Összegzés - Amatsuji Youko Miu

12. Osztag

*

Nem elérhető Nem elérhető

Név:
Amatsuji Youko Miu
Pozíció:
Eltávozott karakterek
Egyedi titulus:
Tsukimisou Benkan
Titulus:
Mizushima-ház testőrségének vezetője
Hírnév::
4
Nem:
Nő
Kor:
509

Hozzászólások:
90 (0,031 naponta)
Lakóhely:
Mizushima-birtok; Amatsuji-birtok; 12. osztag
Regisztrált:
2014. Aug. 03, 11:30:23
Utoljára aktív:
2018. Máj. 25, 14:01:58
Tárcában:
13 500 ryou
Technikatár
Ajándék küldése
Szint:
8.
Lélekenergia:
60% Complete
40 000 / 45 000
Előtörténet:
Előtörténet
Wikia:
Wikia

Hovatartozás:
Gotei 13
Egyéb hovatartozás:
Nincs
Reiatsu szín:
holdezüst éjkék elszíneződéssel a peremén
Pontozás:
Összesen: 85 pont
 • 5 pont jár minden képzettségre összesen
 • 68 pont az LP után
 • 3 pont a Gotei 13-hoz tartozás végett
 • 8 pont a Ex-kapitányi rang nyomán
 • 1 pont a Shinigami Nőegyletbe való tartozásért
Képzettségek:

18 pont fegyverforgatás
16 pont hakuda
17 pont kidou
9 pont helyváltoztató képesség
25 pont zanpakutou

6 pont reiryoku kezelés

Másodlagos diszciplínák:

0 pont erő
4 pont ügyesség
2 pont gyorsaság
Egyéb hovatartozás:
Shinigami Nőegylet
Kapcsolat cimke:
Özvegy
Kapcsolatai:
Amatsuji Akira – testvére (megszólítása: Akira)
Amatsuji Shinri – nagybátyja (megszólítása: Shinri bácsi)
Amatsuji Nobuyuki – nagybátyja (megszólítása: Nobuyuki-ojihan)
Amatsuji Shinobu – fogadott gyermeke (megszólítása: Shinobu)
Fujiwara Ranshin – fogadott apja (megszólítása: Ranshin)
Ueno Mitsuyuki – fogadott testvére (megszólítása: Mitsuyuki)
Hino Kagura – nagynénje (megszólítása: Kagura-obahan)
Hino Michiru  – unokahúga (megszólítása: Michiru)
Masachika Shiki Mio – unokahúga (megszólítása: Shiki)
Meiou Tokiya – másodunokatestvére (megszólítása: Tokiya)
Meiou Toshizou – másodunokatestvére (megszólítása: Toshizou)
Meiou Hotaru – másodunokatestvére (megszólítása: Hotaru)
Miyazawa Sanju Ren – rokona (megszólítása: Sanju)
Mizushima Shuuichi – családfő (megszólítása: Shuu)
Mizushima Juunichi – fogadott gyermeke (megszólítása: Juunichi)
Yoshida Yoriko – távoli rokona (megszólítása: Yoriko)
Yoshida Yukio – távoli rokona (megszólítása: Yukio)
Shiranui Naomi – távoli rokona (megszólítása: Naomi)
Shiranui Haruki – távoli rokona (megszólítása: Haruki)
Shiranui Kikyou – távoli rokona (megszólítása: Kikyou)
Mottó:
A kapcsolat a kötél. A szeretet hurok a végén.
Post szín:
#1c97a5 // #5dc3cf

Jellemzőim

KÜLSŐ: Hosszú, egyenes szálú, tengerkék színű haja van, mely bőven háta aljáig ér, s mindig kibontva hordja, amiért szereti mutogatni annak hosszúságát, vagy csak nem tartja fontosnak annak rendezettségét? Okát igen kevesen tudják. Frufruját is lenövesztette, melyet arca két oldalára szokott igazítani. Még edzések során is nagyon ritkán fonja csak be. Tengerszín hajához opálos, fénytelen szemek párosulnak, mely vakságára vezethető vissza, csupán csak zanpakutoujának köszönheti, hogy ismét lát (magyarázat lejjebb). 175 cm magas, vékony testalkatú.
Ruha terén a hagyományos shinigami uniformis mellett kedveli a rövidebb szabású kimonokat, melyben a mozgása nincs megkötve.

