Összegzés - Gawin Lancaster

Különleges karakter

*

Nem elérhető Nem elérhető

Név:
Gawin Lancaster
Pozíció:
Eltávozott karakterek
Egyedi titulus:
anyu pici fia
Titulus:
vámpír
Hírnév::
0
Nem:
Férfi Férfi
Kor:
187

Hozzászólások:
8 (0,003 naponta)
Lakóhely:
Karakura City
Regisztrált:
2014. Júl. 07, 17:16:07
Utoljára aktív:
2015. Márc. 22, 23:32:36
Tárcában:
4 500 ryou
Technikatár
Ajándék küldése
Szint:
1.
Lélekenergia:
60% Complete
7 000 / 15 000
Előtörténet:
Előtörténet

Hovatartozás:
Független
Egyéb hovatartozás:
Nincs
Pontozás:
Összesen: 19 pont
  • 5 pont jár minden képzettségre
  • 14 pont az LP után
Képzettségek:

7 pont fegyverhasználat
1 pont pusztakezes harc
3 pont ereklyehasználat
4 pont helyváltoztató képesség
4 pont különleges képesség
Egyéb hovatartozás:
Nincs
Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Jellemzőim

Jellem

Gawin szinte mindent könyvekből, filmekből és történetekből tanult, amit a világról tud, és az élete jelentős részét a családja körében töltötte, úgyhogy meglehetősen nehézkesen elegyedik szóba bárkivel, gyakran feszeng a társaságban, vagy éppen nem tudja, hogy mi hogyan működik, mit kéne csinálnia, elég bizonytalan. Nagyon zavarja, hogy egyszerre többféle ellentétes erő hat rá: örül, hogy végre világot lát és hiányzik neki az otthona, szeretne olyan kalandokat, mint amilyenek a regények hőseinek vannak, de nem akar bajba kerülni vagy problémát okozni a családjának, jól akar szórakozni, és be szeretne tartani mindent, amit megígért a szüleinek. Túlzottan szabálytisztelő, annyira belenevelték, hogy legyen jó gyerek, hogy nehezen tudja leküzdeni ezt a kényszert. Mivel hetvenkét testvére van, komoly megfelelési kényszere és bizonyítási vágya van, ami néhány szituációban hasznos lehet, de gyakran azt eredményezi, hogy nem önmagát adja, hogy megpróbáljon megfelelni az aktuális társaságának. Mint sok fiatal, ő is keresi a helyét a világban. Sok testvérétől eltérően nincsenek különösebben kiemelkedő képességei, de szorgalommal és akaraterővel pótolja őket. Kiemelkedően intelligens a külseje alapján megbecsülhető korához képest, rengeteg könyvet olvasott, többségükre jól emlékszik.
Általában nem rosszindulatú, kifejezetten próbálja elkerülni azt, hogy valakinek ártson, de benne is megtalálhatók a fajtájára jellemző személyiségvonások. Táplálkozásnál megpróbál éppen csak egy kis adag vért elszívni, és utána törölni az áldozat emlékeit, de minden alkalommal úgy érzi, hogy szívesen kiszívná a vért az utolsó cseppig. Viszonylag türelmes, de ha felbosszantják valamivel, előfordul, hogy néhány másodpercre előjön belőle a szörny, és enged a vérszomjának, kijön belőle a pusztítani akarás. Mint minden vámpír, ő is élvezi a vadászatot, az utat, ahogy eljut addig, hogy vért ihasson, de a legtöbb tapasztalata innen is csak elméletből, az idősebb testvérei beszámolóiból van.
Imádja az éjszakát, különösen természetben, órákon át képes ülni és bámulni a csillagokat, a Holdat, vagy akár érezni az esőt, de nagyon szeret repülni a kihalt városokban is. Szórakozásnál a nyugodtabb, csendesebb eseményeket részesíti előnyben, ahol nincsen annyi ember, a tömeget és a zajt nehezen viseli. Kedvenc időtöltései a zongorázás, olvasás és a célba lövés íjjal, de kedveli a számítógépes játékokat és a filmeket is. Szereti elkészíteni a saját ruháit, mivel minél egyedibbet akar hordani, hogy kitűnjön a tömegből. A beszédstílusa gyakran változó, ami a nyelv változásainak tudható be.

