Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - Takahashi Ryuunosuke

Oldalak: [1]
1
Belváros / Re:Candy shop
« Dátum: 2019. Jún. 07, 17:32:23 »
Az Artista meg egy Katona


Sosem fordult meg a fejemben, hogy bántsak másokat, vagy akár csak egy ujjal is az ellenfeleimhez érjek. Van akinek ez könnyen megy, és előszeretettel okoz fájdalmat másoknak, ki tudja milyen indokkal. Ugyan vannak gonoszak, de jó emberek is, és akárhogy is, de nem tudnék újra tükörbe nézni, ha én magam is olyanná válnék mint a legtöbbjük úgy, hogy a dühöm adta adrenalin által vezérelt cselekedeteket hajtok végre. Nem, az nem én lennék.
-   A halál nincs a tervek között.
Röviden kifejezem az álláspontom, hogy jelezzem is, odafigyelek arra amit mond. Igen, az élet nem játék, de nem is csak fekete vagy fehér. A józan eszemet ugyan nem vesztettem még el, ha nagyon muszáj, harcolok azért amim van. De csak magamért nem szívesen teszem. A lány következő szavai, és közelsége, ahogy mélyen a szemeimbe néz, kellemetlen érzetet keltenek bennem. Mintha keresne valamit, vagy már talált is? Nyugtalan pillantásokkal figyelem Őt, és végigfut rajtam a hideg, amikor azt mondja, hogy én is képes lennék ölni.
-   Hát... Remélhetőleg sosem kerül rá sor.
Válaszoltam egy apró feszült mosollyal, majd fellélegzek, de nem feltűnően, amikor hátrálni kezd. Ezek után azon kezdek el filózni, hogy vajon tényleg jó ötlet volt-e megmondani neki, hogy hol van a cirkusz. Mondjuk már túl késő ezen morfondírozni. Az igazat mondtam, ami sokkal jobb kimenetelű lehet még így is, mint egy hazugság. Mindenesetre, legalább így sikerül talán plusz egy fő nézőt bevonzanom. Ha tényleg eljön. Remélhetőleg azért a papírosokat sem feleslegesen osztogattam szét.
-   Jólvan. Azt pedig... Majd megoldom. Szia!
Köszönésképpen a kezemmel is intettem neki egyet enyhe mosollyal az arcomon, amikor kilépett az ajtón. Még egyszer utoljára rálestem az órára, és én is útnak eredtem, miután gondosan körbe kémleltem a terepet. Kemény egy lány, annyi szent. Nem is keresztezném az útját, egy pillanatig sem. Reményeim szerint a célpontja sem leszek. Most azonban vissza kell mennem, aztán ki tudja mi lesz még a jövőben. Én továbbra is ott leszek a cirkuszban.

