Összegzés - Kagami Mako

3. Osztag

*

Nem elérhető Nem elérhető

Név:
Kagami Mako
Pozíció:
Eltávozott karakterek
Titulus:
Maleficent
Hírnév::
0
Nem:
Nő
Kor:
393

Hozzászólások:
1 (0,001 naponta)
Lakóhely:
Seireitei
Regisztrált:
2015. Aug. 16, 17:09:33
Utoljára aktív:
2015. Aug. 30, 13:45:14
Tárcában:
7 100 ryou
Technikatár
Ajándék küldése
Szint:
1.
Lélekenergia:
60% Complete
5 000 / 15 000
Előtörténet:
Előtörténet

Hovatartozás:
Gotei 13
Egyéb hovatartozás:
Egyéb
Reiatsu szín:
Iszapszürke
Pontozás:
Összesen: 19 pont
  • 5 pont jár minden képzettségre
  • 10 pont jár az LP után
  • 3 pont jár a Gotei-hez tartozásért
  • 1 pont Nemesi rangért
Képzettségek:

5 pont Zanjutsu
4 pont Hakuda
0 pont Kidou
4 pont Shunpo
6 pont Zanpakutou
Egyéb hovatartozás:
Shinigami Nőegylet
Kapcsolat cimke:
Bonyolult
Kivel áll kapcsolatban?:
Nem publikus
Kapcsolatai:
Kagami család- vegyes érzelmeket táplál feléjük
Mottó:
Aki előre tervez, számoljon azzal, hogy semmi nem lesz olyan, mint amit tervezett!
Post szín:
#2f4f4f

Jellemzőim

Kinézet:

 Mako 168 centiméter magas és 41 kilogrammot nyom. A haja kékes színű, általában elég kócos. Köszönhetően a betegségének, a szeme rózsaszínesről aranysárgára színeződött, a bőre pedig sötétszürke lett, amin különböző formájú, fekete kidoupecsétek nyomai törik meg az egyhangúságot itt-ott. A körmei fehérek. A testalkata vékony, törékenynek tűnik, de nem abnormálisan sovány.
 Mako háromszáz év alatt nem változott, megállt a növésben, ezért korra nem tűnik többnek tizenöt évesnél. Néhány óra alatt kifejezetten széppé varázsolható, ha eltüntetik róla a pecsétek nyomát sminkkel és megcsinálják a haját, de egyébként nem sok férfi találná szépnek, és még a sminkkel együtt is furcsa a legtöbb embernek a bőrszíne miatt.
 Bár általában igyekszik eltüntetni őket, gyakran ülnek karikák a szemei alatt, és maguk a szemei is ijesztőek lehetnek: bár inkább tűnik úgy, hogy egy kamaszlányhoz tartoznak, valami mégis árulkodik a koráról. Köszönhetően a pecséteknek, a testének nincs sem kellemes, sem kellemetlen szaga, egyáltalán semmilyen szagot nem bocsájt ki, még akkor sem, ha több liter parfümöt önt magára.
 Amit Mako megtartott a megnyerő megjelenéséből, az talán egyedül a hangja. A csengése kellemes, jól esik hallgatni, ahogy beszél vagy esetleg énekel, sokan írták körbe úgy, hogy egy angyal hangját hallják, még akkor is kellemesen hat, ha kifejezetten sötét szavakat formál.
 Mako egyenruhája átlagos, de a bal ruhaujja le van tépve, ennek a helyén egy szamuráj vállvédőt és egy alkarvédőt hord. A zanpakutoját a mindig a kezében fogja a méretének köszönhetően, nincs tokja kialakítva, de két tantot hord a derekára kötve hátul, az egyik markolat jobbra, a másik balra néz. Civilben sötétkéket hord, főleg hosszú, elegáns kimonókat.