Kinézet

Gawin képes változtatni a korát csecsemőtől fiatal felnőttig, de ezt ritkán teszi meg, az általánosságban használt alakján tíz évente öregít egy évet. Jelenleg tizennyolc év körülinek tűnik, ebben a formában 190 centiméter magas és hetvenhét kilogramm, sportos, de nem túlzottan izmos testalkattal. A haja vörös, rövidre vágva hordja, és mivel már sem az anyja, sem valaki a nővérei közül nincs a közelében, többnyire kócos. A bőre kirívóan fehér színű, érintésre hűvös, de nem olyan mértékben, hogy lényegesen elüssön egy embertől. Mivel nem nő szőr a testén, nagyon sima a bőre, az arcán lévő néhány halvány szeplőfoltot leszámítva pedig nincs semmiféle elváltozás a bőrén, nincsen rajta még egy apró karcolás vagy sebhely sem sehol. A szemei a legfurcsábbak emberi szemmel nézve, a színűk olyan halvány világoskék, ami közelebb áll a fehérhez, mint a kékhez, ráadásul enyhén világítanak a sötétben. További furcsaság, hogy a körmei tejfehérek, mintha be lennének festve. A ruházkodása terén az egyedi öltözékre hajt, mivel az intelligens lények jelentős részénél jóval több ruházkodási kort élt át, gyakran keveri is több kor ruházkodási szokásait. Szereti a különböző extrém ékszereket, és mivel éjjel regenerálódik, gyakran használ testékszereket is, amiket aztán kicserélhet (ez gyakorlatilag az egyetlen dolog, amiről tudja, hogy az anyukája nem helyeselné, és mégis megteszi).
Az igazi alakjában Gawin szemei vörösek lesznek, fél méterrel megnő, a bőre sötétszürkére vált, a karmai és a fogai megnőnek, a ruhái pedig hozzáolvadnak a testéhez, a részei lesznek, így a további külső attól függ, hogy milyen ruha van rajta. Denevérformában egy az adott denevérfajta külső tulajdonságait viselő állat lesz, de a szemei ilyenkor is megőrzik a színüket.

Képességek

Halhatatlanság
Gawin nem öregszik, a külső megjelenését saját maga tudja szabályozni, amíg van elég vér hozzá a szervezetében- ha ez kifogy, egy deformált szörnyre kezd hasonlítani, az alakja pedig egyre tovább romlik, amíg csak egy csontváz marad belőle, de ha vért kap, még ezután is tökéletesen helyreáll a teste. A sérülései idővel regenerálódnak, de ha nagyon súlyosak, hosszú alvást igényelnek. Megölni csak lefejezéssel vagy a teste teljes elporlasztásával lehet, a sérülésektől csak legyengül. A fájdalmat viszont érzi, a fizikuma pedig nem tér el lényegesen egy emberétől, az egyetlen különbség, hogy a létfontosságú szervei roncsolódása esetén képes a vérből energiát meríteni, ezzel átmenetileg pótolva például az oxigén-ellátást.

Alakváltás
Gawin képes alakot váltani, és tartósan más alakban maradni.

Denevér: Gawin két különböző denevérfaj külsejét tudja felvenni, a Közönséges törpedenevérét és az Indiai repülőkutyáét, előbbi kisebb és nehezebben észrevehető, utóbbi nagyobb és erősebb, de mindkettő főleg utazásra és menekülésre van. Denevérformában Gawin jobban hall, képes ultrahang kibocsájtással tájékozódni és természetesen repülni, a helyváltoztató képessége pedig 4 KK pontonként eggyel nő. Fizikailag erősebb marad egy átlagos denevérnél, a nagyobb denevér formájában például képes felemelni egy átlagos testalkatú embert, és megtartani néhány másodpercig, és képes használni a különleges képességét is. Denevérformában nem képes beszélni.

Igazi alak: Ebben a formában Gawin erősebb, mint emberi alakban, az érzékszervei is jobban kiéleződnek, a képességeit magasabb szinten tudja használni. A gyengeségei is erősebben jelentkeznek a normálisnál. Ebben az alakban sokkal kisebb az önkontrollja, nem tudja visszafogni magát, sokkal agresszívabban kezd el támadni. A fegyverhasználata ebben a formában nullázódik, lefelé kerekítve egyenlő arányban oszlik meg a helyváltoztató képessége és a pusztakezes harc képessége között. Ebben a formában képes a beszédre, de a hangja sokkal mélyebb a megszokottnál.

Részleges alakváltás: Gawin egyes testrészeit (például fogak, karmok, egy kar, egyes érzékszervek) is átalakíthatja, miközben a teste többi része emberi marad. Az adott testrészre viszont jobban hatnak a gyengeségek is.

