Összegzés - Shihōin Yuuken

Shinigami

6. Osztag

*

Nem elérhető Nem elérhető

Név:
Shihōin Yuuken
Pozíció:
Shinigami
Titulus:
A Shihōin-ház XXIII. feje
Hírnév::
2
Nem:
Férfi Férfi
Kor:
662

Hozzászólások:
102 (0,039 naponta)
Lakóhely:
Seireitei, Shihouin kúria
Regisztrált:
2014. Júl. 07, 13:16:45
Utoljára aktív:
2020. Júl. 02, 20:10:13
Tárcában:
12 100 ryou
Technikatár
Ajándék küldése
Szint:
7.
Lélekenergia:
60% Complete
35 500 / 45 000
Előtörténet:
Előtörténet
Pályázatok:
Pályázatok

Hovatartozás:
Gotei 13
Egyéb hovatartozás:
Shinigami Férfiegylet
Reiatsu szín:
Arany
Pontozás:
Összesen: 91 pont
 • 5 pont jár minden képzettségre összesen
 • 71 pont az LP után
 • 10 pont a kapitányi cím okán
 • 3 pont a Gotei 13-hoz tartozás lévén
 • 1 pont a nemesi származás miatt
 • 1 pont a Férfiegylethez tartozás végett
Képzettségek:

18 pont zanjutsu
24 pont hakuda
21 pont kidou
17 pont shunpo
11 pont zanpakutou
Egyéb hovatartozás:
Nincs
Kapcsolat cimke:
Özvegy
Mottó:
A hatalom nem jutalom, meg kell szerezned. A hatalom nem pajzs, hanem fegyver, forgatnod kell. A hatalom nem menedék, vár az, amit védened kell. A hatalom erő, ami összezúzza a gyengéket…
Post szín:
#DADA00

Jellemzőim

J E L L E M

„… and then blood will rain from the skies.”


Lévén képzése egészen fiatalon kezdődött, így tökéletesen magáévá tette a nemesi élet hitvallását, létezésének minden pillanatát ez határozza meg. Kegyetlen, számító alkat, aki kizárólagosan a saját érdekeivel törődik, nem kötődik senkihez, minden lényt csupán eszköznek tekint, amelyek segítségével még több befolyásra tehet szert. Örömét leli mások rettegésében, félelmében, magába szívja eme érzéseket, ezzel erősítve önmagát. Gyűlöli a spontaneitást, lehetőség szerint életének minden apró részletét megtervezi, s kényelmetlenül érzi magát, amennyiben valami nem az elképzeléseinek megfelelően alakul. Nem híve az értelmetlen pusztításnak, kivéve, ha az egy nagyobb cél eléréséhez szükséges. Származása, illetve tanulmányai végett hihetetlen módon arrogáns lett, felsőbbrendűnek hiszi magát mindennél és mindenkinél, nehezére esik az engedelmesség. Beszédstílusa lekezelő és gúnyos, szereti megalázni ellenfeleit.

Yuuken kedveli a művészetet, nagy rajongója a különböző festményeknek, szobroknak és egyéb műalkotásoknak, habár Ő sohasem alkotna, túlzottan félti személyiségét, hisz’ minden művész beletesz magából egy keveset az adott műbe, s ettől viszolygás fogja el. A vívás az egyetlen olyan terület, ahol felszínre tör igazi valója. Harc közben nem ismer félelmet, sem könyörületet, a legjobb tudása szerint próbálja meg eltiporni az ellenséget. Mozdulataira a hideg precizitás a jellemző, többre tartja az elegáns megoldásokat a vadállatszerű, romboló kaszabolásnál. Győzelmei után, ám még a kegyelemdöfés bevitele előtt kedvelt szórakozása az áldozat könyörgését hallgatni. Ahogy a gyenge rimánkodik az életben maradásért, míg Ő istenként dönthet a sorsa felett, felbecsülhetetlen érték. Nem hisz az olyan szavakban, mint a „jó” vagy a „rossz”, a cél elérésének érdekében nem riad vissza semmitől, eléggé gátlástalan alkat.

Oktatása igazán sokrétűnek volt mondható, ennek köszönhetően mind irodalom, mind történelem, mind pedig zene területén műveltnek számít. Ifjonti évei alatt megtanult bambuszfuvolán játszani, e szenvedélyének napjainkban is hódol, amennyiben bokros teendői engedélyezik számára. Az általa megszólaltatott dallamokat egyáltalán nem lehet vidámnak mondani, a felcsendülő melódiákban a szomorúság és a kiábrándultság a meghatározó érzések. Saját kárán tanulta meg, miszerint érzelmeit nem szabad a nagyvilág elé tárnia, mivel vannak olyanok, akik gondolkodás nélkül kihasználják, amennyiben az esendőség legkisebb jelét is látják. Ebből adódóan viselkedési szokásai is ehhez igazodtak: mindig betartja az etikett szabályait, társaságban érdeklődő, megfontolt, figyelő. Egyetlen nemesi összejövetelről sem hiányzik, habár szükséges kellemetlenségnek tartja. Üzletben nem tűri a komolytalanságot, s ezzel jó, ha partnerei is tisztában vannak.

