Összegzés - Date Muneji

11. Osztag

*

Nem elérhető Nem elérhető

Név:
Date Muneji
Pozíció:
Eltávozott karakterek
Hírnév::
5
Nem:
Férfi Férfi
Kor:
398

Hozzászólások:
32 (0,011 naponta)
Lakóhely:
Soul Society vagy Emberek Világa
Regisztrált:
2014. Aug. 03, 11:44:08
Utoljára aktív:
2018. Máj. 17, 23:20:37
Tárcában:
500 ryou
Technikatár
Ajándék küldése
Szint:
2.
Lélekenergia:
60% Complete
13 450 / 15 000
Előtörténet:
Előtörténet
NJK:
NJK

Hovatartozás:
Gotei 13
Egyéb hovatartozás:
Kardok és Rózsák egylete
Reiatsu szín:
Viharkék (szél elemi)
Pontozás:
Összesen: 35 pont
 • 5 pont jár minden képzettségre összesen
 • 26 pont az LP után
 • 3 pont a Gotei 13-hoz tartozás végett
 • 1 pont a Kardok és Rózsák Egylet tagságért
Képzettségek:

13 pont fegyverforgatás
7 pont hakuda
4 pont kidou
6 pont helyváltoztató képesség
5 pont zanpakutou

2 pont reiryoku kezelés

Másodlagos diszciplínák:

0 pont erő
1 pont ügyesség
1 pont gyorsaság
Egyéb hovatartozás:
Nincs
Kapcsolat cimke:
Egyedülálló
Kapcsolatai:
Dansouko Tsukito – fogadott apa/báty (megszólítása: Tsukito)
Dansouko Kirihitoha – fogadott testvér (megszólítása: Kirihito, Kobaka)
Post szín:
#DC143C (crimson) // #FBD46B

Jellemzőim

KÜLSŐ: 154 cm magas, kellemesen edzett testalkatú. Vonásai kicsit nőiesek, amit meg sem próbál egyensúlyozni, inkább rátesz egy lapáttal, azzal, hogy körmeit gyakran kifesti piros lakkal.
Haja vörösesbarna színű, vékonyszálú, nagyjából hátközépig érő, frufruját két oldalra lenövesztve hordja. Hossza miatt gyakran fogja fel a haját egy fehér szalaggal és vezeti át jobb vállán. Hajszíne kiemeli világos fehér bőrszínét. Szemei gesztenyebarna színűek, enyhe vöröses fénnyel.
Arca fiatalos, korát nehezen határozzák meg, emiatt széles skálán mozog. Hol kiskorúnak, hol nagykorúnak tippelik első látásra. Ő változó, hogy melyiket preferálja, bár szolgálatban kifejezetten értékeli, ha felnőttként kezelik. Odahaza viszont szeret lazítani, gyakran megmutatkoznak olyankor gyermekies jellemvonásai.
Muneji cipője speciális, nem a hagyományos szandál vagy a zárt topánka, hanem egy térdig érő, csatos csizma. Öt centis sarka nem csak alacsony magasságának megnöveléséül szolgál, hanem rúgóként és fegyverként is működik. A rúgó eléréséhez megvan, hogy milyen nehézséggel kell a súlyát a sarkára helyeznie, hogy helyből több méteres magasságba képes legyen felrugaszkodni anélkül, hogy lélekenergiát keljen használnia hozzá. Fegyverként pedig rövidebb pengék vannak beépítve a cipő talpába, melyet a sarok enyhe oldalirányba való „elhajlításával” vonhatóak ki a csizma orránál.


