Összegzés - Amatsuji Akira

4. Osztag

*

Nem elérhető Nem elérhető

Név:
Amatsuji Akira
Pozíció:
Eltávozott karakterek
Egyedi titulus:
Tsukimisou Tama
Titulus:
Mizushima-ház testőre
Hírnév::
2
Nem:
Férfi Férfi
Kor:
386

Hozzászólások:
20 (0,010 naponta)
Lakóhely:
Seireitei, Amatsuji birtok
Regisztrált:
2017. Jan. 14, 23:43:47
Utoljára aktív:
2018. Máj. 25, 20:09:56
Tárcában:
8 500 ryou
Technikatár
Ajándék küldése
Szint:
2.
Lélekenergia:
60% Complete
11 000 / 15 000
Előtörténet:
Előtörténet

Hovatartozás:
Gotei 13
Egyéb hovatartozás:
Nincs
Pontozás:
Összesen: 30 pont
  • 5 pont jár minden képzettségre összesen
  • 22 pont az LP után
  • 3 pont a Gotei 13-hoz tartozás végett
Képzettségek:

3 pont Fegyverforgatás
1 pont Hakuda
13 pont Kidou
3 pont Helyváltoztató képesség
10 pont Zanpakutou

2 pont reiryoku kezelés

Másodlagos diszciplínák

0 pont erő
2 pont ügyesség
0 pont gyorsaság
Egyéb hovatartozás:
Nincs
Kapcsolat cimke:
Egyedülálló
Kapcsolatai:
Amatsuji Youko Miu - nővére
Amatsuji Shinobu - unokaöccse
Amatsuji Nobuyuki - bácsikája
Hino Kagura - nagynénje
Masachika Shiki Mio - unokahúga
Post szín:
#B0E0E6

Jellemzőim

Kinézet
A maga 190 centijével kifejezetten langaléta, mindössze 24 évesnek látszó fiatalember. Testalkata a hosszú évek edzéseinek hála megfelelően izmos, habár inkább szálkásnak mondható, amit az egyenruha nagyrészt képes elfedni – első ránézésre a legtöbben meg nem mondanák róla, hogy valaha kiváló kardforgató volt. Mindkét kezének csuklóját szoros kötések fedik, egy régi sérülést palástolandó és némi támogatást nyújtva az ízületnek, hogy a mindennapi életben ne akadályozza ez a kis „fogyatékosság”. Arcvonásai férfihoz képest meglehetősen finomak, már-már femininnek mondhatók. Mindehhez türkiz szín szempár társul. A már-már nőies vonások hatásából cseppet sem vesz el az általa hordott agyaras fülbevaló. Arcát hosszú, ezüstös fehér haj keretezi, melyben időnként feltűnnek lila csíkok, attól függően, mikor volt dolga a 10. osztag kapitányával. Haját általában egy laza lófarokba kötve viseli.

Jellem
Akira egy végtelenül nyugodt és türelmes lélek. Lételeme, hogy segítsen másokon, képtelen nézni, ha valaki szenved – éppen ezért borzasztóan érzi magát minden alkalommal, amikor nem tud segíteni valakin. Roppant pozitív egyéniség, ő maga is mindig a legjobbat keresi másokban, és igyekszik a legjobbat feltételezni. Még akkor is így cselekszik, ha átverik, elárulják vagy becsapják, nagyon nehéz elérni nála, hogy ne próbáljon mentséget keresni a másik fél számára, akár helyette is. A kudarcait viszont szereti egyedül megélni – ugyan nővérével ellentétben nem vonul el a világ elől, ám ilyenkor mindig feltűnően sokat foglalkozik a gyógynövényeivel és különböző keverékeivel. Még kétszáz év elteltével is rosszul viseli, hogy fegyverforgatásra jószerével alkalmatlanná vált, ugyan megtanult együtt élni vele, ez mégis fájó sebhely számára, így inkább kerüli a témát, ha teheti, és igyekszik a jó oldalát keresni a dolognak.
Testőri neveltetése révén kimondottan fegyelmezett, tisztában van saját helyzetével és pozíciójával, mind a Gotei 13 kötelékében, mind Soul Society társadalmát tekintve. A Mizushima-házhoz a végletekig hűséges, azonban a többi főnemesi és nemesi házat is megilleti a nekik kijáró tisztelettel. Testőri és shinigami kötelességeit valamelyest igyekszik elkülöníteni, és mindkét pozíciójában az ott megkövetelteknek megfelelően helytállni (aktuális szerepvállalását az éppen viselt egyenruhájával is jelzi), ugyanakkor a társadalmilag felette állóknak egyszerű tisztként is megadja a kellő tiszteletet. Ez alól az sem képez kivételt, ha az érintett nemes történetesen egy távolabbi rokona. Nővére tanácsadójaként meglepően jól helytáll, ha kell, ügyes stratéga, ám jobban szereti, ha elkerülhetik az erőszakot. Inkább a tárgyalást pártolja.
A növényekkel való foglalkozás – akár gyógynövény, akár dísznövény – a hobbijai közé is tartozik, a legtöbb vegetáció funkciójával, esetleges hatásaival tisztában van. Különösen érvényes ez a teafőzésre alkalmas növényekre, rengeteg élethelyzetre, lelki állapotra vagy betegségre tud fejből mondani és elkészíteni hatásos teakeverékeket. Emellett odavan a filozófiáért és a kertben eltöltött meditációkért.