Fizikai tulajdonságok, egyéb képességek
Gawin sokkal erősebb egy a termetének megfelelő embernél, teljesen jóllakottan akár ötször is. Képes nagyon gyorsan mozogni, a sebessége vetekszik a shunpojéval, egy átlagos ember számára a mozgása követhetetlen. Az érzékszervei sokkal élesebbek egy ember érzékszerveinél, képes a szemeit átállítani hő látásra. Képes akár fejjel lefelé sétálni a falakon, olyan természetesen, mintha a földön állna. A gyengébb akaratú embereket képes rövid időre hipnotizálni, ezt többnyire táplálkozási céllal teszi.

Freak Behind You
Képesség típusa: térmanipuláció
Leírás:
Gawin egyedi képessége, amit egy másodpercnél hosszabb szemkontaktussal hoz létre. Miután ez létrejött, Gawin fekete füstté foszlik, és az ellenfele mögött jelenik meg, aki természetfeletti képességek híján is érzékeli, hogy mögötte van, de nem tud többé szembefordulni vele, ahogy mozog, úgy mozog vele együtt a vámpír.
Szintek: A pontozástól függ, hogy melyik szint érvényesül, szörnyalakban eggyel magasabb szinten működik a képesség (pl. pontozás alapján 2. szinten működik a képesség, de szörnyalakban a 3. szintet tudja használni).
1. szint: Gawin egyszerűen a célpontja mögé kerül, mások számára jól láthatóan, így nem igazán hatékony több ellenfél ellen. Tehetetlenül mozog, nem érzékeli a terepet, kizárólag a célpontjára fókuszál, a tereptárgyak súlyos sérüléseket okozhatnak neki, ha az ellenfél hirtelen fordul meg, és bár a célpont nem tudja magáról sehogy lerázni, egy jól kivitelezett teleportálás vagy térmanipuláló képesség akár meg is ölheti a vámpírt. Két alvás között összesen három alkalommal használható. (1-6 KK pont)
2. szint: Gawin ezen a szinten homályosan, füstnek vagy ködnek látszik, ha nem szemből látják őt, így kevésbé sebezhető több ellenfél ellen vívott harcban is. Miközben az ellenfélre fókuszál, az ösztönei figyelmeztetik néhány másodperccel előre, ha valami nagyobb tárggyal fog találkozni, vagy változik a tér, és van ideje rá, hogy elszakítsa magát a célponttól. Azt azonban csak nehezen tudja megállapítani, hogy egy tobozzal vagy egy gránáttal fog találkozni, kizárólag azt érzékeli, hogy fizikailag mekkora akadályt jelent majd neki a találkozás, a térmágiánál pedig csak azt érzékeli, hogy létrejönni készül. Hét alkalommal használható két alvás között. (7-12 KK pont)
3. szint: Gawint már csak szemből, harminc fokos szögből lehet látni, minden más szögből csak egy sötét, homályos ködfelhő látszik belőle, jóval nagyobb kiterjedésű, mint amekkora a vámpír teste, úgyhogy nehéz pontos találatot bevinni rajta. Ezen a szinten már nem csak érzékeli a veszélyt, de képes a képességét kilenc másodpercre megszakítani, és szabadon mozogni, mielőtt visszakerülne a célpontja háta mögé, így el tudja kerülni a sérüléseket, és még kiszámíthatatlanabb. Viszont ezt csak egyszer képes megtenni minden harminchárom másodpercben anélkül, hogy elszakítaná a köteléket. Két alvás között kilenc alkalommal használható. (13-18 KK pont)
4. szint: Gawin már csak úgy látható külső szemlélő számára, ha az fizikai kontaktust létesít a célpontjával, anélkül csak egy hatalmas fekete ködfelhőt lát az illető háta mögött. A vámpír már korlátlan alkalommal kapcsolhatja ki-be a képességet ugyanazon a célponton, csak a célpontváltás csökkenti eggyel az alkalmakat, ahányszor a képességet használhatja, két kikapcsolás között továbbra is harminchárom másodpercnek kell azonban eltelnie. Ha a célpontja az övénél gyengébb térmanipulációs képességet használ (pl. garganta, senkaimon vagy valamilyen teleportáló képesség), meg tudja határozni, hogy nagyjából mire való, és hogy veszélyes-e rá, miközben létrejön. Összesen tizenkét alkalommal használható a képesség. (19-24 KK pont)
5. szint: Gawin egy zsebdimenziót nyit, aminek kijárata az ellenfél, és néhány méter széles, minden nem ebből az irányból jövő támadás haszontalan ellene, és átsiklik a tereptárgyakon is, aki pedig nem ebből az irányból nézi, csak annyit érzékel, hogy van ott valami. Ezen a szinten a képesség átmeneti megszakítása korlátlan számban lehetséges, de tizenhárom másodpercig nem térhet vissza az ellenfél háta mögé onnantól számítva, hogy elhagyta ezt a zsebdimenziót. Tizenhárom alkalommal használható a képesség, de ha tizenharmadszor is használta, Gawin csak nehezen tud visszatérni az emberi alakjába, akár hetekig is eltarthat, amíg lassan visszaveszi. (19-24 KK pont, csak szörnyalakban érhető el)


