Összegzés - Sayuki Daisuke

Shinigami - rangjelző

*

Nem elérhető Nem elérhető

Név:
Sayuki Daisuke
Pozíció:
Eltávozott karakterek
Egyedi titulus:
Omnitactical Battle Hydra
Hírnév::
1
Nem:
Férfi Férfi
Kor:
273

Hozzászólások:
26 (0,012 naponta)
Lakóhely:
Karakura Town
Regisztrált:
2014. Júl. 06, 11:08:04
Utoljára aktív:
2016. Okt. 24, 00:17:40
Tárcában:
4 500 ryou
Technikatár
Ajándék küldése
Szint:
2.
Lélekenergia:
60% Complete
14 200 / 15 000
Előtörténet:
Előtörténet
Wikia:
Wikia

Hovatartozás:
Független
Egyéb hovatartozás:
Nincs
Pontozás:
Összesen: 31 pont
  • 5 pont jár minden képzettségre összesen
  • 25 pont az LP után
  • 1 pont a nemesi származás végett
Képzettségek:

6 pont zanjutsu +2 pont zanpu, +2 suji ampu
4 pont hakuda +1 pont suji ampu
7 pont kidou +2 tárgyi bónusz
6 pont shunpo +2 tárgyi bónusz
8 pont zanpakuto
Egyéb hovatartozás:
Nincs
Kapcsolat cimke:
Egyedülálló

Jellemzőim

Kinézet

Átlagosnál valamivel magasabb, nem feltűnően izmos, de jó kondícióban lévő fiatal férfi. Sötétkék haját és szakállát napi rendszerességgel visszanyesi, de így is túl gyorsan nőnek ahhoz, hogy igazán civilizált külsőt tudjon ölteni. Szemszíne aktuális lelkiállapotától függően az éjkék és a fekete között ingadozik. Az élők közt is viselt shinigami egyenruhája fölött még a legfelületesebb pillantás számára is egyértelműen természetfeletti eredetű, hipnotikus lassúsággal hullámzó és örvénylő, megelevenedett  sötétségből szőtt haorit visel. Nagaszaki óta bal szeme alatt vékony, vízszintes heg húzódik; emellett nemrég egy meglehetősen kellemetlen modorú sárkánnyal való találkozása során a teljes bal karja és az oldala jó része súlyosan megégett. Az elszenesedett végtag helyreállításán egy különleges, higanyszerű anyagból készült kesztyűre emlékeztető ereklye dolgozik, mely nagyjából az alkarja harmadáig ér, ahol az egész kart és a sérült oldalát is behálózó ezüstös energiacsápokra bomlik.

Jellem

Mivel élete túlnyomó részét az Emberek Világában élte le, annak ellenére is viszonylag öregnek érzi magát, hogy halálisteni mércével nézve kifejezetten fiatalnak mondható. Egyszerre van meg benne a (főleg konzervatív neveltetéséből fakadó) rugalmatlan és hagyománytisztelő mentalitás, illetve az ifjonti forrófejűség és kísérletező kedv. Erős kötelességtudattal bír, de az élők szenvedése teljesen hidegen hagyja – a shinigamik a lelkek egyensúlyáért felelnek, semmi többért. A kórházas incidens óta valamivel nyitottabbá vált, több érdeklődést mutat az Emberek Világának kultúrája, szokásai és technológiája iránt, de ennek hátterében inkább az áll, hogy különbözni akar a Gotei 13 shinigamijaitól.

Családjához erősen kötődik, aminek oka részben apja korai elvesztése, részben az, hogy rajtuk kívül csak embereket ismer, akik előtt egyrészt sokat kellene titkolóznia (amit gyűlöl), másrészt hozzá képest igen hamar megöregszenek és meghalnak. A Seireiteit szolgáló shinigamikat korruptnak és/vagy ostobának tekinti, akik vagy tudatosan vesznek részt egy igazságtalan rendszer fenntartásában, vagy túl vakok ahhoz, hogy felismerjék annak romlottságát. A Hollow-kat minden eszközzel igyekszik elpusztítani, de erre csak munkája részeként tekint, érzelmileg semlegesen viszonyul hozzájuk.

Erős hagyománytisztelete ellenére kreatív, élvezetét leli a nem szokványos problémák megoldásában, ideértve az egyenlő ellenfelekkel szemben folytatott harcot is, különösen, ha a másik érdekes, általa addig még nem látott technikákat használ. Ennek ellenére a fölösleges kockázatot kerüli, erősebb ellenfelekkel csak akkor kezd ki, ha nagyon muszáj, és a küzdelem során igyekszik a győzelemhez vezető leggyorsabb és leghatékonyabb út megragadására, akkor is, ha ehhez tisztességtelen eszközöket kell használnia.