~ Én is köszönöm a játékot! :D ~


2
Belváros / Re:Candy shop
« Dátum: 2019. Ápr. 26, 22:09:30 »
Az Artista meg egy Katona

Nos, a szóbeli viccelődés sosem volt az erősségem, sőt... Túlságosan kommunikatívnak sem mondanám magam.  Egy ideig kicsit zavartan dörzsölöm meg az orrnyergemet arra gondolva, hogy „Micsoda hülyeségeket hordok itt össze”, majd megköszörülöm a torkom, és normalizálom a viselkedésemet, hogy ha már a szerencsétlenségemet sikerült bemutatnom, sült bolondnak azért (még) ne nézzen. Néhány másodpercre visszatekintek rá, azt kutatva, hogy vajon mit kereshet a szemeimben, majd az alattunk elterülő talajt kezdem el bambulni.
-   Eh, ez sosem volt az erősségem.
Feleszmélve a beszélgetésből a helyiségben található faliórára nézek, hogy megtudjam hány óra is van, végül rájövök, hogy még van időm visszaérni a cirkuszba. A leányzó megállapítására azonban már visszatér a figyelmem, és azt kell hogy mondjam ez egyáltalán nem is meglepő, amit mond. Nem az első, és nem is az utolsó ember, aki ezt mondja rám. Legalábbis, minden rosszban van valami jó: nem vagyok olyan, mint a többi. Erre ugyan rátesz ez a maskara, ami így még szokatlanabb összhatást ad.
-   Ha azt mondod.
Egy egyszerű válasszal belátom, és elengedem a dolgot, amikor pedig azt látom, hogy közelít felém, kihúzom magam, és megint karba teszem a kezeimet.
-   Huh, szóval ezért... Nem akartam balhézni vele. Minek. Meg csak felfújta volna a dolgot ha visszatámadok, még a végén a nyakamra hívja a rendőröket, vagy rossz hírt kelt rólam, és így a cirkuszról is. Nekem aztán mindegy ki mit gondol rólam, amíg azzal másnak nem ártok. Igaz, egy ideig nem tudtam mit csináljak, akár el is futhattam volna, helyette maradtam.
Az ezután következő kérdések úgy érnek, mint derült égből a villámcsapás. Egy ideig csak nézek rá felhúzott szemöldökkel, és kikerekedett szemmel, hogy miből gondolhatja, hogy egy olyan alak mint én, fájdalmat okozna másoknak. Eleve nem támadnék meg senkit sem, csak ha nincs más választásom ahhoz, hogy elmenekülhessek. Ahogy beszélek, végig egyenesen a szemeibe nézek.
-   Mi-Micsoda? Azt hiszem félreértettél, vagy én mondtam valamit félreérthetően. Úgy értettem, hogy ilyen helyeken, ahová könnyebben be lehet jutni a nézőtérről színfalak mögé, történhetnek kellemetlen dolgok... Nem egyszer esett már meg, hogy valaki a közönségből hátra ment az öltözőkhöz. Ugyan már. Belőlem kinéznéd, hogy bárkit is megkörnyékeznék, vagy bántanék?
Persze, hogy én nem tennék ilyesmit. Rosszul is érezném magam, és nem tudnék megbirkózni sem a gondolattal, hogy esetleg... Megöltem valakit? Lehet valaki akármilyen rossz hozzám, hamarabb támadnék vissza, ha egy barátomat, vagy ismerősömet kellene védenem. Különben is, cirkuszi tagként tilos botrányt keltenem, így szinte bármilyen erőszakos tevékenység felejtős. Nem úgy, mint ennek a lánynak. Minden bizonnyal már rutinnak számít neki az emberek lefegyverzése, ahogy azt a szavaiból leszűrtem. Kérdését először nem értem, hiszen ha elfogadott volna egy szórólapot, minden számára szükséges információkat megkapott volna. Furcsa, viszont igazából mindegy is, ha megjegyzi.
-   Circus Anomaly. Vándorcirkusz, de már egy jó ideje a város melletti erdő pereménél vagyunk, ott volt elég nagy placc a sátrakhoz.
Ahogy elfordul tőlem, szemügyre veszem ahogy járkál, a mozgását, valamint azt a hátizsákot, amit magánál hord. Bármi is van benne, nem könnyű, de nem rendelkezek röntgen szemekkel sajnos, így bizonytalan vagyok, hogy van-e nála fegyver, avagy sem. Nem tűnik lassabbnak, mint én, és könnyen mozog. Technikai tudása az van, és jó is a használatában. Nem lenne jó konfliktusba keveredni vele... „Elárultad a munkahelyed pozícióját. Utánad jöhet.” – szólt bele a gondolataimba a hang.
„Tudom.” – válaszoltam kisvártatva, továbbra is szemmel tartva a lányt.