JELLEM: Rendkívül labilis a jelleme, gyakran esik depresszióba és akad meg egy dolgon, akár napokat agyalva azon. Tekintete üveges, szinte már már semmitmondó, komor ábrázata mellé még a pesszimista viselkedése is ráad egy lapáttal. Nem túl bőbeszédű, másokkal szemben kifejezetten távolságtartó. Ha egyszer megered a nyelve, akkor is igen negatív véleménnyel szól bele a témába. Nem szokása letegezni másokat, minden helyzetben a vezetéknevet alkalmazza megszólításnak.
Szkeptikussága okán eléggé félvállról veszi a dolgokat, bár felettesei parancsát szó nélkül néha orra alatti morgásokkal ugyan, de teljesíti. Hajlamos saját maga hibáztatására egyes dolgok miatt, amelyhez talán még köze sincsen és az öngyilkos hajlamokra hidegvérrel fut bele csatákba, ha arról van szó, de eddig Fortuna mindig a pártjára állt. Azok felé, akik közel állnak hozzá, igen furcsán mutatja ki számukra szeretetét. Bár rosszmájú véleményeit feléjük is hangoztatja, sok tanáccsal igyekszik ellátni őket.
Összességében, aki bírja a negatív megnyilvánulásokat, azok számára jó hallgatónak bizonyulhat, főleg egy finom ital társaságában (legyen az saké, tea, mindkettő felé pozitív véleménnyel van).

ZANPAKUTOU

Neve: Tsukuyomi (Holdisten)
Típusa: fény
Kinézete: Egy wakizashi és egy uchigatana lánccal összekötve. Pengéjük roppantul világos már-már fehér színhatást keltő fémből vannak. Markolatuk sötétkék színű bársonnyal van lefedve, azokon sorakozó félholdminták holdezüst színűek. Keresztvasuk fehérarany, markolatgombjuk és a pengéjüket a fogórészükhöz erősítő fémek ezüstből állnak.
A két pengét egy vékonynak tetsző lánc köti össze. Kinézete ellenére a lánc roppantul masszív, nem lehet elszakítani. Pontosan a közepén két egymásnak háttal álló öntött, fehér színű félholdmedál helyezkedik el. A pengék közötti összekötő láncot fehérarany karikák dekorálják még. Azonban ezek le vannak rögzítve rajta, nem tudnak mozogni. Továbbá hasonló vékony lánc jön ki még ez mellett mindkét fegyver markolatát záró fém végéből, amely szintúgy apró, félhold alakú medálban zárul.  
A tok a markolathoz hasonlóan sötétkék színű, ezüstös félholdmintákkal ékesítve. A vékony lánc közepén a fehérarany karikák itt is megtalálhatóak. Mivel elég közel helyezkednek el egymáshoz, emiatt halk, csilingelő hangot hallatnak, ha egymáshoz ütköznek. Youko a hangkiadásukat úgy akadályozza meg, hogy egy fehér szalaggal fogja le ott a fegyvert. A zanpakutoukat Youko rendszerint bal oldalán viseli, a két fegyvert összekötő lánc miatt.
=> Kép a kardról.

Youko, már a zanpakutouja feloldása nélkül is rendelkezik az egyik képességének árnyalatnyival gyöngébb változatával. Ez teszi lehetővé számára a látását, mivel a karakter valójában vak. A karakter hiányosságát ez a technikája hivatott pótolni.
A képesség három lépcsőfokból áll, melynek részeit a zanpakutou feloldásával érhet el. A feloldatlan zanpakutou mellett a technika, pontokra szétbontva, az alábbi módon fejti ki a hatását:
1-4 pontig: Mindig magánál kell tartania a zanpakutouját, hogy lásson.
5-8 pontig: Mivel lélekölőkardja fény alapú, ebből kifolyólag tud úgy játszani zanpakutou szelleme a fénnyel, hogy Youko látni tudjon. Így erős fény esetében sokkal élesebben, jobban lát, mint a félhomályos vagy a sötét közegekben. Utóbbi esetén, teljesen vak is lehet, ha semmiféle fényforrás nem áll rendelkezésére.
9-12 pontig: Nem muszáj közvetlenül magánál tartania a lélekölőkardját, hogy lásson. Ha egy zárt térségen belül tartózkodik a zanpakutouval, már úgy is működik a látása.
13-16 pontig: A fénnyel való látását kiterjeszti. Kicsit hasonlít a technika eme része a következő fokához, amelyet shikaiban ér el.
Ilyenkor kétszer jobban lát, mint alapállapotban, így távolabbi pontokra is tud fókuszálni, illetve a fény érzékelés miatt látása kiterjed olyan pontokra is, amit nem a szemével lát (tehát a háta mögött is érzékel bizonyos távolságon belül történéseket, mintha a tarkóján is lenne szeme). Csupán látása eme használata hosszú távon fájdalommal jár (kellemetlen szúró érzést vált ki a szemeiben). Ez egy jelzés arra, hogy szemeit túlerőlteti, pihentetnie kell. Ha a látásának ilyen mértékű kiterjedésével rövidtávon él csak (egy-két másodpercig), abban az esetben nem érzékelhető negatív utóhatása. Viszont ha intenzíven, folyamatosan használja, akkor a 2. játékkör után kezdi érzékelni a fájdalmat. A rákövetkező két kör után pedig elveszti látását négy órára, de hogyha huzamosabban pihenteti szemeit közben, akkor ez az idő a felére csökkenhet.
Ezt a részét a technikának csak akkor tudja alkalmazni, ha közvetlenül nála van a zanpakutouja!
17-20 pontig: Elegendő csupán maximum 10 m-es távolságon belül tartózkodnia a zanpakutoujától, hogy látása működjön.
21-24 pontig: A szemei aranyszínűen világítanak a sötétben, mely lehetővé teszi számára a szürkületben, félhomályban való látást (az abszolút fény nélküli viszonyok között nem képes rá). Youko ezt úgy éli meg, mintha nappal lenne, olyan tisztán lát velük. Ugyanakkor látása nem nő a kétszeresére, teljesen a hagyományos keretek között mozog.
Négy játékkörig tud élni a sötétben való látással. Ezt követően, a hosszadalmas használata miatt kellemetlen szúró érzést érzékel szemeiben. Ha ennek ellenére nem pihenteti szemeit, akkor további két kör után elveszti a látását hat órára, melynek ideje felére csökkenhet, hogyha huzamosabban pihenteti közben.
Ezt a részét a technikának csak akkor tudja alkalmazni, ha közvetlenül nála van a zanpakutouja, illetve ez a részlet a kardja feloldott állapotaiban is működik. Azonban az időlimit a feloldott zanpakutou esetében is érvényes! Annyi különbséggel, hogy a látását három órára veszti el, ha túllépi az időkorlátot.