Zanpakutou

Kuro Kyouaku (Fekete Rém): lepecsételt alakjában fekete hüvelyben tárolt, fekete-vörös markolattal rendelkező katana.

Shikai: a Tohboe shiro (Üvölts) parancsra a penge az aktuális fényviszonyoktól függetlenül elsötétedik, és egy jól megtermett farkas árnyéka jelenik meg Daisukéé mellett. Más változás nem történik, így a lélekenergia-felszabadulástól eltekintve árnyékos körülmények között elég nehéz megállapítani, aktív-e a shikai.

1. Senryaku aida Shinzounokodou (passzív): egyfajta transzállapotot idéz elő, amelyben használója ösztönösen képessé válik harci helyzetek villámgyors analízisére és változatos stratégiák végiggondolására - egy kardcsapás kivitelezéséhez szükséges idő töredéke alatt. Ez lehetővé teszi, hogy felismerjen és szelektíven támadjon olyan átmeneti gyenge pontokat, amiket átlagos reakcióidővel lehetetlen lenne. A technika által megnövelt mentális kapacitás az élet más területeire nem terjed ki, emellett se reakcióidejét, se fizikai gyorsaságát nem növeli; mivel azonban a végrehajtás pillanatáig kardja minden mozdulatát mentálisan ezerszer lejátszhatja és tökéletességig csiszolhatja, 4 zanpakutou pontonként +1 zanjutsu bónusz így is jár miatta.

2. Konoshitayami: Daisuke és ellenfele mindenkori (értsd: a harctéri mozgásokat követi) távolságának felezőpontjától számítva 10 méter sugarú gömbön belül masszív sötétséget teremt. A sötétségben tartózkodók LP egyenlőség esetén 2 méter távolságig holdtalan éjszakának megfelelő fényviszonyok szerint látnak, azon túl semennyire. Ez a távolság minden 1000 pont LP különbség után 1 méterrel csökken (Dai LP-je magasabb) vagy nő (az ellenfélé). Magasabb LP esetén az ellenfél választhatja azt is, hogy minden erre szánt 2000 pont után teliholdas éjszakának megfelelően lásson. Ha Daisuke LP-je több, mint 2000 ponttal magasabb ellenfelénél, választása szerint minden 1000 pont után 10%-kal csökkentheti ellenfele hallását vagy reiatsu-érzékelését. A csökkenéssel arányos erősségű hallucinációk lépnek fel: tompa morgás (hallás), vagy a célpont körül köröző lélekenergia-jelenlét (reiatsu-érzékelés).