Jellem:

 Mako általában cinikus, szemtelen, a humora elég kicsavart és sötét, de nem depressziós, nem igazán érezhető felőle rosszkedvűség vagy fáradtság, gyengeség a betegsége ellenére sem. A legkevésbé sem tűnik érzékenynek rá, ha megbámulják vagy megszólják a külseje miatt. Nem beszél sem sokat, sem keveset, a stílusa viszonylag közvetlen, nem érezhető felőle a nemesi származás, hajlandó bepiszkolni a kezét, lealacsonyodni. A szokásos viselkedése ellenére tudja, ki az, akivel szemben tiszteletet kell mutatnia. A viselkedése alapján kevesen tudják róla megmondani, hogy valójában hány éves, egy fiatal, a kortársainál valamivel érettebb shinigaminak tűnik.
 Mako a felszín alatt elég kegyetlen, szeret játszani az áldozataival, és nincs emiatt bűntudata, már kiskora óta úgy gondolja, hogy ez a világ normális, természetes rendje. Nem felejt, nem bocsájt meg, évszázadokig is képes sértetlenül megőrizni magában a gyűlöletet, a haragot, és ha úgy alakulna, akár ezer évig is várna a bosszúval. Nem igazán lehet látni ezeket a megbújó, sötét érzelmeit, amik elbújnak a szemtelen mosoly mögé. Néha, nagyon ritkán, amikor hagyja lehullani az álarcot, látni lehet, mennyivel öregebb (a betegsége nélkül a negyvenes évei elejét taposná a teste már). A beszédébe kerülő nem használt szavak is sejteni engednek valamit, bár abból, hogy mennyit olvas, nem igazán meglepő.
 Mako rendkívül intelligens és szorgalmas, kitartó és erős akaratú, illetve ambiciózus tud lenni, ha éppen van valami, amit nagyon akar, a betegsége óta azonban kevés jövőbeli, hosszútávú terve van, ami nem egy előkészítendő bosszúval kapcsolatos, mostanában hajlamos a nemtörődömségre. Nem küzd egy magasabb rangért, egy férjért, egy magasabb célért, mivel egyikre sem lát reális esélyt betegen, ezeket a dolgokat hátrahelyezte az értékrendjében. Elsősorban a jelenben szeret élni, kiélvezni mindent, amit csak lehet.
 Elég mélyen, de Makonak van egy pozitívabb énje. Azokkal, akik nem ártanak neki, nincsenek az útjában, nem ellenséges, és bár nem kezdeményező ilyen téren, nem veti meg a távolabbi barátságokat. Nagyon kedves az állatokkal és növényekkel, és bár nem mutatja ki, de nagyon szereti a gyerekeket is. A sérelmei és a bosszútervei ellenére még mindig érez valamit a családja felé.

Lélekölőkard:

Ichiko (Boszorkány)
Feloldás: mindig fel van oldva (régi feloldás: Varázsolj békát az emberből!)
Típus: Kidou
Kinézet: hosszú, fekete fémbot, a végén négy penge fog közre egy apró, fehér kristálygömböt. A fegyver leginkább lándzsaként használható. Nem lehet elzárni, elzárt alakjában fekete markolatú katana volt.

Hanjimono (Rejtvény): Mako egy halvány, fehér fénysugarat lő ki a zanpakutoja végéből, ami ha eltalálja a célpontot, sikeresen aktiválódik a képesség. A valóságban nem telik az idő, miközben mind Mako, mind a célpontja bekerülnek a célpont tudatának mélyére (a célpont határozza meg, hogy néz ki). Megvan mindkét félnek minden fegyvere, képessége, amikkel elpusztíthatják egymást látszólag, de senki nem érez itt fájdalmat, és a sérülések azonnal helyreállnak, tehát fizikai eszközökkel nem tudnak egymásnak ártani.
 A képesség valódi ereje az, hogy a két fél találós kérdéseket tesz fel egymásnak a következő szabályokkal:
- Mako kezdi a kérdéseket minden esetben. Megnevez egy tétet arra az esetre, ha a célpont nem tudja a választ, és arra az esetre, ha tudja.
- Ha a célpont nem tudja a választ, elveszíti a feltett tétet, és újra Mako jön, újra megnevezi a tétet, és kérdez.
- Ha a célpont tudja a választ, a kérdésfeltevés joga az övé lesz, egészen addig az is marad, amíg Mako nem válaszol meg egy kérdést. Ő is feltehet téteket.
- Meghatározott időn belül választ kell adni a kérdésre, amit egy nagy homokóra jelez (OC a következő körben, IC a reiatsukülönbségtől függ, ha az ellenfélé sokkal nagyobb, akár órák is eltelhetnek, amíg lepereg a homokóra, ha kisebb, percei vannak csak).

