sírt volna, hogyha rendelkezik ezzel a képességgel, mivel tudatában volt: élni fog. Az őt körülvevő emberek hatalmas tisztelettel viseltettek iránta, hiszen bárki, aki megérintette, megkapta azt, aminek híján volt. Ki elveszítette szeretteit, vigaszra talált, kinek szívében gyávaság lapult, bátorságra lelt.

Ennek oka abban rejlett, hogy képes volt megosztani lelkét másokkal. Mindazok, akik kapcsolatba kerültek vele, egy darabot kaptak belőle, aminek hála lelki sebeik, melyeket egyedül nem voltak képesek eltüntetni, begyógyultak.  Míg a gyógyulás lassú útjára léptek, a darabkák különleges aspektusok nyomát hagyták az embereken, amik haláluk pillanatában azonnal visszatértek a forráshoz.

Ugyan senki sem élt hosszabb életet azok közül, akik hozzáértek, mégis egyre többen és többen követték. Ahogy szellemének darabjai visszatértek, teste lassacskán működni kezdett. Idővel süket fülei szót hallottak, egy különös nevet, amin a követői hívták: YHWACH. Megértette a tényt, mely szerint ezen a néven valójában ama istent szólították, akiben hittek, ám ennek ellenére úgy döntött, használni fogja.

Évek teltek el mire rájött a módszerre, amivel sokkalta effektívebben tudta szétosztani lelkének adottságait. Azzal, hogy belegravírozta a képesség elnevezésének kezdőbetűjét az illető lelkébe, mélyebb kapcsolat jött létre és az alany hatalmasabb erőre tett szert. Schrift, így nevezték ezt. Sajátjába az „A” betűt véste, jelezve mindenhatóságát, kinyilvánítva erejének határtalanságát.

Idővel hatalmát hódításra használta, létrehozta a fény birodalmát, amelyet Lichtreichként ismertek. Ám ennyivel nem elégedhetett meg, seregének élén Soul Society hadereje ellen vonult. Kudarcot vallott, de nem halt meg, a világosság az árnyak martaléka lett. Egy évezred alatt története mítosszá vált, kevesen maradtak, akik ismerték a Szent Király himnuszát:

„A quincy-k lepecsételt királya…
Kinek szíve kilenc évszázad után újra ver…
Kinek tudata kilenc évtizedre rá visszatér…
Kinek ereje kilenc év múlva teljessé válik…
Ő, ki végül meghódítja a világokat!”

(click to show/hide)

Karakterlap

Shihouin Yoruichi

Főadmin

Developer :x

Adminisztrátor

*

Hozzászólások: 175

Hírnév: 14

Infó

Tárcában: 4 485 150 ryou

Technikatár
Ajándék küldése


Hovatartozás:
Független

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Egyéb hovatartozás:
Nincs

Kapcsolat cimke:
Egyedülálló


  • Profil megtekintése
  • Bleach szerepjáték

Nem elérhető Nem elérhető

Re:[Fórumtörténet]
« Válasz #2 Dátum: 2020. Jan. 12, 16:15:08 »

Összegzés
Az Ezeréves Háború

Nagyjából 1000 évvel ezelőtt, a Gotei Juusantai akkori vezetője, Yamamoto Genryuusai Shigekuni tisztázatlan okokból kifolyólag elbukott, és képetelen volt végezni Yhwachkal. Csatájuk után, a Quincyk vezére feltételezhetően elvesztette erejét. 900 évbe telt, hogy ismét visszaszerezze azt, további 90 évbe tudását és még 9 évbe, hogy képessé váljon visszavenni erejét a tisztátalan Quincyktől…

Ezer év után az Uralkodó visszatért, ám kezdetben nem kívánt nyílt háborút kezdeni a Shinigamikkal, sokkal inkább emberei segítségével igyekezett összeroppantani az általuk védelmezett egyensúlyt, és a háttérből irányítva növelni erejét az emberi dimenzióban élő tisztavérű Quincyk toborzásával. Megannyi tisztavérű csatlakozott hozzájuk, hiszen évszázatok óta várták már visszatérését. Azokat az espereket, akik valamilyen módon belekeveredtek ügyeikbe és igyekeztek ellenállni, megtörni vezetőjük hatalmát, könyörtelenül elsöpörték.

