Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Témák - Fon Seiran

Oldalak: [1]
1
Soul Society / Találós kérdés
« Dátum: 2017. Ápr. 27, 20:13:46 »
Hosszú és fáradtságos időszakon tekintek keresztül, mialatt személyes gondolataimat egy hosszas pergamenen örökítem meg. Az írás tudományának segítségével a jövő nemzedékének üzenek, mindazoknak, akik majd egy nap olvassák ezt. Jó ideje már, hogy elzárkóztam mindentől és mindenkitől, amelynek nem a munkához és a nemesi politikához volt köze. Most mégis, ha feltekintek a pergamenről, folyvást komoran pillantok magam elé. Tán meg is küzdetek mindennel, és léphetek előre kettőt-hármat; úgy hiszem egy valakit nem téphetek ki a szívemből. Egy időben sokat próbálkoztam ezzel, de az idő és a „sors” nem hagyta, hogy így tegyek. Egy idő után el kellett hinnem, hogy Nadeshiko jelenléte sosem volt véletlen. Nélküle most nem ülnék itt, és nem is nehezedne a vállamra ekkora teher. Odaadtam érte a szabadságomat, s bár ehhez keményen meg kellett küzdenem, mégsem érzem a munka utáni kellemes felüdülést. Hogyan is tehetném, midőn a választottnak valószínűleg egy cseppnyi fogalma sem volt arról, hogy mi történt körülötte.. Magára hagytam, hosszú és kemény hónapokra. S mindez idő alatt rengeteg változáson mentem keresztül. A hajdani fekete bárány már a múlté, s őt felváltotta a nemes, amelynek születtem. A viselkedéskultúrán keresztül a politikai magaslatokig, számtalan olyan dolgokon dolgoztam az elmúlt hónapokban, amelyekről tudtam, hogy egy életen át megváltoztatnak majd. Némelyest külsőleg is változtam, hiszen visszavágattam hosszúra nőtt hajviseletem, a test még kiedzettebb lett..és természetesen a viselet is nagyban változott. Teszek egy megkínzott sóhajtást, majd írok egy rövid üzenetet Shihouin Nadeshikonak. A kicsiny pergament egy vékony zsinórral jól összekötöm és oldalra nyújtom az egyik éjféli bőrruhás alaknak; akik mostantól szinte mindig körbe fognak venni.
- Rövid időre távol leszek, néhány óra mindössze. A sas repüléséről folyamatos jelentést kérek. – Adom ki a parancsot, majd felállok és kifelé intem a bentieket. Az öltözéshez már csak nem kell díszkíséret. -.- Az egyszerű kimonot leváltom egy sokkal díszesebb, kifinomultabbra. Sötét szürke viseletet öltök, melyen ezüstfestésű minták jelennek meg itt ott.
(„Mit ér az író, ha elveszti a múzsáját? A hegy lábánál rejtőznek a szép virágok, ott várják csendben az esőt!”)
Egy pillanatra elmosolyodom, hogy vajon leesik-e Nadeshikonak, a rejtett üzenet tartalma? Az írásomat egész biztosan felismeri majd, a többi a véletlen műve lesz. Ha egy kicsit leleményesebb, akkor talán emlékezhet, hogy néhány hónapja említettem neki egy közös sétát annál a hatalmas hegy lábánál. Mint veterán Nibantaios, tudnia kell, hogy mely virágok és hol találhatóak ott és melyikek esnek a legközelebb hozzánk. Mindenesetre, ha várnom is kell rá, legalább viszonylag egyedül lehetünk. Direkt utasításba is adom, hogy ezúttal nem követhetnek sehová. Elővigyázatosság gyanánt a saját családom tagjaiban sem bízhatok meg feltétlen, így egy ilyen hibát semmi esetre sem engedhetek meg. Természetesen az árulást kivégzéssel díjaznám, ám jelenleg még kötélen táncolok. Shihouin-dono csak éppen néhány hete ajándékozott meg kegyeivel; nem túl előnyös volna az első adandó alkalommal elveszteni ezt a „bizalmat”.
Tehát a hegy lábánál jelenek meg úgy fél órán belül, ott, ahol egy kisebb sziklavízesés is található, megannyi apró virággal. Noha rengeteg fa található errefelé, ezért elhatározom, hogy elrejtőzöm egy kicsit pusztán gonoszkodásból. Nyilván való tény, hogy ő főnemesi nagysága megvárakoztat, ezért az egyik fa rejtekében meditálni kényszerülök. Különleges szaglásomnak köszönhetően tudni vélem mikor közelít, és mely irányból. Pont rejtve maradok előle, s mikor megcsodálhatja ezt a pompás kis harmonikus környezetet, elő sétálok. Először illedelmesen meghajolok előtte, kis bosszúságot okozva ezzel a formális megnyilvánulással. Végül kiegyenesedem, és tekintetemet egyenesen az övéibe szúrom. A tekintetemmel kívánom belé folytani mindazokat a feszültségeket, amelyek most nyilván valóan feltörőben vannak benne. Minderre meg lesz a megfelelő alkalom, de most közelebb lépek hozzá és egyik kezemmel elkapom a derekánál. Picit közelebb húzom magamhoz, majd a másik kezemmel az arcát simítom meg. Néhány pillanatig arcának legkisebb vonásait is csak újra és újra feltérképezem.
- Sajnálom, amiért így megvárakoztattalak..s talán az utolsó beszélgetésünk se volt valami kellemes. De az eltávolodásomnak oka és egyben eredménye is volt. – Elengedem őt, hogy elővegyem a Fon-ház fejének járó szénfekete tőrt.
- Nem születtem főnemesnek Nadeshiko, gyakorlatilag rád sem pillanthatnék; de ha legalább megvédhetlek téged és a családod, már megérte az egész küzdelem. – Kicsit messzebb lépek, majd sóhajtok egy jó nagyot.
- De nem tudom, hogy ennyi elég-e egyáltalán? Bárhányszor is gondolok kettőnkre, mindig eszembe jut, hogy bármikor kivégezhetnek, amiért van ehhez elég merszem. Mit javasolsz?