SHIKAI
Megszólítása: Moudete no asaborake, Tsukuyomi! (Zarándokolj (kérlek) a hajnali fényben, Holdisten!)
Kinézete: A fegyverek maguk nem változnak különösebben, egyedül pengéjük módosul. Olyan hatásuk lesz ugyanis, mintha Holdkőből állnának. Mégsem törékenyek, erősségük olyan marad, mint a rendes fegyvereknek. Csupán a rajtuk visszatükröződő fényjátékkal szemgyönyörködtető látványt nyújtanak.  
A zanpakutou feloldásával Youkonak aranyszínű, hasított szembogarai lesznek, mely képességeivel van szoros összefüggésben. Ugyanis zanpakutouja úgy szűri számára a fényt, hogy Youkonak pont ideális legyen. Így, egy alapvetőleg szemet bántó, vakító fényáradat esetén nem szenved látáskárosodást, ezzel szemben teljes sötétségben (totálisan fénytelen viszonyok között) nem képes a látásra. A zanpakutouja azért védi fénnyel szemben a tekintetét, hogy a fénnyekkel szorosan összefüggő képességeit gondtalanul tudja alkalmazni.
Technikái:
Senko Hanabi (Csillagszóró): Youko a parancsszó kimondásával egy időben kitartja maga elé a wakizashit, pengével felfelé, mely felfénylik. Ezután elhúzza azt, helyében egy, a gravitációnak ellentmondásos módon csillagszóró jelenik meg. A pattogó fénykavalkád vonzza a körülötte állók tekintetét.
A technika voltaképpen egy hipnotizáló képesség, mely a nézőkben pillanatnyi szomorúság érzetet kelt, amiért ennek látványa az élet szépségének rövidségére emlékezteti őket. Ilyenkor elszenvedői nem veszik észre magukon, hogy tudatukat leköti a csillagszóró nézése. Mozdulatlanná válnak, még pislogni se képesek, a maguk mélabús gondolataival. Mintha az agyukba csupán eme negatív gondolat lappangana és megállna körülöttük az idő.
A technika több személyre is hatással lehet. Feltétele, hogy az aktiváláskor látótávolságon belül legyenek. Hátránya, hogy nincs tekintettel se barátra, se ellenségre. A szem becsukása, mint védekezés, csak abban az esetben működik, ha az illető a technika leges legvégéig lehunyva tartja szemeit. Ellenkező esetben a fényjáték ugyanúgy bevonzza a tekintetét. A technika turpissága miatt azonban a képesség nem ismerete átverheti a védekezés eme módját használót. Ugyanis a Senko Hanabi megidézésével, akár egy igazi csillagszóró ugyanúgy jellegzetes pattogó hangot hallat magából. Azonban nincs ráírva az égés abbamaradását követő hatás, amely egy vakuhoz hasonlító váratlan fénykitörés.
Ez úgy működik, hogy a csillagszóró leégését követő kioltódás pillanata után felhasználja a nézők zavarát és egy fényvillanással semmisül meg. A hatása olyan, mintha az ember belenézne a vakuba. Ezzel pár másodpercig tovább bénítja az ellenfeleit, ugyanis elszenvedői csillagokat látnak ennek utóhatása miatt. Így akik a szembecsukás módszerével élnek, de nem ismerik a képesség minden lépését, azt ez a hirtelen fényvillanás átmenetileg megzavarhatja.
Ha egy szenvedő alany több ponttal rendelkezik zanpakutou/ressurrección/különleges képesség etc. képzettségén, mint amennyi Youkonak van a zanpakutou diszciplínáján, illetve, aki Youkohoz képest több mint 5000 lélekenergiával rendelkezik, azok képesek kitörni a hipnózis hatása alól.
A képesség hipnózis hatása 30 másodpercig tart!