Hadjáratát elsőként Hueco Mundoban kezdte meg, ahol elsőként vezetőjükkel, Sethtel végzett egy rövid harc folyamán. Ezek után megkezdődött a dimenzió bekebelezése, és válaszút elé állította Las Noches lakóit. Vagy mellé állnak, és küzdenek oldalán a Shinigamik ellen, vagy velük is végeznek, akár vezetőjükkel. Sokak számára a társulás lehetősége kecsegtetőnek tűnt, míg voltak akik inkább ellenálltak. Ők vagy elmenekültek, vagy rövid üldözést követően a Quincyk véget vetettek életüknek. Akik azonban csatlakoztak hozzájuk, még így se feltétlenül kapták meg a szerintük kijáró tiszteletet, így sokukat sokkal inkább rabszolga módjára kezelték, és később egyszerű járulékos veszteségként kezelték halálukat.

Mikor már úgy érezte, hogy ereje kellő szilárdságú és az emberek világában is megfelelő mennyiségű támogatást és haderőt halmozott fel, megindította támadását Soul Society és a Seireitei felé, hogy romba döntse és megsemmisítse azt a Shinigamikkal és társadalmukkal együtt, ezzel felborítva az egyensúlyt. Jövendölése - vagyis inkább a Kansei Sengen utolsó versszaka alapján - a világ végét 9 napon belül hozza el harcosaival, eltörölve Seireiteit és az ismert világot, mintha soha nem is létezett volna.

Fujimoto Masayoshi, a sokak által kedvelt és tisztelt, kissé bohókás Főkapitány állt ki elsőként a Quincyk vezetőjével szemben. Felszabadított ereje Seireitei szerte érezhető volt, elvégre mindenre szüksége volt ahhoz, hogy legyőzhesse a behatoló Quincyket. Elsődleges feladatai közé tartozott, hogy megvédje társait és a célt, melyért mindannyian küzdöttek.

Véres harcuk sokáig tartott, ám egészen az utolsó pillanatig nem látszott a harc kimenetele, melyet végül egy erőteljes egymás ellenirányuló támadás döntött el. Fujimoto Soutaichou teste zuhanva hullott alá az égből, ahol eddig a küzdelem folyt, és teste szépen, lassan lélekszemcsékké bomlott, hogy ismét eggyé válhasson a körforgással.

A Főkapitány elvesztését mindenki érezte. Érezték, hogy jelenléte szépen, lassan eltűnik ebből a világból. Mindenkit meghökkentett az esemény, és egyre inkább kilátástalannak érezték a küzdelmet. A Shinigamik kezdtek megtörni.

Yhwach terve úgy tűnt, tökéletesen halad, hiszen számtalan ember és lélek vesztette életét, vagy épp tűnt el a harcok közben, többek között a főkapitány is, akinek valami módon mindig képes volt lelket önteni a Gotei 13 tagjaiba. Az ellenállás pedig szépen lassan kezdett alább hagyni, a Shinigamik pedig egyre inkább kezdték elveszteni a reményt, hogy egyszer véget ér a küzdelem és újra békében élhetnek majd az egyensúlyt fenntartva. Az pedig, hogy a 0. osztagot is képes volt elsöpörni, valamint végzett a Lelkek királyával tovább tetézte a kétségbeesést.

Ekkor érkezett egy eddig sokak számára ismeretlen, ám igen határozottnak tűnő Shinigami, aki megelégelte mindezt, és lelket öntött a motivációjukat elveszteni látszó Halálistenekbe. Sikerült hát egy kisebb hadsereget toboroznia a még harcolni kívánó és képes shinigamikból, és Yhwach ellen indultak, hogy meghiúsítsák tervét. Csapatukhoz néhány Soul Societybe jutott arrancar és hollow is csatlakozott, akik ugyancsak szívesen látták volna Yhwachot holtan, és vissza akarták szerezni szabadságukat, otthonukat, és békés, cerokkal teli életüket.

Habár Yhwach képessége révén képes volt előre megjósolni az eseményeket, ez a történés valahogy mégis meglepte. Nem látta előre, hogy a Shinigamik egy új vezető alatt erejüket összegyűjtve ellenállást indítanak, így nem is volt minderre felkészülve. A váratlanul ért ostrom csupán pár óráig tartott, a Quincyk haderejének szinte reagálni se volt ideje, hiszen vezérük nem figyelmeztette őket ilyen eshetőségekre, nem voltak képesek megvédeni, aki így elesett a lázadást vezető Shinigami keze által.

Később, mivel a fennmaradt kapitányok, és a 46-ok tanácsa úgy gondolta, kiérdemelte, megválasztották az új Soutaichout, aki így mindenki hőseként vezethette tovább a Shinigamikat és a Gotei 13-at. Látszólag ismét békében élhettek tovább a Shinigamik, és tovább folytathatták a béke és az egyensúly őrzését.

Legalábbis egy ideig valóban így tűnt...