Gyengeségek:
A gyengeségek a vámpír erejének növekedésével egyre erősebben jelentkeznek, egy gyenge vámpír számára egy másodperc alatt legyőzhető kellemetlenségek, egy erős vámpír számára viszont már életveszélyt vagy áthatolhatatlan akadályt is jelenthetnek. (KK pont függő)

Napfény: bármelyik dimenzió Napja sérülést okoz egy vámpírnak. Egy gyenge vámpír nem sokkal érzékenyebb egy leégésre hajlamos embernél, és gyenge naptejjel már könnyedén képes kint mozogni, de az erősebbekre drasztikusabb hatásai vannak. Egy közepesen erős vámpír percek alatt súlyos égési sérülést szenved közvetlen napfény hatására, egy még erősebb pedig már szemmel láthatóan füstölni kezd, az igazi alakjában pedig meggyullad, és fél percen belül porrá ég.
Hit: bárki, aki hisz valamilyen vallásban, képes bizonyos mértékben megvédeni magát a hitével a vámpírok ellen, ha elég erős a hite. A gyengébb vámpírok csak kellemetlenül érzik magukat, ha ilyen személy van a közelükben, a közepesen erőseknek már komoly erőfeszítésébe kerül, hogy kibírják a fájdalmat, ha így támadnak rájuk. A legerősebb vámpírok szinte ösztönösen menekülnek el az ilyen személyek közeléből, annyira nem bírják az ilyenek jelenlétét.
Folyó: a folyóvíz úgy hat a vámpírokra, mint fal. A gyengébbek úgy haladnak át rajta, mintha papírból lenne, a közepesen erősek számára már kisebb erőfeszítésbe kerül, a legerősebbeknek pedig már komoly kihívás átküzdeniük maguk rajta. Fontos megjegyezni, hogy nagyon magasan a folyó felett át tudnak haladni, illetve az alatta ásott alagutakon is, és átszállíthatja őket valaki más is rajta, csak önerőből nem képesek átlépni felette a saját izmaik használatával.
Otthon: a vámpírok csak akkor tudnak belépni mások otthonába, ha behívják őket. A gyengébbeknek az is elegendő, ha követik a házigazdát, és az nem ellenkezik az ellen, hogy belépjenek, a közepeseknek szükségük van legalább egy nonverbális gesztusra, az erősebbek pedig csak úgy léphetik át a küszöböt, ha szóban megengedik nekik, hogy belépjenek. Engedély nélkül a küszöb egy áthatolhatatlan fal. Csak akkor működik ez a típusú védelem, ha az illető mások számára elismerten tartózkodik ott, és elismerik azt otthonának, egy csövest például nem véd meg, ha elbújik a híd alá.
Erős ingerek: ahogy a vámpírok erősödnek, és fejlődnek az érzékszerveik, azok egyre sebezhetőbbé válnak a szélsőséges fényekre, hangokra stb. Képesek ugyan emberi szinten tartani az érzékszerveiket, de ha teljesen kihasználják őket, a modern világban gyakran kábítja el őket valami kellemetlenség. A fokhagyma is ebbe a kategóriába tartozik.
Vér: a vámpíroknak egyre több vért kell fogyasztaniuk, minél erősebbé válnak, egy gyenge vámpírnak elég naponta két deciliter, egy igazán erős ennek a tízszeresét is igényelheti. Minél kevésbé jóllakott, annál jobban elkezd legyengülni, és annál inkább elveszíti a kontrollját, például egy nyílt seb láttán. Egy idő után elveszíti a képességét, hogy mozogjon és gondolkodjon, álomba zuhan, a teste pedig elszárad, és ebben az állapotban marad, amíg vér nem kerül rá.