Yonome (Az éjszaka szemei): A technika a zanpakutou feloldásán kívül működő képesség második fázisa. Ez nagyon messzire való látásra ad lehetőséget Youkonak. Ez több méteres távolságot foglal magába. (Például: Youko Rukongai 50. körzetében sima, mezős terepen fogná magát, hogy elnézzen Seireitei városáig, akkor gond nélkül ellátna az azt körülölelő falig, ha semmiféle erdőség, hegy, etc. nincs a látómezőjének útjában.)
A technika feltétele azonban a mozdulatlanság, amíg a távolban történő eseményekre fókuszál. A képességgel a legapróbb mozgást is ki tudja szűrni. Tereptárgyakon nem lát keresztül vele, tehát csak azt tudja megfigyelni, ami nincsen takarásban. Vagyis a képesség hatékonyabb magas helyekről letekintve vagy nyílt terepen szemlélődve. A képesség alkalmazása alatt tekintete úgy működik, mint egy „nagyító”, folyamatosan ráközelít voltaképpen az adott dologra, amelyre ráfókuszál. Így a távoli képeket is olyan élesen látja, mintha közvetlenül előtte történnének.

Hanabi ... (Tűzijáték ...): Ez egy tűzijáték lehetséges formatípusaira épülő összetett technika. A képesség aktiválásához el kell hangoznia az alkategória nevének, csak is kizárólag ebben az esetben fejti ki a hatását. Ha ez nem történik meg, akkor a képesség hatástalan.
– Egy feloldás alatt Youko a szintjével megegyező alkalomkor tudja alkalmazni a technikát. De ő választja ki, hogy melyikeket használja fel, akár ugyan azt is lehet többször. A lényeg, hogy a rendelkezésre álló mennyiséget nem lépheti túl.
– Egyszerre csak egy Tűzijáték technikát tud használni, kombinálni nem lehet őket.
– A hatás minden esetben zanpakutou pont/másodpercig tart.
       •   Jikan Ame (Időeső): A technika nevének elhangzása után az uchigatanán fehér szikrák szaladnak végig. Youko eközben egy két méteres vágást intéz a földön, mellyel öt-tíz cm-es bemélyedést okoz a talajon. Ebből nagy, lassú égésű, csillogó fénylés tör fel, hangos, sistergő zaj kíséretében. A sziporkázó tűzijáték öt méter magasra tör fel az égbe megállás nélkül.
A technika célja elsősorban az elterelés, ugyanis zavaró tényezőként elválasztja Youkotól az aktuális ellenséget. Mindezt az erős fehéres fényhatással éri el, amelyet kibocsájt magából, mivel ez a szemet bántó fényerősség zavarhatja a másik fél látását, a hang pedig, amelyet kiad magából, dobhártya szaggató is lehet. (Az illető minél közelebb van hozzá, annál hangosabban hallja.) Továbbá a szikrák melyek lepattognak belőle elsőfokú égési sérüléseket okoznak. Ez csak a faltól 1,5 méteren belül tartózkodókat érinti, annál távolabb állókban nem okoz károkat. Ha valaki megpróbál átmenni rajta azon harmadfokú égési sérüléseket okozz.
Amelyik oldalán Youko elhelyezkedik, arra a szikrák nem pattognak és a technika által kibocsátott hangot is tompítva hallja (a körülötte tartózkodók is). Azonban ebben az esetben sem tanácsos belenézni, a fény ugyanúgy zavaró lehet.
       •   Nagareboshitachi (Hullócsillagok): A technika használata alatt az uchigatanát vörös szikrák vonják be. Távolról indított suhintásokkal öklömnyi méretű gömböcöket tud a szenvedő alanyok felé küldeni. Egy csapással maximum hármat tud elindítani és azok nem egymás mellett haladnak, hanem fél méter távolságra közelítik meg célpontjukat (nem muszáj ugyanannak a személynek/tárgynak lennie). A támadások között három másodpercnek kell eltelnie.
Ha a gömböcskék szilárd felülethez érnek, további négy darabra oszlanak szét és pattannak el másik irányba. Az osztódás megállíthatatlanul folyik, amíg a képesség aktív. A szétválasztásukat követően az indulási irányuk általában a legközelebbi szilárd felület. A gömbből szétvált darabok semmiképpen sem csapódnak be ugyan oda. Becsapódásukkor másodfokú égési sérüléseket képes okozni. Továbbá nincsenek tekintettel se barátra, se ellenségre. Egyedül csak Youkot kerülik el a lángoló gömbök.  
       •   Hisen (Vízesés): Youko ezt a technikát csakis a levegőben tudja alkalmazni, minimum három méteres magasságban. Mielőtt kimondja a támadás nevét, a fegyvert ki kell tartania oldalra maga mellett és az élét lefelé szegezve végig kell húznia egy csíkban. A fehér szikrákat hányó uchigatana két méter széles vakító fehér fénylést hagy maga után.
Amikor Youko meghúzta a négy méter hosszú vonalat, abból apró szemű, sistergő szikrák eső módjára kezdenek leperegni a fénylésből. A fénysáv okozta szikrazivatar égési sérüléseket képes okozni. Így, aki közvetlenül a technika hatókörében tartózkodik, az másodfokú égési sérülést szenved el. Viszont azok, akik csupán mellette vannak (tehát nem közvetlenül alatta állnak [ez a távolság a technikától számított fél métert jelenti]), azokon a lepattogó szikrák elsőfokú égési sérülések okozására képes. Ha valaki a hatósugarán kívül tartózkodik, az nem szenved kárt miatta.