3. Kirisake!: A technika nevének kimondásakor a shikaiban Daisuke árnyéka mellett megjelenő árnyékfarkas eltűnik, majd egy, a használó által megjelölt árnyékból (vagy egyéb, akár természetfeletti sötétségforrásból) előtörve marcangolni kezdi áldozatát. Ez a körülményektől függően többféle hatást eredményezhet.
a/ „Alapértelmezett” mód.
A megidézéshez egy nagyjából farkasméretű árnyék jelenléte szükséges. Ennél nagyobb árnyékba idézve a technikát mozgató reiatsu túlságosan szétoszlik, pontozása a méretarányoknak megfelelően csökken (kétszer akkora árnyékot használva feleződik, és így tovább). A használó erejének növekedésével ez egyre kevésbé válik problémává, a maximális méret minden 10.000 LP után megduplázódik (tehát kezdéskor kb. medveméretű is lehet, 30.000 LP-nél pedig jó 15 méteresre is megnőhet).
Az árnyéklény a harcoló felek távolságától függetlenül azonnal megjelenik, és egy körig támadja célpontját. Fizikai támadások számára teljesen sebezhetetlen, azonban tűz, vagy különösen fény alapú technikák könnyedén elpusztítják (utóbbiak szintje 2 ponttal magasabbnak számít). Az ilyen technikák szintje akkor is levonódik a támadás értékéből, ha nem sikerül megsemmisíteniük (=alacsonyabb pontozás). Fogvatartó technikáknak szintén csak akkor van eredménye, ha az általuk képzett gát nem fizikai jellegű. Másodlagos hatásukként fényt kibocsátó dolgok (pl. villám) szintjük felével számítanak.
A technika csak részlegesen fizikai jellege ellenére az általa okozott sérülések semmiben sem különböznek egy valódi farkas támadásaiétól, viszont, bár ily módon megsemmisíteni nem lehet, Daisuke zanpakutou pontozását elérő vagy meghaladó zanjutsu/hakuda képzettséggel tisztán fizikai eszközökkel is kivédhető. (A védekező fél figyelmét ez épp annyira köti le, mint egy, a zanpu pontozással azonos zanjutsuval harcoló ellenféllel folytatott bunyó – tehát egyenlőség esetén eléggé, látványosan magasabb pontozásnál nem igazán.)
A technikának ez a használata Daisukét nem különösebben fárasztja ki, ellenben átmenetileg kimeríti a lélekölő energiatartalékait, így alkalmazás után az első képessége által biztosított zanjutsu bónusz 1 ponttal alacsonyabbnak számít. Az elveszett pontok Daisuke következő körének végén kezdenek visszatérni, 1 pont/kör sebességgel. Ismételt használat esetén a regeneráció kezdetét mindig a legutolsó alkalmazás szerint kell számolni (tehát ha két egymást követő körben használja, akkor a harmadik kör végén kezd el regenerálódni, és csak az ötödik körben támadhat ismét a teljes bónuszával.)
Értelemszerűen, mivel csak egy farkas létezik, a technika egy körben csak egyszer alkalmazható.
b/ „Nem rendeltetésszerű” mód.
Ha a farkast olyan árnyékba kényszerítik, aminek a mérete nem elegendő ahhoz, hogy teljesen manifesztálódhasson, erőszakkal próbál helyet csinálni magának, robbanásszerű intenzitással széttépve az árnyékkal közvetlenül érintkező… mindent. Mivel a befektetett reiatsu mennyisége állandó, minél kisebb a kiszemelt árnyék, annál pusztítóbb a reakció (pl. egy hajszálvékony drót által vetett árnyékkal gyengébb ellenfelek akár félbe is vághatóak, de még azonos erőszinten is igen súlyos sebekre lehet számítani – ezzel ellentétben egy ellenfél felé hajított kosárlabda árnyéka „csak” egy erőteljesebb robbanásnak megfelelő hatást produkál). Ez azonban egyszerre használja fel a technika teljes energiakészletét, így ezek után nem jelenik meg a farkas, továbbá lényegesen megterhelőbb a lélekölő számára, mint a standard mód – az általa biztosított zanjutsu bónusz két ponttal csökken, és csak a használattól számított második kör végétől kezd el regenerálódni (tehát az alkalmazást követő 4. körben támadhat újból a teljes zanjutsu bónusszal).
Természetfeletti sötétségforrás felhasználása esetén, ha Daisuke zanpakutou pontozása legalább egyenlő ellenfele sötétség létrehozására irányuló képzettségével, továbbá lélekenergiája is magasabb, ellenfele technikája teljes egészében felhasználódik az árnyékfarkas létrehozására. Ha egyik értéke alacsonyabb, a farkasalak kiszakad a forrásául szolgáló technikából, annak szintjét Daisuke zanpakutou pontjainak számával csökkentve, majd mindkét támadás továbbhalad célpontja felé. Ha LP- és képzettségszintje egyaránt alacsonyabb, semmi sem történik (de a technikába fektetett pontok szokás szerint elvesznek).Technikák:


Hadou:


Japán név: Hadou 01: Shou
Leírás: A használó eltaszítja magától a célpontot ezzel a kidou-val.
Kidou képzettség: 1 pont

Japán név: Hadou 04: Byakurai
Leírás: Fényvillám-szerű, erőteljes támadás.
Kidou képzettség: 4 pont

Japán név: Hadou 31: Shakkahou
Leírás: A kidou a használója kezéből jön ki, erős labdaként vagy hatalmas robbanásként.
Kidou képzettség: 6 pont

Japán név: Hadou 50: Rei no kuron
Leírás: A használója klónokat hozhat magából létre, amik ugyan rendelkeznek az eredeti minden képességével, de csak fele olyan erősek. Minden három kidou képzettségre tett pont után egy másolatot lehet létrehozni, tehát például 6 pont esetén kettőt, 9 pont esetén hármat, stb.
Kidou képzettség: 11 pont

Japán név: Hyouga Seiran
Leírás: Nagy erejű jéghullám, megfagyasztja az áldozatot és környezetét is. Akár Menos Grandék ellen is hatásos lehet.
Kidou képzettség: 11 pont


Bakudou:


Japán név: Bakudou 09: Geki
Leírás: A célpontot vörös fény borítja be, ami teljesen lebénítja.
Kidou képzettség: 1 pont