JELLEM: Roppantul igényes, főleg a megjelenésére érzékeny, nem szeret koszos lenni vagy bárhol ápolatlanul megjelenni. Képes órákat eltölteni készülődéssel, ezt valahogy még a szűkös idejébe is képes belezsúfolni és szánni rá néhány percet.
Fiatalon Rukongaiban sokat éhezett, emiatt szeret sűrűn, bőségesen enni, mely szerencsés alkatán ugyan nem látszik meg, de kétszer is megfontolandó lehet vendégségbe hívni, mert nem a mérsékletesség mintapéldánya.
Emberszerető és társaságkedvelő, de nem vágyik a feltűnésre, szeret meghúzódni és figyelni. Csupán ismerősei körében bőbeszédű. Egyébként szavatartó, türelmes személyiség. Viszont nagy hibája önzősége, melyhez gyakran társul enyhe gőg. Nem tűri a korlátokat, a túlságosan megkötött időt.
Érzelmeiről nem szívesen beszél, kötődését is végletegekben képes csak kimutatni (rámorog arra, aki túl közel merészkedik egy hozzá közel álló személyhez, vagy szeretteit nem szívesen ereszti szocializálódni idegenekkel). Mindehhez hozzátársul roppant nagy bizalmatlansága ismeretlenekkel szemben. Hajlamos elfedni, hogy mi járja át valójában. Sokszor ülteti gondolatait szarkazmusba, emiatt nem egyszerű kiigazodni rajta.
Azokat, kiket közel engedett magához feltétel nélküli szereti, értük bármikor tűzbe tenné a kezeit. Mellettük könnyen oldódik fel, nem úgy, mint idegenek társaságában. Közeli ismerőseivel szemben roppant közvetlen tud lenni, gyakran támadja be őket szeretetteljes öleléssel. Társaságukban hajlamos irigységre, ha valaki más elvonja szerette figyelmét. Hajlamos kisajátítani őket, és mivel féltékeny típus, ezért gyakran frusztrálja, ha osztoznia kell rajtuk másokkal.
Nem szívleli a hazugságokat és a felesleges konfliktusokat, a vitás helyzetet igyekszik mindkét fél számára előnyös kompromisszumokkal letudni.
Vonzódik az éjszakai élethez, az ízléses, szép dolgokhoz, a művészetekhez. Nagy gyűjtő, bár leginkább családjának ereklyéire koncentrálódik a figyelme, különösen a kardokhoz vonzódik, így nem egy régi penge van már gondozása alatt. Szabadidejében pedig órákat képes eltölteni a fegyverek társaságában. A Rukongaiban töltött időszakban lehetősége volt elsajátítani a kardkovácsolás művészetét. Jelenleg saját stílusát gyakorolja, de régi pengéket is szívesen vesz gondozásba, hogy rendbe hozza őket. Továbbá remek kézügyességgel rendelkezik, belekóstolt már különböző művészeti ágba is, de leginkább a festés és a kalligráfia ragadta meg. Előbbit prezentálja az is, hogy az általa kovácsolt kardok tokjait ő maga faragja és festi ki, majd dekorálja fel.
Szereti és érdeklődéssel követi a nem megszokott, új dolgokat. Jó felfogóképességének és szorgalmának hála gyorsan tanul, viszont jellemzően csak azzal foglalkozik, ami komolyan érdekli is. Az új kor vívmányai között pedig a puzzle vonzza, szabadidejében szívesen szöszöl kirakózással. Értékeli, ha szeretik, vagy ha elárasztják bókokkal, kedvességgel.
Muneji egyik legnagyobb érdekessége, hogy rendkívül babonás, komolyan veszi az okkultizmust. Továbbá balkezes, viszont a fegyveres harcot jobb kézzel műveli. Mindazonáltal szereti meglepni ellenfelét néhány balkézzel művelt trükkel. Illetve fegyveres harc terén ugyan leginkább a kardok vonzzák, de a múltjának köszönhetően megismerkedett a szálfegyverekkel, melyeknél a naginata kifejezetten kedvencévé vált.

ZANPAKUTOU

Neve: Fekete Harcos (Genbu)
Típusa: vihar
Kinézete: Alap megjelenése egy tantou. A fegyver roppantul hasonlít első mestere által kovácsolt „HouchouMasamune féle tantoukra, melyek eltértek a hagyományos formáktól. A pengének széles teste van a megszokott karcsú és elegáns tantoukkal szemben. Ez a forma roppantul hasonlóvá teszi egy Japán konyhakéshez.