Ahhoz, hogy motivációját képesek legyünk megérteni, ismernünk kell múltját. Atyja ugyan jó ember volt, azonban nem vezetőnek termett és eme gyengeségét gyakran a familiárisok is kihasználták. Az elképesztő nagyságú földadományok egyre inkább gyengítették a klán státuszát, már-már a mellékház eltűnése fenyegetett. Yuuken a körülbelül százfős testőrség élére állva támadást indított ezen házak ellen, majdhogynem véres polgárháborút kirobbantva ezzel. A példastatuálásnak viszont megvolt a maga előnye, illetve hátránya is a jövőre nézve: az eltékozolt birtokok visszaszálltak, de az elégedetlenkedők egy csoportja megölte a nagy reménységű örököst, Tenzent. Fia halálának következményeként szinte teljesen összeomlott, az őrület határára sodródva az öngyilkosság gondolatával küzdött. Végül a józan ész felülkerekedett érzésein, s belátta, amennyiben eldobja magától az életet, azzal nem lesz képes visszahozni elvesztett gyermekét. Innentől kezdve minden figyelme a politikai csatározásokra koncentrálódott, még tiszti rangjáról is lemondott.

K I N É Z E T

Magasság: 185 cm

Testsúly: 87 kg

Szemszín: smaragdzöld

Hajszín: szőke

Leírás: Harmincas éveinek végén járó, határozott megjelenésű, jó kiállású férfi. Hirtelenszőke haját általában gondosan hátra simítja, nem tűr meg semmilyen rendetlenséget önmagával kapcsolatban. Kinézete erőt, határozottságot és gazdagságot sugároz, ami legjobban az általa viselt ruhákból érzékelhető. Yuuken kizárólag a legdrágább anyagból készült öltözeteket hajlandó felvenni, melyek a Seireiteiben ugyan nem váltanak ki meglepődést, ellenben más, szegényebb közegben irigységet ébresztenek a körülötte lévőkben. Mindkét karján aranyozott motívumokkal díszített tekkot visel, mely apáról fiúra öröklődik a Shihōin klán mellékházának tagjai között. Arca karakteres, vonásai markánsak, smaragdzöld tekintetében pedig kiolthatatlan láng lobog, a végtelen tudni akarás fénye. Az összképet egy a nyakán lévő forradás csúfítja el, a Véres Köszöntő emlékeztetője. Tartása egyenes, mindig ugrásra kész. Katanáját – amennyiben az nem a fegyvertárban pihen az erre a célra kialakított állványon – a bal oldalán hordja obijába tűzve, azonban nem szeret a mindennapokban fegyvert viselni, így eme látvány nem túlzottan átlagos.

ZANPAKUTUO

Neve: Ouhitogoroshi (王人殺し) | Királyölő
Fajtája: kidou
Lepecsételt forma: A katanáról már az első pillantásból lerí, miszerint nem egy szokványos tárggyal van dolgunk, már a sayában is fenyegető látványt nyújt. Az általános szamurájkardoktól eltérően a tsuka leginkább valamiféle állat gerincoszlopának egy levágott darabjára hasonlít, a tsuba pedig kisebb csontokból áll össze. A penge maga enyhén ívelt, a fém szürkés-lilás árnyalatban pompázik. Látványa már-már hivalkodónak mondható, ami egykoron büszkeséggel töltötte el Yuukent, ám manapság egyre kevesebb alkalommal lehet lélekölőjével az oldalán látni.
Lelke: A fentebb leírtakból kikövetkeztethető kinézettel tökéletesen szembe megy Ouhitogoroshi valódi szellemformája. Egyszerű, egyszínű anyagból készült köpenyt visel, fején pedig egy díszes vassisak foglal helyet. Vonásai sötétségbe vesznek, arcát semmilyen körülmények között nem fedi fel, még viselőjének sem. Jelleme tökéletesen megegyezik birtokosáéval, úgymond teljes lelki társak. A Királyölő ugyancsak számító, manipulatív személyiség, uralkodónak hiszi magát kastélyában és úgy viselkedik Yuukennel, mintha a feljebbvalója lenne. Ebből kifolyólag a viták általánossá váltak az évszázadok alatt. A shinigami belső világa legjobban egy ostromlott várra emlékeztet: égő sátrak, halálhörgés, véráztatta föld.