3
Belváros / Re:Candy shop
« Dátum: 2019. Márc. 24, 18:02:48 »
Az Artista meg egy Katona


Ahogy vállammal a polcnak dőlve hallgatom Őt, karba tett kezekkel, csak parányit lepődök meg a tényen, hogy abban az országban született. Ugyan nem tudok sokat róla, mégis elégséges magyarázatot ad. Katonák között nőhetett fel? Huh... Érdekes. Ezek után pedig csak bólintok egyet a szavaira. Később, amikor zavaromban sikerül néhány mondatot kinyökögnöm, és meglátom a lány cápa vigyorát, egyszeriben nevetnem kell a saját viselkedésemen, meg az Ő reakcióján.
-   Haha, hát nem lehet mindenkiből fuckboy, akinek csak a fehér cucc van az agya helyén is...
Egy enyhe szösszenettel vágok vissza, hogy védjem magam, de csak viccnek veszem a szitut. Mosolyogva megrántom a vállamat, majd a nemrég vásárolt táblacsokit kibontom, és a kockánkénti elosztogatás helyett egyben kezdem el befalni. A költői kérdésre így ha akarnék, sem válaszolnék... Mert tele van a szám. Szóval, úgy néz ki valóban egy katonával, vagy ex-katonával beszélek. Nincs ínyemre az, amit ők csinálnak, de valahogy védeni is kell azt, ami fontos. Már ha úgy is működnek a dolgok, ahogyan azoknak elvben működniük kellene. Nem mintha annyira értenék a katonáskodáshoz... Néhány perc múltán félbehagyom a csokim elfogyasztását, elrakom, és a következő felmerülő témán kezdek el agyalni.
-   Miért? Mert másképp viselkedek, mint a többi? Vagy az öltözékem miatt? Furcsa megállapítás lenne, ha Téged leszbikusnak néznélek, csak az öltözéked miatt, nem igaz? Nem, nem vagyok meleg, habár a magatartásomra nincs felmentő okom. Gondolom Te sem vagy az, ha pedig mégis, ugyan mi közöm lenne hozzá? Hm, talán annyi magyarázat van a nőktől való távolság tartásomra, hogy... Kíváncsi típus vagyok, és sokan képeltek már fel emiatt, hehe.
Sosem kérdezték még meg tőlem ezt ennyire konkrétan. Többnyire első látásra elítélnek, és olyasmikkel dobálnak meg, amelyek nem igazak. Szerencsére most nem ez történt, ezért nem is kezelem halálosan komolyan a dolgot, csak az érdekelne, hogy mit gondol erről. Mások rossznak tartanak, csak mert nem vagyok olyan, mint ők. Azt sem tudom, ez mit jelenthet, mégsem tudok sehová sem tartozni, vagy épp nem fogadnak be. Egy kivétellel.
-   A cirkuszban sok a nő... Így választék az van. Ugyan nem én vagyok az egyetlen fiú ott, de ha nem így lenne, akkor sem szívesen kezdenék ki velük, ha csak nem szeretné ezt az egyik lány. Sokan a domborulataik miatt esztétikai tárgyként tekintenek rájuk. Nem akarom én is kihasználni őket, abból már történt elég. Hm, talán nem is kell neked ezt magyaráznom. Talán csak a szám jár...
Elgondolkodok azon, amit a katona lány mondott. Lehet igaza van, és nyitnom kellene feléjük, maximum újra felképelnek. Vagy nem. A nők... Bonyolultak.
-   Áh, oké. Ha annyira nagy bajban lennék, valahogy úgyis kihúznám magam belőle. Ha nem menne, lehet az életemmel bánnám legközelebb, így mindenképpen muszáj előbb vagy utóbb megvédenem magam. Egyébként köszi a tanácsokat. Gyakran bánsz el ilyen... Hólyagokkal, mint az előbbi?
Vajon sok ilyen fajankó él ezen a környéken? Remélhetőleg nem, mert csak feltartanának a munkámban. A későbbiekben magammal hozok váltóruhát, és átöltözök valahol, hogy ne szúrjanak ki egyből maguknak, ekképpen megúszhatom a felesleges balhékat.