SHIKAI
Megszólítása: Ten ni mesarete, Genbu! (Emelkedj fel a mennybe, Fekete Harcos!)
Kinézete: Míg a lélekölőkard alap alakjában egy Masamune tantoura hasonlít. Úgy feloldott formájában egy Bizen Osafune Mitsutada féle tachit tükröz vissza. A dinamikus kialakítású, 70 cm hosszú fegyver éle ikubi kissakiban végződik (rövidebb a szélességéhez képest), mely a penge különleges erejét határozza meg. A hamon két féle minta keveredéséből jön létre, melyet Osafune Mitsutada által kovácsolt kardokon rendkívül jellemző.
A keresztvas egy teknőst mintáz, míg a pengén, a markolathoz közelebb eső részen vésett minta egy tekergő kígyót ábrázol. A keresztvas fémje a shikai formában is ezüstből áll, markolatát világoskék színű anyag fedi le. Továbbá a kiméra kígyó-teknős munekit is megőrzi az átváltozás után a fegyver. Érdekessége a markolat végéből kiálló két kékes színű szalag.
Technikái:
Arashi no Tenmai (Vihar Égi-tánca): Muneji a fegyver élét a talaj felé bökve körkörös mozdulatokat ír le. A mozdulat hatására tornádókat idéz az általa kiválasztott célpontok köré. Az áldozatokat elemeli a talajtól, majd a széltölcsérben elektromos töltések cikáznak keresztül. Külső szemlélőnek ezek apró vöröses fényű villámoknak tűnhetnek, holott nem többek elektromos átfutásoknál. A töltések találat esetén bénulást okoznak az eltalált ponton (például: ha az ellenfél karját érte a támadás, úgy nem lesz képes a lentebb prezentált ideig a karja mozgatására, míg egy mellkasi találatnál a belső szervet érheti a támadás – azok megbénítása helyett viszont csak összezavarja a működésüket).
 • 3 zanpakutou pontonként képes egy tornádó megidézésére.
 • A bénulás fennmaradása Muneji szintjéből számolandó (karakter szint=kör; például: Muneji 3. szintű, akkor három kört jelent).
 • Munejinél minden 5000 LP-ben gyengébb ellenfeleknél egy körrel nő a hatóidő.
 • Munejinél minden 5000 LP-ben nagyobb ellenfeleknél egy körrel csökken a hatóidő.
 • A technika minimum tíz, maximum harminc másodpercig tart. Minél erősebb nála az ellenfele, annál hamarabb képes kitörni a tornádó fogságából. Harminc másodpercnél viszont nem tart tovább fogva senkit sem.
 • Ez a képesség nem alkalmazható, ha a másik technikája aktív.
Yoarashi no Kage (Éjszakai Vihar Árnyéka): Muneji a technika kimondásával sötét színű felhőket idéz a talajra tíz méteres sugáron belül. A felhők nem összefüggően, hanem össze-vissza jelennek meg több (zanpakutoutól függ a mennyiség) kisebb-nagyobb méretű. Ezekben Muneji képes „elrejtőzni” és helyzetét változtatni a felhőkön belül tartózkodva. Mozgása vöröses fényű villám képében történik. Mikor helyzetét változtatja, akkor a felhőből több villám is elindul több irányba, így nem lehet meghatározni pontosan melyik felhőbe tart éppen.
 • 2 zanpakutou pontonként képes öt felhő megidézésére.
 • A felhők szigetelnek (elnyomják a hangokat), illetve a lélekenergiáját, így nem lehet érzékelni őt. Viszont ha lélekenergia alapú képességet használ, akkor azonnal érzékelhetővé válik a jelenléte!
 • Azok az ellenfelei, akik minimum középerősek (min. 15 pont) a kidou/reiatsu használatban [vagy bármi, ennek megfelelő képzettségben], mely a lélekenergia érzékelés lehetőségét kiváltja, azok képesek átlátni a felhő árnyékolásán.
 • Helyváltoztatást a felhők között zanpakutou pont*2 alkalommal teheti meg.
 • A felhőkben való mozgásánál rajta kívül szintjével megegyező számú villám hagyja el az adott felhőt, hogy ellenfeleit összezavarja. (Két villám sosem megy ugyanabba a felhőbe.)
 • A képesség akkor szűnik meg, ha felhasználta az összes helyváltoztatását, amit a felhőkben tehet. Vagy ha ő maga rekeszti be! (A képességet viszont a szintjével megegyező alkalommal tudja csak aktiválni egy shikai feloldásnál!)
 • A felhők nem „elpusztíthatók”, a fegyverek áthaladnak rajtuk, mint kés a vajon, illetve heves széllel nem oszlathatók szét, míg a képesség aktív ismét összeállnak esetleg kissé odébb, mint ahol korábban elhelyezkedtek a szélmozgás miatt.
 • Csak abban a felhőben lehet „kárt” okozni, amelyikben Muneji is tartózkodik. Muneji megsérülhet a kívülről ráirányított támadásoktól (ütés, vágás), még ha a kívülálló számára bizonytalan is, hogy pontosan milyen mértékű sérülést okozott (a felhő nem fedi fel Munejit fizikálisan). De ellenfelei akár ki is vethetik Munejit az adott felhőből a megfelelő technika segítségével (például egy szélörvénnyel – ilyenkor a felhő is végleg szétoszlik). Viszont az ütéseknél/vágásoknál érzékelhető Muneji jelenléte.
 • Muneji, míg a technika aktív, bármikor elhagyhatja a felhők védelmét és bármikor igénybe veheti rejteküket.
 • A képesség nem vegyíthető a másik shikai technikáival!