Mindazonáltal számba kell venni az erős fehéres fényt, melyet áraszt magából. Ha valaki közvetlenül a ragyogó csíkba néz, annak káprázhat tőle a szeme (foltokat lát tőle). Érdekesség még, hogy amikor a technika életbe lép, akkor a fehér fénylés tetején a szikrák sűrű ködöt képeznek. (Akárcsak egy valódi vízesésnél, melynél szintén tapasztalható a vízpára feltörése.)
       •   Tsukinowa (Holdgyűrűk): Youkonak egy helyben kell állnia, míg a technikát aktiválja. Az uchigatanát felfelé tartva, pengéjén sárgás és vöröses szikrázás szalad végig, mely összegyűlik hegyénél, majd egy robbanást idéz elő. A detonáció nagy erejű lökéshullámot okoz, amely képes méterekre hátrább taszítani a szenvedő alany(oka)t. A robbanás közben apró fénypontok távolodnak el az epicentrumtól, egy belső és egy külső karimát képezve. A fényeffekt mutatja meg valójában a képesség hatósugarát, mely hat métert foglal magába.
A képesség felhasználható társak kisegítésére is, ugyanis akár gyorsaság növelésként is működhet a technika. A lökéshullám megduplázhatja az illető(k) sebességét. Hátránya, hogy csak abban a vonalban haladhatnak, ahol a robbanás is eldördül. Tehát, ha Youko eltaszítani kíván valaki(ke)t a technika segítségével a közeléből, ahhoz fontos, hogy a körrel egyvonalban helyezkedjenek el a támadni kívánt felek.
       •   Suisei (Üstökös): Youkonak a fegyvereket X alakban maga elé kell tartania. A technika nevének elhangzásával egy időben vörös színű, szikrázó ragyogás fut végig a pengéken. A két fegyverrel ekkor suhint előre, minek következtében két-két vöröses fényű legalább 50 cm átmérőjű gömbök távoznak a kardélekből. Ahogy a képesség nevéből azt már sejteni is lehet, a haladásuk során üstökösre hasonlítanak. Még szikrázó aranypermetet is húznak maguk után, hogy nevükhöz hűek legyenek.
Érdekesség, hogy viszonylag gyorsan haladnak, méghozzá ellenkező irányba: kettő jobb, kettő pedig bal felé, továbbá a kettő-kettő üstökös között három méteres távolság keletkezik (vagyis a két üstökösre emlékeztető lánglabda nem csapódhat be egy helyre). Becsapódásukkor égési sérüléseket képesek okozni, melynek mértéke függ, hogy mennyire tudnak érintkezni az eltalált felülettel. Ebből kifolyólag lehet beszélni első-, másod-, illetve harmadfokú égési sérülésekről is.  
       •   Gin no Sakana (Ezüst halak): Youko az egyik kard pengéjét az ég felé tartva mondja ki a technika nevét. Melyből így ezüstszínű, hullámzó fénycsóva tör a magasba, mely négyrét szakad, minél tovább száll a levegőben. Ez füleket bántó hangot ad ki magából és nagyon messziről is látható/hallható. Maximum 20 méter magasra tud felszállni, és inkább figyelemelterelésre vagy segélyhívásra alkalmas. Támadásra kevésbé hatékony, mivel első fokú égési sérüléseknél nem képes komolyabb károkat okozni.
A technika bevetése után háromszor lőhet vele! Ha csak egyszer használja és utána másik Tűzijáték kardtechnikát alkalmaz, akkor elveszti a további két lehetőséget, melyet a képességgel még felhasználhatna.
       •   Shakuyaku (Bazsarózsa): Youko az uchigatanát kitartva maga elé, a technika nevének elhangzása után, a pengén vörös szikra szalad végig. A penge hegyétől kezdve hat méter átmérőjű láthatatlan erőtér feszül szét. A képesség voltaképpen pajzs szerepét tölti be, de csakis reiatsu alapú technikák hárítására képes, fizikai támadásokkal szemben használhatatlan. Ugyanis tűzijátékként robbanva vezeti szét a magába nyelt energiát abban a hat méteres sugárban, melyet eleinte láthatatlan erőtér formájában képez. A pajzs nem mozgatható, de addig hat, ameddig nem hárít el vele egy technikát. (Kivéve, ha közben másik Tűzijáték képességet vet be, akkor a láthatatlan pajzs felhasználatlanul megszűnik.)
A technikával csak Youko zanpakutou diszciplínájánál kisebb képzettségpontú karakterek technikáit tudja hárítani. Vagyis a Youko által hárítani kívánt reiatsu alapú technika, éppen amelyik képzettségpontból számítandó, az kisebb Youko lélekölőkard kezelésénél. Például: Youko zanpakutou pontja 15, az ellenfél kidout használ, az ő pontja kidoun 11 pont, így Youko ki tudja védeni. De ha az ellenél kidout használ és meghaladja a 15 pontot a képzettség szintje, akkor Youko a 15 pontos zanpakutou használatával nem képes a technika hárítására.
Ha egy képesség meghaladja Youko erejét, akkor a technika nem képes a támadás elvezetésére és felrobban. (Nem békés tűzijáték formájában.) A körülötte tartózkodók (öt méteren belül) a detonáció elszenvedői lesznek. Minél közelebb van valaki a robbanáshoz, annál komolyabb égési sérülést szenved el miatta.