Japán név: Bakudou 12: Fushibi
Leírás: Pókháló-szerűen kifeszíthető kidou, melyet ha megérint a célpont, egyszerűen hozzáragad és megbénítja a mozgását.
Kidou képzettség: 2 pont

Japán név: Bakudou 26: Kyokkou
Leírás: Elrejti a használót, vagy a használó által meghatározott objektumot. A lélekenergiát is teljesen elfedi.
Kidou képzettség: 4 pont

Japán név: Bakudou 39: Enkosen
Leírás: A használó a lélekenergiáját pajzsszerűen idézi meg, így blokkolva az ellenfél támadásait.
Kidou képzettség: 8 pont


Japán név: Bakudou 49: Kuro Shitsui
Leírás: Megbénítja az áldozat öt érzékének egyikét. Küzdőtéren az áldozat maga döntheti el, melyik érzékszerve bénul le (vagy akár sorsolhatnak is). A hatás meghatározott körökön át tart. Azonban minél fontosabb érzékszerve bénul le, annál hamarabb szabadul a kidou fogságából.
Látás - 1 kör
Hallás - 2 kör
Tapintás - 3 kör
Szaglás - 4 kör
Ízlelés - 5 kör
Kidou képzettség: 10 pont

Japán név: Bakudou 59: Kurenai ribon
Leírás: Kisebb sebeket lehet meggyógyítani ezzel a kidou-val. Hatásos módszer, bár enyhe fájdalommal jár. A használó lélekenergiájának egy része vörös szalagként jelenik meg, majd a sebesült felületre tekeredik egyre szorosabban, végül beleolvad a sebbe, ezzel eltüntetve azt.
Kidou képzettség: 1 pont

Japán név: Bakudou 65: Toransu Samenkyou
Leírás: A használót hátulról egy három oldalú tükör veszi körül, ami a támadást elnyelhető lélekenergiává alakítja és a használó felé továbbítja. Hátránya viszont hogy csak a lélekenergiával rendelkező támadásokat tudja átalakítani, és az átalakításra az energia egy része elhasználódik (a használó gyakorlottságától függ: egy magas szintű shinigami majdnem az egész energiát fel tudja használni).
Kidou képzettség: 15 pont


Egyéb kidou:


Japán név: Inemuri
Leírás: Altatásra szolgáló technika. Végrehajtásához el kell húzni a célpont arca előtt a kezet, és az mély álomba szenderül.
Kidou képzettség: 6 pont

Japán név: Gisou
Leírás: A környezetből kivonja a lélekrészecskéket, és abból teremt a shinigami magának egy valós, emberi testet. Kisugárzása ezáltal szintén emberivé válik. Különleges képességeit nem veszti el. A gisouban átlagos emberkék számára is láthatóvá válik minden varázslat, minden különleges képesség. Ebben a formában közvetlenebbül érintkezhet a halandókkal anélkül, hogy különösebb feltűnést keltene, vagy találkozhat más shinigamikkal úgy, hogy azok csupán átlagos emberi kisugárzást érzékelnek.
Egyedi technika


Shunpo:


Japán név: Utsusemi
Leírás: Lehetővé teszi egy utókép hátrahagyását a villámtánc használatát követően, melynek viselkedése teljesen valósághű, akár még sérülést is elszenvedhet, miközben a használója valójában sértetlen.
Shunpo képzettség: 3 pontFelszerelés:A családi székhelyen számítógép és kiterjedt ruhatár; zsebben többnyire mobil. Ezen kívül egy dobótőrt rejteget a bal alkarjára szíjazott tokban. Kezén kesztyűre emlékeztető egyedi ereklye.

Ereklye:

Kinézet: higanyos fényű és textúrájú, de ennek ellenére (vagy épp emiatt?) aktuális viselőjére mindig pontosan illeszkedő, tapintásra szilárdnak tűnő fémkesztyű. Kábé féltenyérnyivel a csukló fölé ér, ahol ezüstösen pulzáló csápszerűségekre bomlik, melyek az elroncsolódott végtag egykori ér-és ideghálózatának megfelelően oszlanak szét. Az így képzett hálózaton időről időre a használó reiatsujának megfelelő lélekenergia-impulzusok futnak végig. Ez akkor is megtörténik, ha Dai a kesztyű valamely képességét, vagy bal kézzel kidout használ; az energiahullám erőssége arányos a használt technikáéval. Ez a későbbiekben jelenthet problémát, mert a visszafogott démonmágia-használatnak nem igazán kedvez, ha közben az ember fél karja karácsonyfaként világít (láthatatlanná tevő kidoukat viszont nem zavar).
Leírás: Daisuke Earllel szembeni bunyója óta erős folytonossági hiányokkal küzdő karjának épségét hivatott helyreállítani. A kesztyű rákapcsolódik a használó ér- és idegrendszerére, és stimulálja a regenerációt. Mindeközben az elszipkázott reiatsu révén képes átvenni a sérült kar funkcióit is, amíg gyógyulgat (ez eltart pár évig). A gyógymód kellemetlen mellékhatása, hogy Rei no Kuron használatakor az ereklye nem másolódik, így amíg a regeneráció be nem fejeződik, az ezzel megidézett klónok nem igazán tudják használni a bal karjukat. (Mondjuk ooc egy év, mire egyszerűbb kidoukkal próbálkozhatnak; két év, mire már az összetettebbekhez szükséges finommotoros beidegzés is visszatér, és ekkor már kardot is foghat, bár nem lesz túl hatékony; három év, mire értelmes fegyverforgatásra is képes lesz). Előnye viszont, hogy a használó idegrendszerével való integráció és a lélekenergiájával kialakult kapcsolat miatt különböző extra képességek elsajátítását teszi lehetővé.

