Összegzés - Hanabi Shiori

Nem elérhető Nem elérhető

Név:
Hanabi Shiori
Pozíció:
Eltávozott karakterek
Egyedi titulus:
zenész
Titulus:
ex-kapitány
Hírnév::
0
Nem:
Nő
Kor:
237

Hozzászólások:
5 (0,003 naponta)
Lakóhely:
Karakura Town - raktár
Regisztrált:
2014. Nov. 19, 19:29:45
Utoljára aktív:
2015. Febr. 04, 20:08:53
Tárcában:
23 000 ryou
Technikatár
Ajándék küldése
Szint:
3.
Lélekenergia:
60% Complete
32 500 / 45 000
Előtörténet:
Előtörténet
Pályázatok:
Pályázatok
Wikia:
Wikia

Hovatartozás:
Független
Egyéb hovatartozás:
Nincs
Pontozás:
Összesen: 79 pont
 • 5 pont jár minden képzettségre összesen
 • 60 pont az LP után
 • 6 pont a volt kapitányi rang miatt
 • 3 pont a Vaizard raktárhoz tartozás végett
 • 5 pont jutalom Fórumtáboros játékon
Képzettségek:

10 pont zanjutsu
21 pont hakuda
15 pont kidou
10 pont shunpo
15 pont zanpakuto
8 pont maszkhasznlat
Egyéb hovatartozás:
Nincs
Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Jellemzőim


Kinézet:
Első ránézésre egy húszas éveinek elejében járó átlagos lány benyomását kelti. Átlagos japán női mértéknél magasabb ugyan, de azért nem is égimeszelő a 170 cm-es magasságával. Mára már szinte teljesen maga mögött hagyta a visual kei korszkának lolitaszerű megjelenését, azonban a képet továbbra is színesítik a rajta található tetoválások, különösképp az amelyik szinte a fél nyakát befedi. Mióta az emberek világában él, próbál lépést tartani a ruhaviselési sztenderdekkel a könnyebb beilleszkedés érdekében. Az utóbbi években, a nyugati kultúra elterjedésével párhuzamosan kedvelt ruhadarabjaivá váltak a szűkszárú nadrágok, tornacipők, színes pólók, leggingsek és néhány régebbről maradt kedvenc szoknyája. Zöld szemszíne mellett, barna haja sem változott sokat, eltekintve az éppen aktuális hajdivat befolyásától. Jelenleg hosszú haját egyenesre vágott frufruval a legtöbb esetben kibontva hordja.
Jellem:
Szabadidejében szeret olvasni, zenét hallgatni, és főzőcskézni (utóbbit persze, ha megfelelő állapotban találja a konyhát...) És nem hanyagolja el a gyakorlást sem, hiszen egyik kitűzött célja minél hamarabb elsajátítani a Yoruichi által oly híressé vált shunko harcmodort.
Személyiségét tekintve zárkózott, de alapjában kedves és segítőkész. Senkivel sem bánik mogorván, kivéve azt aki nagyon rászolgál, de túlságosan bizalmasan sem viselkedik senkivel. Egyik fő jellembeli vonása, hogy nehezen engedi közel magához az embereket, vagy fűzi szorosabbra a kapcsolati szálakat, mert fél, hogy elveszti azt akihez közel került. Ez a dolog nagyon meg tudja viselni, hiszen akit mégis sikerül teljesen a bizalmába fogadnia ahhoz a végletekig ragaszkodik, mindent megtesz érte, legyen az valami kis csekély segítség, vagy mondjuk a saját dolgairól való lemondás. Végső esetben nem tétovázik akár az életét is feláldozni azért a valakiért. Jelenleg talán az egyetlen ilyen személy Masaki Sachi, akiben úgy érzi előző kedvese, a tragikusan elhunyt Haruo után, hosszú idő elteltével ismét megtalálta élete értelmét. Kapcsolatuk korántsem mindig harmonikus, de Shiori mégsem tudná elképzelni a további életét Masaki nélkül. Ez az egymásra találás azért is hathat különösen meglepőnek, hiszen jó néhány évvel ezelőtt, még a Seireiteiben töltött kapitányi évek alatt igencsak ellenszenves érzelmek fűzték őket egymáshoz. De a hollowifikációs incidens után egyedül eltöltött évek megváltoztatták a lányt, és más emberszemlélettel tért vissza ismét Karakura Townba. Olyannyira, hogy pár rövidke év alatt odáig mélyült kapcsolatuk, hogy Masakiék családi szentélyében örök hűséget fogadtak egymásnak, és házasságukat egy gyűrűsujjukon viselt, egymás nevét leíró tetoválással is megpecsételték.
A mindennapokat tekintve törekszik arra, hogy kompromisszumokat kötve viszonylag békésen sikerüljön együtt élnie a többi Karakurában tanyázó vaizarddal. Jelenleg nem dolgozik sehol hivatásszerűen, de megfordult már kórházakban nővérként, és számtalan más munkahelyen is. Manapság alkalmanként a Devil smile nevű banda beugró gitárosa, vagy beugró a Popcorp egyéb produkcióiban is.