SHIKAI


Parancsszó: Sashikorose! | Döfd le!
Shikai kinézete: A parancsszó elhangzását követően a penge fényesen felizzik, az acél gyűrötté, hullámossá válik. Néhány másodpercen belül az izzás alábbhagy, ilyen módon változik a zanpakutou ún. lángpengéjű karddá. A fegyver mindkét éle borotvaéles, s kialakítása miatt igen könnyedén lehet vele az elnagyolt vágásokat hárítani. A keresztvas félholdat formázz, illetve a markolat valamivel hosszabb egy átlagos félkezes kardénál, a vége pedig enyhén ívelt, ezáltal adva lehetőséget a mindkét kézzel való megragadásra, valamint az erősebb mozdulat kivitelezésére.

Képességek:
 • Seishuku Satsugai (静粛 殺害, Csöndes gyilkolás) – A technika nevének elhangzását követően sűrű füst tör elő a lélekölő pengéjéből, ami lassacskán rátelepszik az egész harctérre, egyfajta ködburkot alkotva ezáltal. Különlegessége abban rejlik a látás akadályozása mellett, miszerint egyfajta hangszigetelőként működik, ezáltal Yuuken bizonyos távolságon belül hallhatatlanul mozoghat, ezzel nehezítve ellenfelének a támadások észrevételét.

  1 – 6 pont: 20 méteres távolságban hallhatóvá válik.
  7 – 12 pont: 15 méter.
  13 – 18 pont: 10 méter.
  19 – 24 pont: 5 méter.
 • Suiyo Ou (酔余王, Részeg király) – A támadás a belső fülben lévő VIII agyidegre hat, amely a hallás és az egyensúlyozás ingereit továbbítja az agy megfelelő részeihez. A penge élein nyálkás, szürke színű váladék jelenik meg, melynek szaga leginkább a záptojásra emlékeztet. Egyetlen vágás is elegendő, mivel minimális mennyiségben is képes kifejteni a kívánt hatást, azaz tompítani (a későbbiekben akár teljesen meg is szűntetni) a fentebb említett ideg ingervezető képességét.

  1 – 6 pont: Minimális egyensúlyvesztés, kisebb botladozások.
  7 -12 pont: Erősödő szédülés, kevesebb zanpakutou pont esetén az ellenfél elesik.
  13- 18 pont: A szédülést émelygés fokozza, az ellenfél egyre kevésbé tud talpon maradni.
  19 – 24 pont: Hasogató fejfájás, hányás, az ellenfél képtelen egyensúlyozni.
 • Yaniwakaame (矢俄雨, Nyílzápor) – A kard hegyéből higanyszerű anyag szivárog elő, amely kis tócsába gyűl a talajon, majd öklömnyi nagyságú gömbökben egyesülve felemelkedik és egy szabályos ötszög csúcsainak helyét elfoglalva lebegni kezd Yuuken mögött (mozgás esetén követik). A matéria vibrálásba kezd átható búgás közepette, amivel rezonanciát hoz létre, ezáltal képessé válik a hanghullámok alapvető manipulálására, mégpedig nyílvesszőket idéz belőlük, amelyek száma és ereje a zanpakutōra tett pontoktól függ.
  Tiszta célpont esetén a találat felér egy-egy kevésbé mély kardszúrással, ám amennyiben zavaró tényezők lépnek fel (szilárd objektumok, kidō-akadályok, hierro), úgy csökken a támadás hatásossága. Ha az ellenfél lélekerőpontja sokkal alacsonyabb, akkor akár át is döfhetik a lövedékek, míg nagyobb reiatsu esetén a különbség mértékétől függően a mélyebb sérüléstől egészen a tompa ütésig terjed az okozható károsodás.

  1 – 6 pont: Egyidejűleg 12 darab nyílvessző kilövésére képes.
  7 -12 pont: 24 nyílvessző.
  13- 18 pont: 36 nyílvessző.
  19 – 24 pont: 48 nyílvessző.


BANKAI

Név: Senshu (合唱団) | Trónbitorló
Bankai kinézet: A parancsszó kimondását követően egy szépen megmunkált pallossá alakul át fegyvere, melynek közepén szinte alig észrevehető rés fut végig elfelezve ezáltal a pengét. A markolatgomb elforgatásának hatására két részre oszlik a kard, ezáltal leginkább egy hangvillára hasonlít. A bankai támadásait kizárólag ilyen állapotában képes alkalmazni, míg a shikai képességeit csak zárt formában tudja használni.