TECHNIKÁK
 • Konsou (Lélektemetés)
 • Bakudou 01.: Sai (Fogság)
 • Bakudou 04.: Hainawa (Kúszókötél)
 • Bakudou 08.: Seki (Elutasítás)
 • Bakudou 08.: Geki (Csapás)
 • Bakudou 09.: Hourin (Széthulló Kör)
 • Bakudou 12.: Fushibi (Rejtőzködő kitörés)
 • Bakudou 21.: Sekienton (Vörös Füstrejtek)
 • Bakudou 26.: Kyokkou (Görbült Fény)
 • Bakudou 58.: Kakushitsuijaku (A követő fecskék megidézése)
 • Bakudou 61.: Rikujoukourou (Hat rudas fénybörtön)
 • Hadou 01.: Shou (Döfés)
 • Hadou 04.: Byakurai (Fehér villám)
 • Hadou 31.: Shakkahou (Vörös tűzágyú)
 • Hadou 54.: Haien (Eltörlő láng)
 • Hadou 57.: Daichi Tenyō (Földtánc Keringő)
 • Keikatsu (Megsegített győztes)
 • Kara (Burok)
 • Chigiri (Talajhasítás)
 • Kensei (Megtévesztő támadás)
 • Mujun (Belső ellentmondás)
FELSZERELÉSEK

MIDOSHI
Jelentése: Kígyó éve
Története:
Egy, az Amatsuji családon belül (általában a főágon) örökölődő ereklye. Még Amatsuji Shin kapta ajándékba a Mizushima-ház hajdani vezetőjétől. Az idő teltével pedig szimbólum lett a testőrségen belül.
A köré épített tévképzetek szerint e fegyver nélkül a Benkan*, nem Benkan. Azonban a családon belül már előfordult, hogy a főtestőri címet nem viselő hordozta az eszközt. A fegyver mindenkori forgatója köteles átadnia tudását az eszközről a következő hordozónak!
Utolsó hordozója: Amatsuji Shuuji
*Benkan = Testőrség főnök
(A kép csak illusztráció, a rajta szereplő mintha nem pontos!)

Fegyver kinézete:
Fekete huzalszerű fonalakra van felkötve egy-egy háromszögre emlékeztető penge. Ezek ezüstös színűek, rajtuk pedig két kígyó képe látható, melyek közrefognak egy Hold motívumot, rajta a testőrséget szimbolizáló virággal. A kígyók visszatűnő mintázatok a Tsukimisou shineitaion belül, ugyanis Amatsuji Shin csatlakozása a nemesi házhoz, mint testőr, a Kígyó évében történt. (Ebből kifolyólag a Kígyó évét a testőrség különlegesnek tartja.)