Képességek:
a/ Megjelölés: képes reiatsut áramoltatni egy katanánál nem nagyobb tömegű tárgyba. Ez egyrészt lehetővé teszi a későbbi képességek használatát, másrészt az Élők Világának tárgyai esetén azok képessé válnak shinigamik és egyéb természetfeletti lények megsebzésére. Az Élők Világából származó tárgyak megsemmisíthetők egy kardcsapással, ha az ellenfél zanjutsuja meghaladja Daisuke reiatsu-irányítás (kidou) értékét; eltörhetők puszta kézzel, ha a használó hakudája lényegesen magasabb (4 pont); illetve különösen pusztító támadásokat (10+ szintű hadou, bankai technikák) használva akár Dai kidoujánál gyengébb pontozással is. A megjelölt tárgyak nem rendelkezhetnek komplex mechanikai vagy elektronikai részekkel (egy rugóskés még elmegy, de lőfegyverek, sokkolók, vagy gránátok már nem), illetve nem jelölhetők meg valamilyen nagyobb egység részeit alkotó tárgyak sem (pl. egy kupola záróköve, vagy egy szögesdrótkerítés katanányi tömegű szakasza). A megjelöléshez hozzá kell érnie az adott tárgyhoz, amin reiatsujának megfelelő nyomot hagy - ez érzékelhető szabad szemmel is, az érintésnek megfelelő sötét foltként, illetve halvány reiatsu-nyomként, ha a vizsgálódó fél kellően magas reiatsu-irányítási képességgel rendelkezik (11 pont; különösen magas - 20 pont - szinten az is megállapítható, hogy a lenyomatot egy shinigami reiatsuja okozta, illetve aki találkozott már Daisukével, az képes lehet beazonosítani, hogy hozzá tartozik). Ha egy megjelölt tárgy darabokra esik, az összes olyan darab megjelöltnek számít, amin az eredeti nyom bármekkora részlete megtalálható, amíg ezek száma nem lépi túl a maximumot. A használó kidoujára tett minden harmadik pont után 1 tárgy jelölhető meg egyszerre; ezt a számot túllépve a legkorábbi jel elhalványodik, majd az azt követő, és így tovább. A hatóidő megfelel a kidou értéknek, percben. A képesség használata egy alacsony (minden megkezdett fél kiló után 1) szintű kidounak megfelelő energiát fogyaszt.
b/ Páncélkesztyű: a kesztyű maga is feltölthető reiatsuval, ellenállóvá téve azt a támadásokkal szemben. Ha az ellenfél zanjutsu értéke nem haladja meg Daisuke kidou pontszámát, képessé válik a támadásai puszta kézzel való hárítására. (Mivel olyan észvesztően nagy bunyósnak nem kell lenni ahhoz, hogy az ember a közeledő penge útjába tartsa a kezét, ezért igazából szerintem - hacsak nem akar valami nagyon extrát, pl. elkapni a kardot - elég, ha hakudája eléri a támadó zanjutsujának felét a sikeres hárításhoz. Nyilván, ha az ellenfél lényegesen gyorsabb (magasabb shunpo képzettség), akkor a dolog érezhetően nehezebbé válik, ezért kettejük shunpojának különbsége hozzáadódik az ellenfél zanjutsujához; ez azonban visszafelé is működik, ha Dai a gyorsabb, a járulék értéke negatív.) Meg lehet vele fogni nem fizikai természetű támadásokat is, ha azok (sebzésjárulékkal módosított) szintje nem haladja meg a kidou pontszám felét. Értelemszerűen csak bal kézzel használható; minden alkalmazás a beérkező támadás szintjének felével (fizikai támadás esetén), illetve egészével (minden más) megegyező szintű kidou elsütésével egyezően megterhelő, így ezt se lehet a végtelenségig használni.
c/ Kinetikus manipuláció: a használó kidou értékével megegyező méteren belül képes telekinetikusan irányítani az első képességével megjelölt tárgyakat. Önálló intelligenciával nem ruházza fel őket, tehát ha pl. egy irányított pengével vívni akar, akkor folyamatosan koncentrálnia kell rá (eközben csinálhat mást is, de akkor a használt eszköz vívótudománya azt alaposan meg fogja szenvedni). Az irányított tárgyakkal kapcsolatban semmilyen direkt érzékszervi kapcsolatot nem biztosít, tehát sötétben, vagy egyszerűen csak takarásban (pl. szemtől szembeni harc közben hátbaszúrást megkísérelve) használva elég bizonytalan eredményekre lehet számítani (bár nagyon magas szintű kidouval behatárolható a pontos helyzetük a rajtuk lévő reiatsu-nyom alapján, lásd első képesség). Az irányított tárgyak ereje, sebessége megegyezik azzal, mintha Daisuke a jelnél megfogva tisztán fizikailag mozgatná őket – ennek megfelelően könnyen megeshet, hogy egy jobban sikerült shunpoval lehagyja őket, és kívül kerülnek a képesség hatókörén, továbbá az sem kizárt, hogy egy impresszívebb fizikai képességekkel bíró ellenfél képes őket elkapni, és mozdulatlanságra kárhoztatni. Ezzel a képességgel nem lehet az érintett tárgyak alakját közvetlenül változtatni (pl. egy kötelet rávenni arra, hogy tekeredjen az ellenfél köré), de közvetve (egy másik, kinetikusan mozgatott tárgy segítségével) igen. Az irányítás a megjelölésnél leírtakhoz hasonlóan minden megkezdett fél kilónyi tömeg után 1 szintnyi kidou fenntartásával egyenlő mértékben fáraszt. Minden negyedik, kidoura tett pont 1 tárgyat tesz egyidejűleg irányíthatóvá.
d/ Szunnyadó kidou: a megjelölt tárgyak egyikén képes elhelyezni egy kidout, ami a bal kéz valamilyen előre meghatározott mozdulatával (pl. csettintés, intés, rámutatás stb.) aktiválható. A használó kidou képzettsége eredeti értéke felének számít mind a felhasználható kidouk szintje, mind azok sebzése szempontjából. A megjelölt tárgyak számától függetlenül egyszerre csak egy szunnyadó kidou helyezhető le (értelemszerűen ez kizárja a kombinált kidou lehetőségét is). A kidounak otthont adó tárgy lélekenergia-lenyomata a tárolt kidou erejével arányosan megnő (így lehetővé téve annak felismerését akár 6 pontos kidou képzettséggel is; magasabb reiatsu irányítással - 11 pont - rendelkező ellenfelek könnyedén elkülöníthetik a kidout tartalmazó tárgyat a többi, jelöléssel bírótól, az igazi mesterek - 20 pont - pedig akár a tartalmazott kidout is képesek lehetnek felismerni). A tárgyak nem képesek korlátlan ideig befogadni a technikákat, mi több, az erősebb technikák lényegesen kevesebb ideig képesek biztonságosan megmaradni: a tárolás maximális ideje alapesetben 1 perc, plusz a szunnyadó kidou szintje és a felhasználható maximális szint közötti minden pontnyi különbség után további egy perc (tehát pl. egy hatos kidou képzettséggel rendelkező karakter által eltárolt shakkahou 6/2-1= 2 + az alap egy percnyi ideig marad bent). A hatóidő fennállása alatt a használó bármikor biztonságosan megszüntetheti a készenlétben álló démonmágiát, de ha a kiszabott idő lejártáig nem tesz így, és fel sem használja, az elszabadul. Ugyanez történik, ha valaki megsérti a jelet; egészben való eltávolítás esetén azonban csak annyi változás történik, hogy az eltávolított rész számít a szunnyadó kidout tartalmazó tárgynak. Az eltárolt kidouk közül a közvetlenül célpontra hatók (pl. a legtöbb bakudou) az érintett tárgyon jönnek létre (ez erősen limitálja a Rikujoukourou, Sajou Sabaku és hasonló bakudouk használhatóságát), akárcsak a területre hatók (pl. shakkahou). Ezzel szemben a célzottak (pl. byakurai) a megjelölés helyéből indulnak útjukra – ebből fakadóan hatékony használatukhoz gondos előkészítés, vagy kinetikus manipuláció szükséges (hogy a tárgy megfelelő oldala nézzen az ellenfél felé).