2
Nemesi és családi birtokok / A Fon-birtok
« Dátum: 2015. Szept. 29, 22:39:35 »

Hajdanán a Fon család egyszerű klánt alkotott, melynek akkori vezetője Fon Chion volt. A klán feje nagyjából hétszáz évvel ezelőtt kereste meg a Shihouin család fejét, hogy esküt tegyen, bármi áron megvédik a házat. Ekképpen a klán bizonyos próbatételeket követően a Főnemesi család testőrségévé alakult, így köznemesi rangra emelkedtek a Shihouin család nagylelkűségének köszönhetően. De hogy visszafizessék e kegyet, Fon Chion általános érvényességűvé tette egy akkor már létező szervezetbe (Onmitsukidou) való lépést. Tehát a család alapvető mentalitása, hogy aki nem nyer felvételt a Titkos Mozgó Alakulatba, azt azon nyomban száműzik. A Fon-ház specialitása a bérgyilkolás, kivégzés, testőrség. Emiatt tagjai már kisgyermek koruktól kezdve tudatos és szigorú nevelést kapnak. Csak is a kiválóság jöhet szóba, hiszen örök érvényű küldetésük feljebbvalójuk megvédése, illetve parancsának követése. Yoruichi kapitánysága óta szerves tagjai a Nibantainak, ám ez mégsem hátráltatja őket a Shihouin család védelmében.
A család feje hagyományosan egy fekete pengéjű tőrt örököl, amely egy fajta elismerés is egyben, hogy jogosulttá válik a ház ninjáinak irányítására. Bárki, aki ezt megkérdőjelezi a családon belül, azt azonnal kivégzik, hiszen nincs helye belpolitikai vitának és rendetlenségnek. További tagok megkülönböztető jele a ruházatra varrt családi szimbólum.
Pillanatnyilag a leendőbeli családfő (Fon Seiran) kiképzések sorozatán megy keresztül.


  • Soifon – Nibantai és az Onmitsukidou ex-kapitánya
  • Fon Kaito – Eltűnt személy
  • Fon Seiran –  Erős belpolitikai támogatottságának, elhivatottságának, számtalan jó eredményének köszönhetően a Fon-ház VIII. fejét tisztelhetjük benne. Határozott, ámbár megfontolt megjelenése osztatlan tiszteletet nyert el ház tagjai között.Rengeteg kérdés terjed arról, hogy vajon kinek az építészeti elképzelése volt egy ilyen birtok felállítása; ám mindez nem véletlen. A Fon-ház ugyanis majdhogynem egy erődöt épített fel magának, amely a család titkait és individuumát hivatott védelmezni. Kapuk és falak helyett a birtokot sűrű erdő veszi körül, amelynek egyetlen egy vakfoltja sincsen. A ház Juuniji hikaku benjoba öltözött tagjai ugyanis mindenütt ott van. A rejtőzködő alakok szinte azonnal lekapcsolnak bárkit, ha hívatlanul méltatott belépni. Amennyiben viszont átérnénk a sűrű erdőn sem lesz egyszerűbb a dolgunk. Mondhatni többszintes épületek, szűk utcák jellemzik a birtokot magát. Olyannyira változatos és jól kialakított környezet, hogy aki nem ismeri a járást, az könnyedén eltévedhet. Ez nem csupán a megfelelő épület megtalálására, de az épületek belső elrendezkedésére is jellemző. Tele van a birtok titkos átjárókkal, rövidítőkkel és esetlegesen zsákutcákkal is. A ház őrsége a nap huszonnégy órájában jelen van, habár fokozott rejtőzködés közepette. Az épületek tetején, bizonyos fordulókból árgus szemekkel figyelik a belépőket. A Fon birtokot inkább a rend és letisztult fegyelem jellemzi, mintsem a bonyolult fényűzés. Noha feljebbvalójuk által tehetős vagyonnak örvendnek, mégis nem az aranyat tekintik elsődleges díszítőelemnek. Az erdőn kívül zöld terület szinte nincs is a birtokon belül, elvétve néhány fát vagy kevés pázsitot itt- ott; inkább az épületekre fektették a hangsúlyt.
Természetesen a nemesi tradícióknak megfelelően nekik is van teázójuk vagy saját könyvtáruk, dojojuk; de a legjellegzetesebb helyiségük még mindig a fegyvertár. A Fon-ház ugyanis tehetős gyűjteménynek a birtoklója.
(click to show/hide)