Relikviák

Red Thorn (Vörös tövis) Gawin fegyvere egy vörösre festett számszeríj, ami elég nagy, az íj része eléri az egy méteres szélességet töltetlenül. Már külsőre látszik, hogy egyedi, a nyílpuskából rózsák nőnek ki, a tövisek pedig felsértik a használó kezeit. A nyílpuska a vérből táplálkozik, a lövedékek a vér segítségével indulnak útjukra. A nyílvesszők egy szál vörös rózsára emlékeztetnek, ahol maga a virág a toll, és a virág levágott szára a nyíl hegye, de éppen olyan könnyen, ha nem könnyebben hatolnak bele bármibe, mint egy igazi nyílvessző, és ezek a nyílvesszők megsebzik a természetfeletti lényeket is. Ha egy beleáll valakibe, a rózsa gyökeret ver bele, és elkezdi kiszívni a vérét, miközben növekedésnek indul. Hogy milyen gyorsan szívja ki az összes vért, a relikviahasználattól függ. A vámpírok számára ezek a vérből felnevelt rózsabokrok nagyon ízletesek és táplálóak.
Egy normális lövést másodpercenként lehet leadni, de ha Gawin tovább koncentrálja az energiáját, akkor öt másodperc alatt képes egy olyan lövedéket létrehozni, ami sokkal gyorsabb, erősebb, és becsapódáskor nem gyökeret ver, hanem a töviseit növeszti meg.
A nyílpuska másik különlegessége, hogy egy kicsi, kevésbé feltűnő alakja is van, egy ezüstgyűrű, aminek egy rózsa alakú kő van a tetején. Ha a nyílpuska megsérül, vér segítségével regenerálódik.  

Koporsó Gawin egy különleges koporsóban alszik, ami fekete, és a családja jelképe, egy vörös rózsa van ráfestve. Ezt a koporsót nem lehet felnyitni, amíg a vámpír alszik benne, és nem lehet áttörni sem. A koporsó fő előnye, hogy Gawin a megszokottnál is gyorsabban gyógyul, ha benne alszik, a speciális eseteket és az éhesen lefekvést leszámítva, teljesen egészségesen kel ki belőle naplementekor.

Rosemap (Rózsatérkép) Egy vörös rózsát ábrázoló medál, amit Gawin mindig a nyakában visel. Ha megérinti, és közben egy arcra és egy névre gondol, tudni fogja, hogy éppen hol tartózkodik az illető. Ezt a medált a Lancaster család minden tagja megkapja, és alapesetben csak rajtuk működik, de ha valaki vérét rácsöppentik, ő is felkerül a medálra, ha önként adta hozzá a vérét. Ha valaki nem az Emberek világában tartózkodik, a medál azt jelzi a keresésre, hogy halott. Speciálisan lefedett területek esetén csak egy országot jelez.

Thief book (Tolvaj könyv) Egy keménykötéses, barna noteszecske, a borítóján vörös rózsával, a belseje teljesen üres. A használatához ki kell nyitni, és egy kis koncentrációval ellopható vele valami- például egy lámpa fénye, egy arc egy fényképről, szavak egy plakátról vagy egy újságból, számok egy egyenletből, alakok egy filmből, de megfelelő időzítéssel akár kimondott mondatok vagy hangok is (ehhez már a hang előtt fel kell készülni). A könyvben megjelenik, hogy mit lopott el, honnan, és mikor. Összesen a relikviahasználattal megegyező dolog tartható benne, ha betelik, el kell engedni valamit- ilyenkor az visszakerül oda, ahonnan jött, hang vagy fény esetén elhagyja a könyvet, és végigjárja azt az útvonalat, amit az ellopása óta tett meg a könyv.

Goblet of Memories: (Az emlékek serlege) Egy fekete, mégis csillogó serleg, a díszítése nagyon bonyolult, aprólékos. Ha valaki vérét kiisszák belőle, az, aki megissza a vért, láthatja azokat a gondolatokat, emlékeket és érezheti azokat az érzéseket, amiket azokban a pillanatokban élt át az illető, amikor a vér elhagyta a testét.
Nyelv:
Hungarian
Helyi idő:
2021. Okt. 28, 06:45:48

Elérhetőségek

E-mail
rejtett


Aikawa Chiyo
Nem elérhető Nem elérhető

Üzenet hozzáadása

Nincsenek üzenetek. Szeretnél elsőként üzenetet hozzáadni?