Zanpakuto
Neve: Soumon – Szerzetes
Fajtája: Kidou
Kinézete: Hétköznapi kinézete egy egyszerű katana, melynek keresztvasán lótusz motívumok találhatók. A markolatot borító anyag és a saya egyaránt matt fekete színű.
Shikai parancsa: Oshiete kudasai! – Taníts, kérlek!
Shikai kinézete: Shikai alakban a fegyver kinézete bonyolultabb: a penge fényes fekete akupunktúrás tűkre esik szét, míg a markolati rész egy buddhista imafüzér alakját veszi fel, mely a használó kezére tekeredik, és a technika alkalmazása során világítani kezd. (Ameddig a technika nem aktív, az imafüzér matt állapotban tekeredik a használó jobbjára, a tűk pedig körülötte lebegnek. Mivel a karakter számára kizárólag egy gyógyító technika elérhető, többnyire csak gyógyítás céljából old shikait.)
Támadás(ok):
Seijin no komichi – Bölcs újta
Gyógyító technika, melynek során a tűk a gyógyítandó személy akupunktúrás pontjaiba állnak. Az imafüzér Akira összetett kezeire tekeredik, gyöngyszemei világítani kezdenek, a tűk pedig a reiatsu keringésén keresztül restaurálják a szervezetet. A zanpakutou alapvetően az akupunktúrára épít, a szervezet energiaáramlását állítja helyre, azon keresztül hozza rendbe a sérüléseket. Ehhez egy normál mintára van szüksége, itt jön képbe az imafüzér: azáltal, hogy a használó kezeire tekeredik, ellenőrzi, hogyan kellene egy egészséges energiaáramlásnak kinéznie, az alapján dolgozik. Éppen ezért a gyógyítás lassabban működik, ha a használónak meg kell szakítania a normális reiatsuáramlását, például azért, hogy démonmágiát használjon.
Mivel Akira az egyik kezét ki tudja húzni az imafüzérből, hogy adott esetben kidouzni is tudjon, a gyógyítás sebessége függ attól, hogy az imafüzérben a használónak csak egy, vagy mindkét keze benne van. (A gyógyítási képesség természetesen a zanpakutoura tett pontoktól függ.) Ha a használó az egyik kezét szabadon tartja, a gyógyítás sebessége lassabb.
Mindez az alábbi szempontok szerint valósul meg:
1-6 pont: felszíni sérülések gyógyítása (minél több pont van zanpakuton, annál súlyosabb sérülések gyógyítására képes, életveszélyes sérülést ezen a szinten még nem tud kezelni)
6-10 pont: csontok repedésének, magasabb pontszámnál töréseknek a gyógyítása (a nyílt törések kezelése még túl összetett ezen a szinten)
10-16 pont: mélyebben fekvő sérülések, akár izom vagy szervhártya szakadások gyógyítása (azzal a feltétellel, hogy ütéstől keletkeztek)
16-20 pont: képessé válik a bonyolultabb sérülések, mint például egy nyílt törés, vagy egy átszúrt hasfal kezelésére is. Életveszélyes sérülésből még mindig nem tudja felgyógyítani a kezeltet, de képes javítani az állapotán. Illetve ezen a szinten a gyengébb mérgezéseket is helyre tudja állítani.
20-24 pont: gyógyíthatóvá válnak számára az életveszélyes sérülések, illetve már az erősebb, akár halálos mérgek ellen is képes küzdeni.
Idősztenderdek (az egykezes megoldás minden esetben másfélszeresére növeli a kezelés idejét; a gyógyítási idő 24 pontnál és életveszélyes sérülésnél sem lehet 1 körnél kevesebb):
 - minden frissen belépő szint alapvető gyógyítási ideje a belépéskor 2 kör
 - ez fokozatosan csökken, és mire eléri a következő szintet, az előző gyógyítási ideje egy kör (például a felszíni sérülések gyógyítása 1-2 ponton 2 kör, mire eljut 6 pontig ez 1 körre csökken, de a töréseket 6 ponton ismét 2 körbe kerül meggyógyítania)
 - az első két szint alapvető gyógyítási ideje 15 ponttól fél körre csökken, ha fél kézzel használja csak a technikát, akkor az alapszabállyal ellentétben ezen a pontszámon is 1 körre módosul
(Kitétel: mivel az imafüzér Akira reiatsuáramlását veszi alapul, saját magát nem tudja rendbe hozni – a képességet önmagán nem tudja alkalmazni.)

Felszerelések
Állandó felszerelésének részét képezik a ruhája ujja alatt rejtegetett dobótűk, valamint szükség esetére egy lótusz mintával festett, lakkozott dobozban található akupunktúrás készlet (ha valami oknál fogva nem lenne módja zanpakutouja használatára).

Technikák
Beszerzés folyamatban *>*"
Aláírás:

Nyelv:
Hungarian
Helyi idő:
2022. Aug. 10, 06:26:29

Elérhetőségek

E-mail
rejtett


Amatsuji Youko Miu
Nem elérhető Nem elérhető

Amatsuji Nobuyuki
Nem elérhető Nem elérhető

Amatsuji Shinobu
Nem elérhető Nem elérhető

Sachiaru Masaki
Nem elérhető Nem elérhető

Meiou Setsuna
Nem elérhető Nem elérhető

Fujiwara Ranshin
Nem elérhető Nem elérhető

Üzenet hozzáadása

Nincsenek üzenetek. Szeretnél elsőként üzenetet hozzáadni?