Működése:
Elsősorban távolsági fegyver. Megfelelő erővel eldobva dobótőrként funkciónál. Annyi különbséggel, hogy a rajta lévő zsineggel könnyedén visszahúzható, így a pengék nem kallódnak el, újra alkalmazhatóak.
A fegyver azon pontja, ahol a huzal van rögzítve kényelmesen megfogható, akár egy kunai, így nem csak távolsági, hanem közelharci fegyverként is egyaránt felhasználható.
A fegyver néhány tulajdonsága úgy aktiválható, ha a forgatója lélekenergiát vezet bele. Az így elérhető hatások az alábbiak:
A fegyver teljes kihasználásához a forgatónak mindkét pengét használnia kell!
Amennyiben nincs közvetlen kapcsolatban velük, a fegyverekbe vezetett lélekenergia is megszűnik. Ez esetben csak egy egyszerű eszközként funkciónál. Ha például valaki(k) lekötözésére használta, akkor a fonalak erőssége egy rendes kötél erejével érnek fel.  
A huzalok alapállapotukban rövidek, kényelmesen alkarra rögzíthetőek a hosszúságukkal. A fegyver használata során azonban a lélekenergia bevezetésével 3-5 méter hosszúra is meg lehet nyújtani a fonalakat. (Öt méternél hosszabb nem lehet!)
A fegyver huzaljait csak az 1 méternél távolabbi pontokhoz érdemes megnöveszteni, azon belül értelmetlen teljes szélességében használni. A túl hosszú fonal megnehezíti kezelését. Egy méteres hatósugáron belül inkább kézifegyverként lehet alkalmazni.
A forgató, mivel saját lélekenergiájával irányítja az eszközt, így folyamatos kapcsolatban van a fegyverrel. Ezért nem csak annak huzaljai mozgatásával, hanem a belevezetett energiája segítségével is megszabhatja a pengék haladási irányát, melyek viszonylag gyorsabbak annál, mint amit a fonalak egyszerű mozgatásával tud kivitelezni. A fegyver gyorsasága ez esetben a forgató kidou használat képességével egyenlő.    
A fegyvernek nagy a súlybíró képessége (maximum 500 kg). Így kötél hiányában mászásra ez is egyaránt alkalmas.
A fegyverekbe vezetett lélekenergiának köszönhetően egy, vagy több személy lekötözése, majdnem olyan hatékony, mint egy kidou. Ha erre alkalmazza, az alábbi szempontok szerint működik:
– A karakter lélekenergiájánál kisebb erővel rendelkező személyek nem tudnak szabadulni fogása alól külső segítség, vagy a fegyver lélekenergia alapú hatásának megszüntetése nélkül.
– A karakter szintje*1000 LP energiát meghaladó személyeket pár percig képes megbénítani, utána könnyedén szabadulhatnak hatása alól lélekenergia emelés segítségével. Példa: Youko szintje: 2 => 2*1000 => 2000 LP  Vagyis a karakter lélekenergiájánál maximum 2000 LP-vel nagyobb erővel rendelkező személyekre fejti ki így a hatását.
– A karakternél a felülírt kategóriák alapján több energiával rendelkező személyeket, ha sikerül is megkötnie az eszközzel, amazok csekély lélekenergia emeléssel könnyedén szabadulhatnak a béklyóból.
– Ha több személyt köt le a fegyverrel, ez esetben a fogságba ejtettek lélekenergiája összeadódik, együttesen számolandók.

A fegyver körül nagyobb mennyiségű lélekenergiát sűrítve – vagyis amikor a forgató nem csak a fegyver mozgatását hajtja vele végbe – a reiatsu egy-egy kígyóra emlékeztető alakot ölt magára a zsinegek és a pengék körül.
A fegyver ebben a módban reiatsu alapú technikák megszüntetésére képes az által, hogy a fegyver a technika köré fonódik/szúródik/keresztülível rajta.
A technikát csak is abban az esetben képes megszüntetni a forgató, amennyiben a technikát előidézett karakter lélekenergiája kisebb az eszközt alkalmazóénál. Továbbá az eszköz egyszerre csak egy ilyen technika megszüntetésére képes!Megjegyzés: A fegyverhez, mivel két kéz használata szükséges, így zanpakutou feloldás mellett nem lehet használni (mivel a karakter egyszerre nem képes ennyi fegyvert a kezében tartani). Így ha úgy dönt, lélekölőkardját szeretné használni a csatában a Midoshit el kell raknia!
A Midoshi huzamosabb használata nyomán nagyobb lélekenergia követelményű technikákat egyáltalán nem, vagy csak pontatlanul lesz képes használni a karakter.
KARAKTER INFÓ
~ Avataralanyok: Mei-chan rajza(i)
~ Megtartott edzések: Fujiwara Ranshinnak (fegyveres harc)
~ Függőben lévő edzések: Valakinek (valamit)

FUTÓ JÁTÉKOK
~ Negatív benyomások (Yoshida Yoriko) [Küldetés; folyamatban]
~ Az ébredés háza (Kamioka Miyako és Yoshida Yoriko) [Küldetés; folyamatban]
~ Tiszteletkör (Fujiwara Ranshin) [IC játék; folyamatban]
~ Youko~san és egy Youko találkozása (Aikawa Chiyo) [Pársoros; folyamatban]
~ Zsákutca (Chizuyoshi Anju Kita) [IC játék; folyamatban]
~ Az erez darumadár (Amatsuji Akira és Amatsuji Shinobu) [IC játék; folyamatban]