4
Belváros / Re: Candy shop
« Dátum: 2019. Márc. 07, 20:46:14 »
Az Artista meg egy Katona

Nyomban felkapom a fejem a jóval határozottabb hangnemre, és egyenesen a szemeibe nézek, vizsgálódás céljából. Azt mondják „a szem a lélek tükre”, ha az illető ideges, az megmutatkozik bennük. Azonban a tüzes jellemre utaló szúrós szempáron túl valódi haragot nem vélek felfedezni. Az elhangzó szavak közepette valahogy önkéntelenül is visszaemlékszek arra a sok sallerre, amiket kezdőként kaptam a cirkuszban, valahányszor egy-egy felettesemmel beszéltem, vagy találkoztam. Persze nem tőlük, hanem attól a lánytól, aki oktatómként próbálkozott többek között helyes viselkedést is tanítani nekem, amint észrevette, hogy a kissé pórias beszédem, és a hajlongás nélkülözése nálam teljesen természetes. Makacsul ragaszkodtam is ehhez, így a lány annál konokabbul pofozta helyre ezt bennem. Úgy tűnik maradandó nyomot hagyott bennem, mivel a mai napig betartom ezeket az illemszabályokat. Azért egy fikarcnyit bosszantó, hogy most meg valakit épp ezzel irritálok, viszont nem tűnik idevalósinak... Inkább csak veszek egy nagy levegőt, és elengedem a dolgot, elvvégre megmentett.
- Hai, hai, hai...! Nem szükséges ezen kiakadni... – vakarni kezdem a tarkómat – Szóval neked ez zavaró? Um, nem szoktam külföldiekkel találkozni, nem tudom, hogy hol mi a szokás. Te honnan jöttél?
Megkísérlem kipuhatolni, hogy miért mordult rám, ellenben nem szándékozok veszekedést generálni jelentéktelen dolgokból. Ha egy nálam akár háromszor akkora srácot semmi perc alatt visszavonulásra bírt, egy magamfajta semmirekellőhöz egy másodperc sem kell. Igyekszek inkább lazábban irányulni a dolgok felé. Ezt a lazaságot viszont sikerül rögtön megtörnie, amikor a nőket és a nemiszervüket említi meg. Véletlenül félrenyelem a saját nyálamat, és ennek következtében köhögőroham jön rám, ezért oldalra fordulok, és fél arcomat a jobb karom könyékhajlatába temetem, majd mikor végre abbamarad, torkomat köszörülve reagálok a tanácsra.
-   Khm, nem hinném, hogy ez... Khm, így működne, legalábbis néhány esetben... Úgy értem, még ha ez így is van, nem teperném le őket csak úgy. Nem vagyok az a... „Hódító” típus.
Ekkor hirtelen mély hangjával szólal meg a fejemben az a régi, ismerős tükörképbeli hang. „Hahaha, tetszik ez a hölgyemény! ... Nem vagy hódító típus? Majd én megmutatom hogy kell azt!”Újfent nem fér a bőrébe. Az iménti témától már így is kishíján ég az arcom, de még ez a kellemetlen, idegesítő kommentár hiányzott.
„Nem, Te csak egy emlék vagy, maradj csendben!” – tisztázom magamban a dolgot, összehúzott szemöldökkel, és néhány pillanatra lesütött szemmel.  Amikor újra felnézek ki is szúrom azonnal a polcon azt a kedvenc táblacsokimat a rengeteg közül, amihez pillanatnyilag kedvem van.
- Áh, meg is van. Igen, ezért jöttem... – leveszem a polcról, odasuhanok a kassza pulthoz, és kézpénzzel kifizetem, majd visszafordulok a beszélgető partneremhez – Hmm... Kérdezhetek valamit? Hobbiból öltözöl így, vagy igazi katona vagy?
Kíváncsiskodni kezdek, hiszen megértem, ha másoknak én vagyok furcsa, de nekem meg Ő számít ritka látványnak.