(click to show/hide)


 • Zanpakutou neve: Shugotenshi (valójában maga Tsukuyomi, de Shiori erről egész eddig nem tudott)
 • Fajtája: fény-árny
 • Kinézete: egy fekete saya-val rendelkező katana, aranyszínű pengével.
Egészben
Penge

Shikai:(tehát Tsukuyomi ara-mitama kunitsu-kami formája)

 • Parancsszava: Kagero! (sötétedj)
 • Kinézete: A kard egy ezüstszínű bárd alakját veszi fel. Szabálytalanul megmunkált, ám annál masszívabb fegyverről van szó, tehát nem éppen pehelykönnyű. Még annak ellenére is, hogy a felső részén, a nyélhez kapcsolódó fej nem szilárd, hanem ugyanennek az anyagnak a lassan kavargó változata. Majdnem úgy kell elképzelni, mintha higanyból lenne, de a fémhez csak a megjelenésében van köze. A bárd feje inkább energia természetű, hiszen innen indul ki a shikai támadás.
 • Támadásai:
  Kuroi Gengetsu (黒い  弦月sötét félhold)
       Ennek az energiatömegnek egy része suhintásara félhold formában hagyja el a pengét. Mérete a bárd fejének méretével egyezik meg. A fegyvernek pedig 5 másodperc kell, hogy egy ugyanolyan méretű újabb nyalábot indíthasson. Ha ennél előbb indítják, a mérete kisebb lesz, mint az előzőé.


  Meigetsu (明月 –telihold)
      A bárdot maga előtt körbefordítva a fejét alkotó anyag egy kör alakú pajzsot hoz létre Shiori előtt. Szemből teljesen átláthatatlan, viszont a túloldalról ő tökéletesen átlát rajta. Mint a kétoldalú tükrök, azzal a különbséggel, hogy az ellenfele csak a sötéten kavargó anyagot látja maga előtt. Mivel a pajzs nem teljesen szilárd, így a fizikai támadásokat hatékonyabban nyeli el a rugalmas rezgésvezetés révén. Úgy működik, mint egy nem newtoni folyadék, ami ha erőt fejtenek ki rá, megszilárdul. Tehát ebből kifolyólag a katanák élét, vagy az öklöket könnyedén hárítja, az energia alapú támadásoknak és kidouknak azonban elég kis mértékben áll ellen. Ha a hátsó feléhez érinti a tenyerét, akkor minimálisan mozgatható is, hogy az őt érő támadás irányba terelje.


  Suikomu – zenhan ( 吸込む -前半 Elnyelés – első fél)
       Aktiválva a képességet, a bárd képes erőt meríteni a fény/víz(jég)/föld/növény (éltetőként definiált természeti erők) alapú támadásokból, amik a fegyver ellenállóságát növelik. Ez abban nyilvánul meg, hogy nehezebb elpusztítani a pajzsot és erősebbek a félholdak. Számszerűsítve +3 pontot ad a zapakutou képzettséghez. De ezt csak és kizárólag a fentebb említett zanpakutouk támadásai idézik elő. Az elemitől különböző, tehát illúzió/méreg/vér/erő és sima kidou típusok ellen nem érvényes az elnyelés.
Bankai:(tehát Tsukuyomi nigi-mitama formája)
 • Neve: Yuumei Shugotenshi
 • Kinézete: Shiori haja kifehéredik, ruhája egy szintén fehér, tradicionális kimono-hoz hasonlító öltözékké alakul. Attól annyiban különbözik, hogy sokkal több mozgásteret biztosít a harc során. Szeme szintén hófehérbe vált át. Zanpakutou kinézete megváltozik, visszaalakul katanává, és pengéje arany fényben ragyog. Shiori csuklóin pedig ehhez hasonlóan két kiterjeszthető, és összezárható szárny pihen ugyanabból az anyagból, mint a bárd volt. Főként védekezési célt szolgálnak. Összecsukott állapotban szinte teljesen rásimulnak a karjaira, így nem akadályozzák a mozgásban.
 • Támadásai:
  • Kagayakasu Kashoku (輝かす華燭gyúlj fel ragyogó fény)
   Aranyló dárdákat lő az ellenfél felé. Ezek a dárdák a lélekenergiát követik így általában nagy valószínűséggel célba is találnak. Egyszerre maximálisan megidézhető számuk Zanpakutou pontonkét 2, így egy maximális szintre fejlesztett kardnál már elég komoly záport lehet az ellenfélre zúdítani. A regenerálódási idő itt is 5 másodperc.
  • Shinyuu Jikara (神佑  Mennyei védelem - időburok)
   A parancsszó elhangzása után 15 másodperces zavartalan energiakoncentrálás után Shiori képes létrehozni egy burkot maga, vagy egy másik személy körül.
   Ennek a különlegessége annyiban áll, hogy a burkon belül lelassul (később magasabb lélekenergiaszinttel akár meg is állhat) az idő. A harc során szerzett sérülések tovább súlyosbodását csökkentheti, a természetes gyógyulási folyamatokat viszont némiképp felgyorsítja, míg meg nem érkezik a segítség, vagy el nem jut valami biztonságos helyre, ahol rendesen elláthatja magát, vagy az embert, akit körbevont.
   Nem a fő rendeltetése, de gyenge védőpajzsként is használható, azonban csak a Shiorinál gyengébb ellenfelek számára jelent akadályt. Aki egy szinten van vele, vagy erősebb nála, annak nem okoz gondot áttörni a burkon.
   A burok sugara egyelőre csak maximum másfél méterig szélesedhet ki.
  • Suikomu – kouhan (吸込む - 後半 Elnyelés – második fél)
        Ez gyakorlatilag az ennek megfelelő shikai képesség második felvonása, de ez azzal ellentétben az árnyék/szél/tűz/villám (pusztítóként definiált természeti erők) alapú zanpakutouk ellen működik. Megfelelő körülmények között megidézve szintén +3 pontot ad a zanpakutou képzettségez. (Értelemszerűen bankaiba lépéskor a shikai képességgel szerzett +3 pont elvész) Az elemitől különböző, tehát illúzió/méreg/vér/erő és sima kidou típusok ellen nem érvényes az elnyelés.