Godai no Haori (Az Öt Elem haorija)

Elemi típusú reiatsuval rendelkező karakterek számára kiemelkedően hasznos ruhadarab, mely egyfajta fókuszként szolgál lélekenergiájuk elemi manifesztációi számára. Felöltésekor összehangolja magát viselője reiatsujával, kinézete ennek megfelelően változik; Daisuke esetében hipnotikus lassúsággal hullámzó, természetellenes sötétségből szőtt haori formáját ölti.

Képességek:
a/ Elemi forma: összehangolódást követően viselője reiatsujából táplálkozik, ennek megfelelően a rajta keletkezett sérüléseket pótolja, amíg tulajdonosa él. A fizikai formát öltött árnyék emellett nem koszolódik, vízálló, és viselőjét körülölelve állandó hőmérsékletet biztosít természetes körülmények között +/- 100 Celsius fokos határon belül (hő- és fagyalapú támadások ellen tehát nem véd, illetve még teljesen természetes lávában fürödni sem ajánlatos benne).
b/ Elemi tudatosság: az ereklye viselője rövid koncentrációval képes ráhangolódni saját elemének megjelenési formáira. Reiatsu irányítás (kidou képzettség)*10 méteres gömbön belül érzékeli a vonatkozó elem összes forrását és azok alakját, intenzitását, esetleges természetfeletti manipulációjukat. Daisuke így megfelelő fényviszonyok mellett képes lehet vakon is különösebb megerőltetés nélkül harcolni, felmérni zárt ajtón vagy vastag falakon keresztül egy adott helységben elhelyezkedő élőlényeket és tárgyakat, rejtett helységeket felderíteni, illetve illúziók valótlanságát felfedni (ha az általa látott képek és a képességgel érzékelt árnyékok elhelyezkedése nem passzol, akkor ott valószínűleg valami nem stimmel). Teljes sötétségben még pontosabb képet kap, hiszen a sötétséggel kitöltött tér folytonossági hiányaiból képes leképezni, mit ölel körül választott eleme.
c/ Elemi manipuláció: az ereklye lélekenergia-fókuszáló hatása már ahhoz is elég erős, hogy lehetővé tegye különböző tárgyak vagy testrészek formázását a nyers elemi reiatsuból. Az ily módon létrehozott tárgyaknak teremtésük pillanatában fizikailag érintkezniük kell az ereklyével, illetve ha (kidou képzettség/2) méternél jobban eltávolodnak tőle, szétporladnak az őket alkotó lélekrészecskékre. A használó kidou képzettségét meghaladó szintű képességekkel elpusztíthatóak; elemi fényt használó képességek szintjük kétszeresével számítanak, másodlagos hatásként fényt adók (főként villám vagy tűz alapú technikák) teljes értékükkel, minden más képesség értéke feleződik (csak az így létrehozott tárgyak elpusztítása szempontjából). A létrehozott tárgyak számos különleges képességgel ruházhatóak fel: képesek lehetnek változtatni méretüket (egy lándzsa hirtelen megnyúlik, hogy áthidalja a harcoló felek közötti távolságot), alakjukat (az ellenfél felé hajított formátlan massza átváltozik egy hálóvá, hogy foglyul ejtse), sűrűségüket (egy kard tömege becsapódás előtt sokszorosára növekszik, így növelve az okozott sérülést), elektromos- és hővezető képességüket (egy pajzs felfogja a belé csapódó villámot anélkül, hogy megsütné, aki fogja), valamint önálló mozgásra képesek lehetnek(a használó hátából kinövő kar elkapja a felé lendülő fegyvert). Minden harmadik, kidou képzettségre rakott pont után egy tárgy hozható létre egyszerre, vagy a létrehozott tárgyak felruházhatók egy különleges képességgel (tehát pl. 9 pontos kidou képzettségnél a karakter képes lehet repülésre – két szárny, mozgás képesség -, de közben nem teremthet fegyvereket; 12 pontos kidou képzettségnél hajigálhat egyszerre akár 4 dobótőrt, de ezeknek semmilyen különleges képessége nem lehet, stb.).
d/ Elemek hangja: az ereklye viselője képessé válik gondolatait választott elemén keresztül közvetíteni – pl. egy víz elemű lélekenergiával rendelkező karakter hangja felhangozhat egy tó felszínéről, villámnál a mennydörgés hordozhatja szavait, míg Daisuke természetesen a környezetében lévő árnyékokon keresztül szólal meg. Használatának feltétele, hogy alkalmazója érzékelje az elem forrását (látás, tapintás, Elemi tudatosság). A képesség kétféleképpen is függ a közvetítő elemtől: egyrészt, minél nagyobb mennyiség áll rendelkezésre, annál nagyobb a maximális hangerő (ezt természetesen nem muszáj kihasználni, már csak azért sem, mert csillagtalan éjszakában kiabálva nem nehéz megsüketíteni mindenkit, aki hallja), másrészt használata során alkalmazója hangja erősen torzul, az adott elemre jellemző jelleget öltve (Daisuke esetében mély, visszhangzó jelleget ölt).