 Olyan dolgokat lehet feltenni, kérni tétnek, amiknek köze van a másik agyához, idegrendszeréhez, mivel valójában a két elme kerül be egyazon térbe. Fel lehet tenni egy testrészt, aminek elvesztése azt jelenti, hogy az idegek kikapcsolnak abban a testrészben, és amíg egy orvos nem állítja helyre, bénán és érzelemmentesen lóg csak (belsőszerv esetén az a szerv nem üzemel tovább, ez jelenthet azonnali halált is). Fel lehet tenni a kijutást, ami a képesség megtörését eredményezi. Fel lehet tenni egy titkot, aminek elvesztése esetén vagy elmondja azt a titkot, amit előre kiválasztott, vagy ha nem választott, a másik jogosult egy kérdésre, amire válaszolni kell, méghozzá igazat. Fel lehet tenni az emlékeket, amiket a másik megkap, te pedig elveszítesz.
 Ebben a világban mindkét fél egészségesnek tűnik, a sérülések, hiányzó testrészek, természetellenes elváltozások nem jelennek meg.

Szabályok:
- A választ jól érthetően kell kimondani, egyértelműsítve, hogy az a válasz, egyetlen próbálkozás van, tehát nem lehet több száz szót felsorolni gyors egymásutánban, hátha talál.
- A kérdésnek és a válasznak mindkét fél agyában szerepelnie kell. Ez azt jelenti, hogy egyik sem tartalmazhat olyan információt, amivel a másik nincs tisztában (például a róka lehet válasz, mert majdnem mindenki tudja, mi az. Egy képregényhős nem lehet válasz, ha a passzív fél nem olvas képregényeket, fogalma sincs, ki az). Szabálytalan kérdés esetén a kérdező átadja a kérdezés jogát.
- A két tétnek azonos értéket kell képviselnie. Nem lehet feltenni egy ujjpercet vagy egy jelentéktelen kis titkot a másik szívéért cserébe, amit akarsz, csak akkor kaphatod meg, ha ugyanannyit kockáztatsz. A nem létfontosságú testrészek, jelentéktelen titkok, rövid emlékek ugyanazt a szintet képviselik, a fontos testrészek, a kijutás, a féltett titkok, a kedves emlékek megint ugyanazt. Ugyanaz a kategória valaki legféltettebb titka, egy az életet jelentő testrész vagy az emlékei egy nagyon fontos csoportja. Lehetőség van egy korábban elnyert dolog feltevésére is (például az elnyert jobb kéz feltétele a balért). A passzív félnek nincs beleszólása a feltett tétbe, de szabálytalan tét esetén a kérdésfeltevő azonnal átadja a kérdezés jogát.
- Nem lehet kijutni anélkül, hogy valaki tétnek tenné fel, még akkor sem, ha Mako akarja, neki is ugyanazt kell tennie a kijutásért, a kezdés jogát leszámítva egyenlőek bent. Az elvesztett és elnyert dolgok csak akkor kezdenek el számítani, amikor a kijutással véget ért a képesség.
- A kérdés feltevésére szintén idő van megszabva, néhány perc, aki ezt elmulasztja, az átadja a kérdezés jogát.
- Legfeljebb tizenhárom-tizenhárom kérdésre van lehetőség, azután a képesség véget ér.
- Ha úgy ér véget a képesség, hogy valaki feltette és elnyerte a kijutást, vagy elfogytak a kérdések, az elnyert/elvesztett dolgok az új gazdához kerülnek. Erősebb reiatsuval megtörve a képességet nem cserélődnek ki a tétek.
- Küldetésben meg kell írni a mesélőnek a választ. Éles játékokban meg kell írni egy moderátornak a választ. Mindkét játékos kérhet egy-egy választ a másiktól, amennyiben úgy dönt, hogy ő nem tudja, de a karaktere igen. Ettől eltekintve a játékosnak magának kell kitalálnia a választ. Mivel nem telik el idő a képesség használata közben mások számára, nagyobb játékoknál a mesélő dönt arról, hogy milyen formában működik a képesség.
- Erősebb reiatsuval ki lehet kényszeríteni Makot a tudatból, ezzel megtörve a képesség minden hatását.