 Senbankai:(tehát Tsukuyomi ara-mitama amatsu-kami formája)
 • Neve: Gessekai no tokushi (月世界の 特使 – Holdvilág küldötte)
 • Kinézete: Kombinálva a shikait és a bankait uraló elemeket, ebben az állapotban mindkettő jelen van. Így ez külsőleg is megnyilvánul Shiori eddig hófehér ruháján. Egyes részei feketévé változnak, haja és szemei pedig továbbra is hófehérek. Katanája markolata és tsubája ébenfekete, pengéje pedig fehéren izzó. Igazából egész külseje a fény és árnyék egymással alkotott harmóniáját tükrözi. A kardmarkolat egy fehér holdsarló motívumban végződik. A penge anyaga a shikaiban is emlegetett anyag, pusztán csak tisztább energiát bocsát ki magából.
 • Támadásai:
  • Kougetsu (皓月 – fényes fehér Hold)
        Lélekenergiájának 1 perces zavartalan koncentrálása után képes megidézni egy fehéren izzó holdat a csatatér fölé. Ennek speciális képessége, hogy ha ráhangolja a tudatát, akkor a hold felületén keresztül szinte az egész csatateret belátja, ugyanúgy ahogy a Nap fénye visszatükröződik az igazi Holdon. Ebben az állapotban viszont sebezhető, hiszen be kell csuknia a szemét a művelethez. Tehát gyakorlatilag ilyen állapotban kívülről látja, ahogy megtámadják a testét. 3-3 másodperc kell ahhoz, hogy megkösse és felbontsa a kapcsolatot őrszemével, így egy gyors ellenfél váratlan csapása könnyedén célba találhatja. Maga a hold egész addig fent marad, amíg Shiori sérülései nem elég súlyosak ahhoz, hogy ne tudja fenntartani a hozzá szükséges lélekenergiaszintet. Mivel ebben reiatsujának egy részét tárolja, így végszükség esetén, ha saját maga számolja fel a technikát, nyerhet még egy utolsó löketet a csatához az abból belé visszakerült energiával. Tehát őrszeme fizikai támadásokkal nem pusztítható el, az ellenfél úgy érzékeli, mintha egy hologramot vagy délibábot hasítana ketté. Kinézetét tekintve pedig teliholdból indul, és ahogy fogy Shiori lélekenergiája, úgy közelít alakja az újhold felé. Ez némi hátulütőt jelent, hiszen az ellenfél bizonyos szinten tisztában lehet az erőtartalékairól.
  • Kyokutou (曲刀 – Ívelt penge)
        Bal kezébe véve a kardot, jobb kezét a katana pengéjének csúcsához téve, az ívelt, sarló formát kezd el felvenni. Shiori ezt képes leemelni a markolatról, és bumerángként használni. A kard pengéje, ha nem sikerül visszaszereznie az eldobott bumerángot, képes regenerálódni, de ehhez 2 perc kell. Ha viszont az eldobott és visszatért pengét visszailleszti a markolatra, akkor az újból azonnal kardként használható. Ennek a sarlónak a különleges képessége, hogyha sikerül eltalálnia az ellenfelet, az néhány pillanatra, maximum egy percre fekete-fehér inverzben érzékeli a környezetét. Semmi maradandó károsodást nem okoz, persze a penge által ejtett vágáson kívül, miután elmúlik a hatása. Ha váratlanul éri az ellenfelet, aki ettől összezavarodik, ezzel nyerhet némi időt egy újabb támadásra.
Aláírás:

Nyelv:
Hungarian
Helyi idő:
2019. Aug. 20, 18:26:55

Elérhetőségek

E-mail
rejtett


Kimito Misa
Nem elérhető Nem elérhető

Aenom'en
Nem elérhető Nem elérhető

Wakahisa Shun
Nem elérhető Nem elérhető

Kawaguchi Yasu
Nem elérhető Nem elérhető

Üzenet hozzáadása

Nincsenek üzenetek. Szeretnél elsőként üzenetet hozzáadni?