5
Belváros / Re: Candy shop
« Dátum: 2019. Febr. 19, 19:37:14 »
Az Artista meg egy Katona

Manapság egyre nehezebb megfogni, elkápráztatni az embereket a cirkuszi játékokkal, vagy egyáltalán nevetésre bírni velük őket. „Időpazarlás” – azt mondják. Valóban az lenne? Pedig azt hiszem azok, amiket mi bemutatunk nem egészen unalmasak, nekem legalábbis inkább mulattató, és egyben segít koncentrálnom az időzítésre, miközben az egész testem minden egyes izomcsoportját mozgatom - mondjuk egy trapéz számnál. Azonban fontosabb, hogy egy-egy színpadi játékkal milyen benyomást keltünk a közönségben, és az egyénben... Hát, gondolkodhatnék azon napestig, hogy mi lehetne szórakoztató mindenki számára, azonban az agyalás nem váltja fel a cselekedeteket. Az asztalomon porosodik egy köteg kiosztásra váró szórólap, amelyek ezt a cirkuszt reklámozzák, ahol artistaként dolgozom. A délelőttöm úgy tűnik ezzel fog telni, így aztán igyekeznem kell, hogy időben elfogyjanak a hirdető lapok és valahogyan felkeltsem az emberek cirkuszi programok iránti érdeklődését – a belvárosban, ugyanis az igazgató mindenkinek különböző pontokat jelölt ki erre. Magamra öltöm az egyik ruhát, amely egy fekete, ezüst és fehér mintával rendelkező vastagabb, de testhezálló darab, valamint a derekamra csatolok egy övet, amelyen kétoldalt táskák helyezkednek el, hogy ezekbe bűvész trükkökhöz szükséges kellékeket tehessek. Az egyedi arcfestést mindig az ebben tehetséges művész készíti el, aki szintén ott dolgozik ahol én is, de persze emellett mást is tesz. Miután végez a maszkra emlékeztető fekete-fehér alkotással, már készen is állok, hogy elinduljak. Magamhoz veszem a lapokat, egy kis pénzt, és a keresztemet, amit az egyik tasak aljába suvasztok – vészhelyzet esetére – és már kint is vagyok a szabad levegőn. Sikerült idejében elcsípnem egyik kollégámat, aki tud vezetni, és épp Ő is ugyanoda tart mint én, így megoldva az úticélomhoz való eljutást. Amint odaérünk, én kilépek az autóból, meghajlással elköszönök, és nekilátok a lapok osztogatásának. Kártya-, és egyéb „itt a piros, hol a piros” trükkökkel folytatom az emberek lefoglalását, miután sikerül néhányukat megállítanom a pantomimes, vagy épp utcai akrobatika mutatványaimmal, de beszéddel semmiképpen sem akadályozom őket. A jó artista sosem arról ismert, hogy képes lyukat beszélni másnak a hasába. Fél óra alatt szép számmal el is fogynak a papírosok, és hírtelenjében meg is akadtak a szemeim egy valamivel arrébb elhelyezkedő kellemes látványt kínáló, hívogató édességbolton. Amint elvonul a kisebb utcai közönségem, az övem és a ruhám közé dugom a maradék papírkát, és sétálok is vidáman az épülethez. Belépek, és megpillantom a temérdek színes nyalánkságot, mely látványa szinte egy másik világba repít. Bambultam a polcokon csillogó többféle cukrokat és csokoládékat, amikor egyszer csak egy hatalmas árnyék tűnik fel a szemem sarkában, és erőteljesen oldalba lök. Azonnal hátra hőkölök, megteszek néhány lépést hátrafele, és szemügyre veszem, hogy ki zavarta meg nyugalmamat. Egy megtermett delikvens áll előttem, aki pont úgy néz ki, mint akinek baja van velem. A szájából kiáradó szavak is erről tanúskodtak, azonban visszaszólni értelmetlen lenne, valamint eszem ágában sem áll összeverekedni vele, embereket nem bántok. Még mindig furcsa nekem, hogy egyeseket mennyire kiakasztok a fura megjelenésemmel, pedig én csak egy tábla csokoládét szerettem volna, és már itt sem lennék. Próbálok csendben elnézést kérni, és elslisszolni, ámde a karomat elkapva maga elé rántott. Ekkor valaki váratlanul közbeavatkozik a legnagyobb meglepésemre. Megment engem? Dehát... Miért? Néhány pillanatig döbbenten bámulom az eseményeket, majd amikor felém fordulva elhangzik a kérdés a katonás kinézetű idegentől, megszólalok.
-   Igen... Jól vagyok. Köszönöm.
Enyhén meghajoltam előtte a fáradalmaiért, mikor pedig pocky-val kínál engem, egyszerűen képtelen vagyok ellenállni, és gyorsan, de félénken kiveszek egyet a csomagból, és bólintással jelzem a hálámat érte. A további kérdésekre a következőképpen reagálok, egyelőre a kezemben tartva szerzeményemet.
-   Umm, cirkuszban dolgozom. Minden este tartunk műsort. Épp hirdetéseket adogattam az érdeklődőknek, de aztán megláttam ezt a boltot...
Előveszek a megmaradt papírok közül egyet, csak hogy megmutassam, aztán rágcsálni kezdem a szerzeményemet.