Japán név: Suji anpurifaia
Leírás: Egy különleges lánc, amelyet egy végtagra helyezve 15 percre növelni lehet annak teljesítőképességét. Ez sérülés esetén, vagy csata közben erős rúgások és ütések bevitelekor nagyon jól használható, mivel a végtag teljesítménye akár az ötszöröse is lehet. Az időkorlát túllépése után is lehet még használni, de olyankor már minden egyes alkalmazásakor egyre erősödő fejfájás fogja jelezni, hogy az izomzat nem bírja a fokozott terhelést. Egy idő után ájulás is bekövetkezhet, ha a felhasználó nem áll le.
Hatás: minden második hakuda és zanjutsu képzettség után ad +1 pontot ezen képzettségekre. Így egy 4 pont hakuda és 6 pont zanjutsu képzettséggel rendelkező karakter 6 hakuda és 9 zanjutsu képzettséggel fog rendelkezni.
Maximum +3 pontot ad.

Japán név: Shunpo ampu
Leírás: A kidou ampuhoz hasonlóan működik. A lábakra csatolható pánt serkenti a lélekenergia áramlását, ezáltal megnövelve sebességüket.
Hatás: Minden harmadik shunpo pont után ad +1 pontot. Így egy 6 shunpo pontos karakter sebessége 8-asra növekedik.
Maximum +3 pontot ad.

Japán név: Kidou Ampu
Leírás: Egy apró medál, amit a kézre lehet szíjazni, s felerősíti a Kidoukat.
Hatás: minden harmadik kidou képzettség után ad +1 pontot ezen képzettségre. Így egy 6 pontos kidou képzettséggel rendelkező karakter 8 pont kidouval fog rendelkezni.
Maximum +2 pontot ad.
Befejezett játékok, jutalmak

- wikiás villámküldi tesztelés (jutalom: 1 ingyen technika [felhasználatlan])
- Lélekenergia villámküldetés (jutalom: 900 LP és 900 ryou)
- 2013. augusztusi stat (jutalom: 500 LP)
- Sötét, viharos éjszaka KT (jutalom: 300 LP, 2500 ryou)
- Daisuke vs. Earl KT (jutalom: 300 LP, 2500 ryou)
- 2013. decemberi stat (jutalom: 500 LP)
- Angyal-ördög (jutalom: 500 ryou)
- 2013. utókarácsonyi nyereményjáték, I. kategória (jutalom: 1000 LP és 1500 ryou)
- 2013. utókarácsonyi nyereményjáték, II. kategória (jutalom: 2500 ryou)
- Farsangi jelmezes party villámküldetés (jutalom: 600 LP és 600 ryou)
- Közveszélyes Terrorista vs. Karakura hőse KT (jutalom: 200 LP és 1500 ryou)
- Csendes hó küldetés (jutalom: 1500 LP és 2000 ryou)
- 2014. februári havi stat (jutalom: 400 LP)
- Sayuki Daisuke vs. Fon Miho KT (jutalom: 200 LP és 1500 ryou)
- Sayuki vs. Rivera KT (jutalom: 300 LP és 2500 ryou)

Futó játékok

A Rémségek Cirkusza (küldetés, befagyott)
Árnyak forradalma - Tűzkeresztség (küldetés)
Kodomo no Jikan (küldetés)

A dedukció határai (KT)

Aláírás:

Nyelv:
Hungarian
Helyi idő:
2020. Aug. 05, 09:30:50

Elérhetőségek

E-mail
rejtett

Még nincsenek barátaim.

Üzenet hozzáadása

Nincsenek üzenetek. Szeretnél elsőként üzenetet hozzáadni?