GENBU
Külseje: Sötét, kékesfekete haja van. Frufruja általában jobb szeme előtt éktelenkedik. Hosszú hajzuhataga fel van kontyolva. Haját egy fehérarany fejdísz ékesíti. Magassága nagyjából 190 cm körül mozog. Ruházata jórészt fehér színű, díszes kelme. Mely alól egy-egy kikandikáló réteg fekete és kék színű. Vállán pedig kékeszöld palást van átvetve.
Jelleme: Rendelkezik egy makacs oldallal, mikor úgy érzi, hogy elveinek nem felel meg valami. Akkor szeszélyesen viselkedik, melyet forgatója néhányszor már tapasztalt – olyankor Genbu képességei kevésbé kezelhetőek, nem hallgat a szép szóra. Mintha meg lenne számára a saját becsületkódexe, ami szerint él és nem hajlandó ettől eltérni.
Genbu elvei, hogy nem harcol más érdekében, sem saját jóérzésének kedvéért sem. Ugyanakkor nem kerüli el a veszélyeket, nem hunyászkodik meg a rossz előtt. Mindemellett gyűlöli a felesleges küzdelmeket. Viszont bármikor hajlandó teljes erejét nyújtani jóakaratból, lojalitásból és az igazságért.
Nem szeret barátkozni idegenekkel és ezt, ha lehetséges az orrára is köti a másiknak. Munejinek sokáig tartott megolvasztania a jeget, hogy végre nyisson felé.
Belső Világa: Leginkább a rukongai Tsubakigawa körzetre hasonlít. Hóval körbeölelt térség, kopasz fák, egyedül a japán kamélia vet némi színt a tájba. Az ég színe Muneji hangulatától függ: ha nyugodt, akkor tiszta az ég, viszont ha bántja valami, mérges, dühös úgy lesz egyre sötétebb az égbolt, cikáznak villámok, hull eső, jég, dörög az ég és támad szélvihar a helyen.
      Tsubakigawa: folyton hideg, télies idő van a körzetben. Egyetlen virág él meg itt és az a japán kamélia. Mivel közel a folyóparthoz vannak ezek a növények, így amikor lehullajtják virágaikat, akkor azok többsége a folyóba esnek. Innen ered a körzet neve.