Bankai technikák:
 • Gasshoudan (合唱団, Kórus) - A technika alkalmazásához először hozzá kell ütnie valamihez Senshut, ezáltal hozva létre a kellő vibrációt az eszközben. Amennyiben eme kitétel teljesül, onnantól kezdve a zanpakutōra tett pontokkal megegyező számú hanghullámot képes kilőni, amelyek találat esetén súlyos belső sérüléseket képesek okozni, míg az élettelen tárgyakat darabokra törik. Lévén reiatsu-alapú támadásról van szó, kidou-pajzsokkal lehetséges védekezni ellene.
 • Chousha (諜者, Kém) - A hanghullámokat ezúttal egy adott terület feltérképezésére használja, a hang visszaverődéséből képes lemodellezni elméjében hogy is nézhet ki például egy ajtó mögötti szoba anélkül, hogy látta volna. Ehhez nem kell mást tennie, mint újra vibrációt okozni, aztán megérintenie a kard hegyével a talajt. A távolság, amiben képes ezt alkalmazni: zanpakutōra tett pontok x 2 m.


FELSZERELÉSEK


Mindkét karján egy-egy szépen megmunkált tekkot visel, mely hirdeti családfői mivoltát. A karvédők különleges anyagból készültek, minimálisan képesek felfogni a katanával indított támadásokat, habár egy jól irányzott suhintás könnyedén áthalad rajtuk. Fehér alapon aranyozott motívumok díszítik, amelyek összességükben a Shihōin ház címerét rajzolják ki. Eme ereklyék évszázadokon keresztül öröklődtek apáról fiúra, kizárólag a család férfi tagjai viselhetik. Felbecsülhetetlen eszmei értékkel rendelkeznek, egyszeriek a maguk nemében, hisz' a készítésükkel megbízott mester már nem tartózkodik az élők sorában, ebből adódóan legutolsó alkotásainak egyikét csodálhatjuk ezekben.

Dögcédula

Típus:
villámküldetés

Státusz:
L E Z Á R V A

Partner:
Raimaru Minashaku, Tamachi Hanazo, Kuchiki Hana, Kojiro Kuroda

Tárgyalás a felemelkedésről

Típus:
szociális

Státusz:
B E F E J E Z E T T

Partner:
Mizushima Tenkai

Első ütközet

Típus:
szociális

Státusz:
B E F E J E Z E T T

Partner:
Tamachi Yukezo

Kis karácsony, nagy karácsony

Típus:
villámküldetés

Státusz:
L E Z Á R V A

Partner:
Adrián Ruiz, Eliana del Barros, Kawaii Kata, Kurosawa Rin, Mizushima Hanabi, Mizushima Shuuichi, Mizushima Rena, Raimaru Minashaku, Shirei Tenro

Mimihagi Mecénásai

Típus:
küldetés

Státusz:
A K T Í V

Partner:
Mizushima Tenkai

Új szelek, régi vitorlák

Típus:
szociális

Státusz:
A K T Í V

Partner:
Mizushima Shuuichi

Kerek történet

Típus:
szociális

Státusz:
B E F E J E Z E T T

Partner:
Shiranui Naomi

Eszmecsere

Típus:
szociális

Státusz:
B E F E J E Z E T T

Partner:
Aikawa Chiyo

Kazura a főnöknél

Típus:
szociális

Státusz:
B E F E J E Z E T T

Partner:
Satoru Kazura

Iszonyat a mélyben

Típus:
küldetés

Státusz:
A K T Í V

Partner:
Inawamo Yurei, Kojiro Kuroda, Kuchiki Tomoe, Satoru Kazura
Megkésve bár, de törve nem

Típus:
szociális

Státusz:
A K T Í V

Partner:
Fukui Yoshi

Újoncok és egyebek

Típus:
szociális

Státusz:
A K T Í V

Partner:
Uzumi Kaori
Fon Rokuseki

Típus:
szociális

Státusz:
A K T Í V

Partner:
Fon Miho
A tavasz előtti utolsó fagy

Típus:
szociális

Státusz:
A K T Í V

Partner:
Mizushima Setsuko


Aláírás:

Nyelv:
Hungarian
Helyi idő:
2021. Szept. 19, 03:46:21

Elérhetőségek

E-mail
rejtett


Shiranui Naomi
Nem elérhető Nem elérhető

Mizushima Shuuichi
Nem elérhető Nem elérhető

Kuchiki Hana
Nem elérhető Nem elérhető

Shihouin Nadeshiko
Nem elérhető Nem elérhető

Üzenet hozzáadása

Nincsenek üzenetek. Szeretnél elsőként üzenetet hozzáadni?