JUTALMAK
+ 4000 ryou és öt választható kidou (kezdés)
+ 500 lp (az Áprilisi statisztikai ellenőrzésen kapott jutalom)
+ 500 lp (a Májusi statisztikai ellenőrzésen kapott jutalom)
+ 500 lp (a Júniusi statisztikai ellenőrzésen kapott jutalom)
+ 2500 lp és 2500 ryou (a 2013-as Fórumtábor asztali szerepjátékából)
+ 500 lp (a Júliusi statisztikai ellenőrzésen kapott jutalom)
+ 500 lp (az Augusztusi statisztikai ellenőrzésen kapott jutalom)
+ 500 lp (a 2015. augusztusi statisztikai ellenőrzésen kapott jutalom)
+ 1000 lp (a Fon Mihonak és Shiranui Harukinak tartott sikeres edzetésekből származó jutalom)
+ 500 ryou (az Angyalok és ördögök feladat sikeres végrehajtásáért)
+ 2000 ryou (az 2015-ös születésnapi nyereményjátékon való részvételért)
+ 500 lp (a 2015. szeptemberi statisztikai ellenőrzésen kapott jutalom)
+ 500 lp (a 2016. januári statisztikai ellenőrzésen kapott jutalom)
+ 3500 lp és 4000 ryou (a Társak egy cipőben küldetésen való részvételért)
+ 3500 lp és 2500 ryou (a 2016-os Farsangi Fórumtábor asztali szerepjátékából)
+ 3000 lp és 2000 ryou (a 2016-os Húsvéti nyereményjátékon elért eredményért kapott lélekenergia jutalom)
+ 2500 lp és 3500 ryou (a 2016-os Tavaszi Fórumtábor asztali szerepjátékából)
+ 2000 lp (a 2017-es Újévi nyereményjátékon elért eredményért kapott lélekenergia jutalom)
+ 1000 lp (az Amatsuji Shinrinek és Yoshida Yorikónak tartott sikeres edzetésekből származó jutalom)
+ 500 ryou (a Rettegés Iskolája félbemaradt küldetésért járó vígaszdíj)
+ 1000 ryou (a Yazen I. félbemaradt küldetésért járó vígaszdíj)
+ 500 lp (a 2017. márciusi statisztikai ellenőrzésen kapott jutalom)
+ 500 lp (a 2017. szeptemberi statisztikai ellenőrzésen kapott jutalom)
+ 1000 lp (a 2017-es Születésnapi Nyereményjáték – Wiki-Bővítő Projektjén kapott lélekenergia jutalom egyik része)

KIADÁSOK:
Ingyen választható 5 technika (Bakudou 58: Kakushitsuijaku; Bakudou 61: Rikujoukourou; Hadou 54: Haien; Keikatsu; Bakudou 21: Sekienton)
1000 ryou (Chigiri)
1500 ryou (Kensei)
500 ryou (Bakudou 01.: Sai)
1000 ryou (Bakudou 12.: Fushibi)
2000 ryou (Kara)
1000 ryou (Bakudou 04.: Hainawa)
1000 ryou (Bakudou 08.: Seki)
1000 ryou (Bakudou 08.: Geki)
500 ryou (Bakudou 09.: Hourin)
1500 ryou (Bakudou 26.: Kyokkou)
500 ryou (Hadou 01.: Shou)
1000 ryou (Hadou 04.: Byakurai)
2000 ryou (Hadou 31.: Shakkahou)
2500 ryou (Hadou 57.: Daichi Tenyō)
2000 ryou (Mujun)

Aláírás:

(click to show/hide)

Nyelv:
Hungarian
Helyi idő:
2022. Aug. 19, 13:00:39

Elérhetőségek

E-mail
rejtett


Amatsuji Akira
Nem elérhető Nem elérhető

Amatsuji Shinobu
Nem elérhető Nem elérhető

Hino Kagura
Nem elérhető Nem elérhető

Yoshida Yoriko
Nem elérhető Nem elérhető

Mizushima Shuuichi
Nem elérhető Nem elérhető

Meiou Tokiya
Nem elérhető Nem elérhető

Masachika Shiki Mio
Nem elérhető Nem elérhető

Fujiwara Ranshin
Nem elérhető Nem elérhető

Ueno Mitsuyuki
Nem elérhető Nem elérhető

Shiranui Haruki
Nem elérhető Nem elérhető

Mizushima Hanabi
Nem elérhető Nem elérhető

Shihouin Nadeshiko
Nem elérhető Nem elérhető

Üzenet hozzáadása

Nincsenek üzenetek. Szeretnél elsőként üzenetet hozzáadni?