FELSZERELÉSEK
 • Kaga Kiyomitsu: Okita Souji hajdani uchigatanája, melyet emberként használt. Miután Munejinek visszatértek az emlékei és ismét aktív tagként szolgált a Goteiben, megszerezte a fegyvert az Emberek Világában és rendbe hozta, majd odaadta Okitának. Mikor Souji meghalt szolgálatban ismét visszakerült Munejihez a fegyver. Azóta nála van, és gyakran ezt használja bevetéseken, mikor nem feltétlenül szükséges a zanpakutou shikai alakját alkalmaznia.
 • Nishi no Byakko: Vérszerinti apja által kovácsoltatott wakizashi (egy Osafune penge [fikció, nem létező kard]), melyet hetedik születésnapjára kapott volna. Sajnos ez nem történt meg, mert az előtte lévő évben elhunyt. Később, mikor a családja után kutatott, felfedezte a pengét, melyet egykoron apja készítetett neki. Rendbe hozatta és azóta magánál viseli a pengét. A fegyver sayája fehér színű, tigris csíkok látható rajta, egészen a sageo felkötéséhez szolgáló pöcökig. Az felett a markolathoz nagyon hasonlító minta terül el rajta. A mintán többször megismétlődik a tigris motívum. Ahogyan a keresztvason és munekin is egy-egy tigris tekint vissza. A pengén összesen öt darab tigrist ábrázoló kép van.
TECHNIKÁK
 • Konsou (Lélektemetés)
 • Shunpo (Villámtánc)
 • Nabiku Ágy (Lebegtető Ágy)
 • Bakudou 21.: Sekienton (Vörös Füstrejtek)
 • Bakudou 26.: Kyokkou (Görbült Fény)
 • Hakufuku (Fehér Kúszás)
 • Juugeki Byakurai (Tüzes Fehér Villám)
 • Oni Dekopin (Ördögi Pöckölés)
EGYÉNI TECHNIKÁK
 • Sasayaki Kaze (Suttogó Szél): Munejinek szél elemi lélekenergiája van, melyet előszeretettel használ fel támadásaihoz. Ez az általa kifejlesztett technika is erre épült. Az éppen általa használatban lévő fegyver köré sűríti lélekenergiáját, mely spirálosan fodrozódni kezd a támadó eszköz körül. A lélekenergia láthatatlanná teszi az egész fegyvert (a fegyver ott van, csak szabad szemmel nem látható). Mindössze a fegyver mozgatása által generált széllöketek alapján lehet sejteni a támadó eszköz hollétét.
  A képesség Muneji által mért vágások mindegyikét nagyobb erejű széllöket kíséri.
  A technikát zanpakutouja shikai technikái alkalmazásával nem vegyíthetőek össze. Használhatja a technikát, de ez esetben nem tudja aktiválni shikai képességeit. További megkötése, hogy egyszerre csak egy fegyveren képes alkalmazni a technikát! Ha elveszíti a fizikális kapcsolatot a fegyverrel (pl.: kiesik a kezéből), akkor a képesség is megszűnik. Távolsági fegyvereken nem lehet alkalmazni a képességet!
  Fegyveres harc: 6 pont
  Kidou: 3 pont
 • Mumyo-ken (Fénytelen Penge): Egy technika, mely képes a célpont nyakát, bal vállát és jobb vállát támadni egy vágással. Okita Souji által kifejlesztett technika volt, amit Muneji az együtt töltött idő alatt sajátított el. A technikában fontos szerepet játszik a gyorsaság és a pontosság. A technikának volt még egy neve: Sandanzuki (melynek a jelentése Három Részes Szúrás).
  Fegyveres harc: 10 pont
  Helyváltoztató képesség: 3 pont
KARAKTER INFÓ
~ Avataralanyok: Kashuu Kiyomitsu (Touken Ranbu)
~ Megtartott edzések: Valakinek (valamit)
~ Függőben lévő edzések: Valakinek (valamit)


FUTÓ JÁTÉKOK
~ Szamuráj találkozó (Aikawa Chiyo) [IC játék; folyamatban]


JUTALMAK
+ 5000 LP és 4000 ryou és 5 választható technika (kezdés)
+ 8450 lp (a Shihouin Ryouichi karakter leadásából származó szerzett lélekenergiapont fele)


KIADÁSOK
Ingyen választható 5 technika (Bakudou 21.: Sekienton; Bakudou 26.: Kyokkou; Juugeki Byakurai; Hakufuku; Oni Dekopin)
4500 ryou (Egyéni technikák: Sasayaki Kaze, Mumyo-ken)

Aláírás:

Nyelv:
Hungarian
Helyi idő:
2022. Máj. 25, 00:25:55

Elérhetőségek

E-mail
rejtett


Aikawa Chiyo
Nem elérhető Nem elérhető

Kurosawa Rin
Nem elérhető Nem elérhető

Shihouin Nadeshiko
Nem elérhető Nem elérhető

Mizushima Shuuichi
Nem elérhető Nem elérhető

Meiou Tokiya
Nem elérhető Nem elérhető

Yamasaki Shizuka
Nem elérhető Nem elérhető

Dansouko Tsukito
Nem elérhető Nem elérhető

Sachiaru Masaki
Nem elérhető Nem elérhető

Wang Liu Mei
Nem elérhető Nem elérhető

Üzenet hozzáadása

Nincsenek üzenetek. Szeretnél elsőként üzenetet hozzáadni?