3
Soul Society / Találka
« Dátum: 2015. Aug. 04, 20:55:15 »
Vezetőség hiányában több munka adódik az osztagban. Évtizedes hátterem és elért helyezkedésem következtében jelenleg az omnitsukido tőlem várja el az utasításokat, emiatt kevés időm akad lényeges dolgokra is. Néhány héttel ezelőtt egy váratlan találkozás alkalmával elgondolkodtattak. Belső vívódásaim alkalmával meggondolatlan, sőt, racionalitástól teljesen távol eső dolgokat műveltem néha. Úgy vélem, ha nem tisztázom le s nem leszek őszinte se magammal, sem pedig az érintett személlyel; az a munkám kárára lehet. Már pedig őt nem kerülhetem el, valamint nem is akarom. Valahogy észrevétlenül vált fontossá számomra, holott úgy gondoltam feleségem halála után nem jöhet szóba más. Sok a gond a fejem felett, olyan gondok, amiket nem akartam megélni. A nyomás egyre nagyobb, pedig eskümet soha nem tettem le a Shihouinok előtt. De ma, csak is ezen az estén mindent úgy intézek, hogy minden ilyesmit a hátam mögött tudhassak és legyen időm járni egyet rukongaiban. Vásárokat járok végig, s most az egyszer még származásom előnyeivel is élek. Noha, híve sosem leszek a kíséreteknek és díszes kimonok kompániájának, ha nem kényszer, de azért megadom a módját ennek a mai találkának. Szolidaritásképpen az omnitsukidou egyen öltözetében mutatkozom, mivel Nadeshiko is úgy tudja hivatalos ügyben fogunk itt járni. Csak a szokásos, nem akarom, hogy felkészüljön bármire is. Csak a szokványos viselet, és semmi több. Ezt az oldalát láttam megannyiszor, tudom, hogy ebben érzi legjobban magát. Általános felszereléseimen túl kisebb zsáknyi pénzt költöttem el azokra a kellékekre, amik majd kelleni fognak. Csak egy jól lezárt kosár, amelyben az én meglepetésem rejlik. Észak- Rukongai mezejére hívatom ki a nőt pontban este kilenc órára. Fontos, hogy ekkorra érkezzen meg, ezért én is időben érek oda.
- Tartozom egy vallomással. – Szánt szándékkal szakítom meg mondatomat, hiszen kíváncsi vagyok mik a reakciói. Hagyok neki időt arra, hogy rájöjjön a kezemben lévő kosár nem tűnik küldetéshez szükséges tárgynak. - Hivatalos ürüggyel vagyunk itt, de a találkozásunk most személyes indíttatású. A nem kívánatos társaság miatt hoztalak ennyire távol a lelkek városától. Vedd le a maszkod, itt biztonságban vagy. – Utalok itt a viseletre, amellyel félig szokás eltakarni az arcunkat. Most ő is láthatja, hogy hosszúra nőtt hajamat csak úgy kiengedve hagyom vállaimra omlani.
- Gyere – Mindenféle előzetes bejelentés nélkül megfogom kezét és elviszem még egy kicsit odébb. Ott nagy hirtelen elengedem, leteszem a kosarat és előszedek belőle egy szép nagy kék színű, ezüst szegélyezésű selymet. – Segíts nekem, kérlek. – Utalok itt arra, hogy terítsük le szépen a földre, mivel azért mégis csak kényelmesebb, ha annyira nem kell puritánabb környezetben ücsörögnünk. Leülök az egyik oldalra és intek neki, hogy ő is hasonlóképpen cselekedjen. Nem volnék túlságosan udvarias, viszont figyelmetlennek nem lehet nevezni.
- Nadeshiko, ha szánnál rám némi időt, azt megköszönném. Most dobd félre a szolgálatot, a származásod és minden olyan dolgot, ami elterelné a figyelmedet; rendben?

Oldalak: [1]