Naishoubanashi (Suttogás): A képesség magára a reiatsura van hatással, azt képes manipulálni. Mako képes két különböző dologra ezzel a képességgel: a reiatsu alapú technikákat létrehozni és szétszedni.
 Eredetileg a kidoui felerősítésére, variálására tudta használni, de most már csak idézni tudja őket azzal, hogy koncentrációval, emlékből összerakja a reiatsuból a technikát. Ismernie kell a kidout, és a zanpakuto pontjainak el kell érni a kidoupontkövetelményét, az eredmény azonban így sem ugyanaz: sokkal tovább tart összeraknia az adott technikát, mint normál esetben, egy-két kidou akár percekig is eltarthat, és a technika így is gyengébb lesz a megszokottnál három ponttal. Előny viszont, hogy nem a saját reiatsuját használja fel hozzá, hanem a levegőben terjengő részecskéket.
 Makonak ismernie kell az adott kidout, technikát valamennyire a szétszedéséhez is. Minden kidounak, pecsétnek, erőtérnek, technikának van valamilyen szerkezete, Mako ezt kezdi lazítgatni, bontogatni, ez a folyamat másodpercektől akár napokig is tarthat a technika bonyolultságától függően. Óvatosan, inkább lassan haladva a technika biztonságosan szétszedhető, eloszlatható, gyorsabban haladva, agresszíven széttépve a reiatsu berobbanhat.
 Az alkalmazáshoz Mako felemeli a zanpakutoját, és miközben használja a technikát, fehér köd hagyja el a kristályt, a levegőt pedig érthetetlen suttogások töltik meg. Teljes koncentrációt igényel: csukott szemet, teljes mozdulatlanságot, az elme kiürítését.

Betegsége és a Kidoupecsétek:

 Mako betegsége egy ritka, kidouval módosított méregtől származik, és a Shi-19 nevet viseli. Ez a méreg lehetetlenné teszi számára, hogy kontrollálja a reiatsuját, ami normál esetben sűrűsödne, sűrűsödne, a kidoui erejét nem tudná visszafogni, irányítani, nem tudná visszafogni a reiatsuját, míg végül a testén belül lassan sűrűsödő reiatsugóc elérné a végpontot. Hogy ez milyen mennyiségnél, mennyi idő alatt menne végbe, nem tudható, de az biztos, hogy egy hatalmas robbanáshoz vezetne, ami megölné Makot és a közelében tartózkodókat.
 Ez a jelenleg szemgolyó méretű, Mako köldöke alatt található reiatsucsomó nem érezhető, nem látható speciális műszerek nélkül, és köszönhetően a kidoupecséteknek, nem is növekedett semmit már évszázadok óta, de az eltávolítására tett kísérletek sem hoztak sikert. Mivel a méreg itt koncentrálódott, és a piszkálása a betegség elkapását eredményezheti, néhány száz éve nem próbálkoztak az eltávolításával. A betegséget kizárólag a gócpont közvetlen megérintése és piszkálása okozhatja.
 Köszönhetően a magasszintű kidoupecséteknek, a gócpontot 999 évre el tudták szigetelni (328 telt el). Tizenkilenc apró, négyágú fekete csillagot tetováltak Mako bőrére, ami kordában tartja a betegségét: 7 van a homlokán sorban, 1-1 a csuklóin, 1 a tarkóján, 4 a köldöke körül, 1 a szíve fölött, 1 az ágyékán, 1 pedig a nyelve alján. A pecsétek még a bőrrel együtt sem jönnének le, nagyon magas szintű kidou kéne a feltörésükhöz, még a halál sem oldja fel azt. Azonban nagyon komoly mellékhatásai vannak a pecsétnek.
 Mako egészsége drasztikusan megromlott tőlük. A legtöbb ételt nem képes megemészteni, nagyon szigorú diétát kell tartania szinte dekagrammra pontosan, ha nem akarja több órás szenvedés után kihányni, amit evett. A bőre elvesztette a színét, sötétszürke lett, a szeme besárgult, a haja pedig kifehéredett (ez utóbbit hajfestéssel el tudja rejteni). A fizikuma meggyengült, különösen a hosszútávú kitartása, az izmai gyorsabban elkezdenek fájni és kimerülni, emellett megállt az öregedésben is, egyetlen perccel sem öregedett a pecsétek feltetoválása óta. Az orvosi adatok alapján, bár képes lenne teherbe esni, a gyerek valószínű már születése előtt elkapná ugyanezt a betegséget, és felrobbanna.
 A legkomolyabb mellékhatás Mako reiatsukontrolljának totális megszűnése. Nem képes érzékelni a reiatsut még olyan szinten sem, mint egy átlagos tizenegyedik osztagos, nem tud semmilyen kidout megidézni a hagyományos módszerrel, de még a lélekölőkardja is folyamatosan shikai formában van, nem képes azt elzárni.
 A pecsétek apró pozitívuma, hogy lehetetlen megérezni Mako reiatsuját. Egyes esetekben hasznos lehet az is, hogy Makonak nincs szaga, ami elárulhatná.

Harcstílus:

 Mako nagyon gyorsan elfárad, és mivel még a minimális edzés is megterheli, mielőtt bármilyen komoly eredményt hozna, fizikailag viszonylag gyenge, ezért a harcstílusa lényege, hogy a harcot minél gyorsabban befejezze, mielőtt az ellenfél erőnléti és fizikai fölénye kijönne. A támadásai a fegyvere gyors pörgetésére, pontos szúrásokra és lendítésekre, és főleg a meglepetésre építenek, védekezés helyett próbál inkább kitérni vagy távolságot tartani. Általában lesből vagy hirtelen támad, harc közben gyakran alkalmaz váratlan és néha aljas trükköket, hogy elterelje az ellenfél figyelmét. Viszonylag jó a tisztek között, de inkább támaszkodik a zanpakutoja képességeire.

Képzettségek:

 Annak ellenére, hogy nem tud már kidout használni a zanpakutoja segítsége nélkül, Mako még mindig remek kidous elméletben, a tudása régen meghaladta a hadnagyáét, és rendkívül esélyes kapitány aspiránssá tette, és még az enyhe berozsdásodással is magabiztosan múlja felül átlagos kidoushuu tiszteket. A különböző erőterekben a legprofibb.
 Mivel már több, mint háromszázötven éve használja a shikaiját, Mako felkészült a szellemi párbajokra, több tízezer találós kérdést oldott már meg, és szabadidejében gyakran készít elő újakat a leendő küzdelmekre.
 Bár nagyon régen kitagadták már a Kagami családból, Mako még mindig tökéletesen tisztában van a nemesi etikettel, a nemesi árnyjáték alapfogásaival, és még mindig elég jól képes tájékozódni a politikai életben, nyomon követi a nemesi élet alakulását. Emellett kívülről tudja Soul Society minden törvényét.
 Az archaikusabb japán mellett, ami az anyanyelve, Mako elsajátította a modernebb változatot és az angol nyelvet is, előbbit már természetesen használja enyhe archaikus keveredéssel, utóbbit nagyjából megérti és beszéli.
Nyelv:
Hungarian
Helyi idő:
2020. Jún. 06, 12:14:41

Elérhetőségek

E-mail
rejtett

Még nincsenek barátaim.

Üzenet hozzáadása

Nincsenek üzenetek. Szeretnél elsőként üzenetet hozzáadni?