6
Technikák és eszközök / Re:Technikák vásárlása - ELIGAZÍTÁS
« Dátum: 2019. Jan. 29, 17:31:48 »
Hello~
A következő canon technikákat szeretném kérni:

Név: Gritz
Leírás: Ez egy embernagyságú ötszögű szimbólum ami körbeveszi, beburkolja az ellenfelet.
Aktiváló parancsszava: „A silver rod strikes the five-fingered stone bed – Quintuple Restraining Frames!”
Gintou technikák: 1 pont
Ár: 1.000 ryou

Japán név: Tesshou
Magyar név: Vasököl
Leírás: Nyitott, megfeszített tenyérrel, szorosan összezárt ujjakkal végrehajtandó ütés. Megfelelő használat esetén, azaz ha a tenyér tövével talál a használója és kellő erőt visz bele, egy közönséges lidércet akár egyetlen csapással is ki lehet ütni vele.
Pusztakezes harc: 5 pont
Ár: 1.500 ryou

Japán név: Tsukiyubi
Magyar név: Taszító Ujjak
Leírás: Nem túl bonyolult, de nagy erőt hordozó támadás, mely során a használó egész egyszerűen megböki a célpontot egyik keze kimerevített mutató- és középső ujjával. Ez önmagában nem hangzik veszélyesnek, azonban egy jól megtermett áldozatot is jó néhány méterre lehet röpíteni vele.
Pusztakezes harc: 5 pont
Ár: 1.500 ryou

Japán név: Oni Dekopin
Magyar név: Ördögi pöckölés
Leírás: Egy egyszerűnek tűnő ujjpöckölés, mely annyi erőt teremt, hogy az áldozat méterekre repül tőle. Nem feltétlenül kell érinteni hozzá a célpontot.
Pusztakezes harc: 5 pont
Ár: 1.500 ryou

Japán név: Chouhigezutsuki
Magyar név: Borostás Szuperfejes
Leírás: Minden valamirevaló bunyó elmaradhatatlan része a delikvens lefejelése, ez a technika pedig éppen erről szól. Egyszerű, brutális, a kiszemelt áldozat pedig jó néhány métert repülhet.
Pusztakezes harc: 5 pont
Ár: 1.500 ryou


7
Archívum / Re:Népszámlálás - 2018/2019
« Dátum: 2018. Dec. 30, 17:40:22 »
Helló~

Én is szívesen játszanánk.
/Takahashi Ryuunosuke/

8
Quincy / Takahashi Ryuunosuke
« Dátum: 2018. Okt. 30, 21:01:29 »
~ Előtörténet

Jelszó: „Ha gyönge a lelked, tompa a kardod éle.”


Step 1.
Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, hosszú csokoládé, rövid csokoládé, gömbölyű csokoládé, lapos csokoládé, tömör csokoládé, lyukas csokoládé, csomagolt csokoládé, meztelen csokoládé, egész csokoládé, megkezdett csokoládé, édes csokoládé, keserű csokoládé, csöves csokoládé, mogyorós csokoládé, tejcsokoládé, likőrös csokoládé, tavalyi csokoládé, idei csokoládé, es a világ összes fajta csokoládéja... Mindjükre kicsordul a nyálam, ha csak egy kis darabot is látok belőlük. Miért is? Hiszen ez az egyetlen függőségem! A csokoládé! Az egyedüli örömforrásom!

Éppen a hídon üldögéltem eszegetve a kincsemet, amelyet az öreg adott, meghálálva a mit sem jelentő, parányi segítségemért a boltban. Már ha az annak nevezhető volt, csak néhány 1x1 méteres dobozokat – tele sütéshez szükséges alapanyagokkal – kellett a placcról a cukrászdába hurcolnom, ami könnyen ment a tolószékemmel. Csak felkaptam egyet, az ölembe tettem, és begurultam vele a boltba. Nem nagy munka. De a vénség akkor is hálás volt. Tudja mi a gyenge pontom, így hát nem is utasíthattam vissza... Nem mintha akartam volna. Ez a példány sajnos el is foglalta szívem egyik csücskét... Mogyorókrémes... Olvadozóan mennyei érzés, mikor a nyelvemet érinti, még ebben a pokoli melegben is.
A cukrászda a folyóparton leledzik, nem sokkal mellette pedig egy széles híd. Tökéletes hely egy ilyen édesség elfogyasztásához, miközben a Nap egyre lejjebb ereszkedik. Innen azt is látom, ahogyan az emberek nevetve jönnek ki a boltból, miután kiszolgálta őket a tata. Csendesen elméláztam a látványtól... És akkor hirtelen megszólalt.
-   Miért üldögélsz itt egyedül?
Tehát mondott valamit. Valamit, vagy valaki? Dehát kicsoda? Nincs mellettem senki sem. Oldalra néztem, és egy vadvirág lila szirmai tekintettek vissza rám.
-   Elromlanak a fogaid, ha túl sok édességet eszel – nevetett úgy, mint egy kislány.
... Újra beszélt. Kacagott is. Egy virág...? Úgy tűnik megőrült ez a világ... De ha egyszer hozzám fecseg...
-   Az enyéim nem fognak – válaszoltam félvállról, immáron egy nagy kerek, és lapos nyalókát ízlelgetve, ami alapvetően képtelenség lenne, hogy beleférjen a számba, de ez nem kihívás én nekem!
-   Hogy hívnak téged? – kérdezte kíváncsian.
-   Ryuunosuke – motyogtam teli szájjal.
-   Ryuu! – Rögvest örömtelien becézni kezdett – És a másik neved? A családodat hogy hívják?
-   ... Hmpf – Elfordítottam a fejemet a virágtól.
Nem válaszolsz? – szomorodott el hirtelen, aztán folytatta – Akkor... Miért vagy tolószékben? Nem tudsz járni?
-   ... Meguntalak. Szia! – ezzel megfordultam a kerekekkel, és elgurultam lefelé a hídról.
-   Huh?! Várj! Én még be sem mutatkoztam neked! – kiabált utánam, de én mit sem törődtem vele.
Fecsegő vadvirág... Ki gondolta volna...?
Aznap a cukrász bolt raktárában aludtam, kidőlve a dobozok között, bármiféle szivacs, vagy pokróc nélkül. Úgy esett, hogy a matuzsálem rajtakapott, amint az egyik dobozból akartam volna édességet csempészni magamnak, későbbre. Csak megfogta a kerekesszék fogantyúját, és felborított. Ezután kiröhögött. Visszavágtam volna, de már fáradt voltam, és álmos. Így a hátamra fordultam, és elaludtam. Másnap újra a hídon voltam, a vadvirág legnagyobb örömére.
-   Yasou-nak foglak hívni – jelentettem ki önkényesen.
-   Hai! – A virág persze ettől is ujjongott, és szinte magam előtt láttam a mosolyát...


Step 2.
Anya.

Yamada – így hívták azt a családot, ahova született a fiú. Se nem gazdag, tehetős, sem porban fuldokoló család. Épp hogy megéltek, és az asztalon volt a napi betevő, habár előfordult, hogy nem volt mit odatenni. Ryuunosuke-n kívül még egy, idősebb fiú élt ott, abban a kicsi házban, ahol a szülők mindent megtettek azért, hogy gyermekeik boldogan élhessenek. A bátyja rendszeresen magával hordta a keresztjét, az íját, és gyakorolt, gyakorolt, és csak gyakorolt, egyedül, sokszor távol az erdőben. A legkisebb fiú egyáltalában nem volt tudatában annak, hogy minek született, milyen vér csörgedezik ereiben, szülei pedig meg akarták kímélni ettől. Elég gondja volt érzéketlen lábai miatt, amelyek kerekesszékbe taszították őt. Az orvosok természetesen mindenféle műtétet, és gyógymódot felajánlottak, és győzködték az anyát, miután deréktól lefelé lebénult a gyermeke. Természetesen egy ilyen műtétet csak méreg drágán végezhettek volna el. A család egy árva érmét nem tudott megspórolni erre. Ryuunosuke sosem járhatott, és irigyelte bátyját, amiért ő igen, habár ez nem vakíthatta el, mivel túlságosan is szerette őt. Az a kezdetben mosolygós, és boldogan nevetgélő fiú elveszett abban az iskolában, ahol mindenki játszott mindenkivel, szaladgáltak, bunyóztak, megviccelték a másikat, és örültek egymás társaságának – őt kivéve. Unalmasnak találták, hogy ő nem lehetett velük úgy, mint mindenki más, inkább otthagyták őt az osztályterem kongó ürességében, és nem is törődtek vele. Csak rajzolgatott az asztalán a kis papírkájára nap, mint nap, az iskolaidő minden egyes szünetében, míg végül szomorúvá nem vált, s többet már otthon sem mosolygott...
Egyik fénypontja életében az anyja volt, aki minden egyes alkalommal, amikor sírni látta kisfiát, rámosolygott, és egy-egy cukorkát, vagy kis darab csokoládét nyújtott a kezébe – mivel cukrászdában dolgozott -, és Ryuunosuke ahogy befalta az édességet, úgy tért vissza a csillogás a szemeibe, és az enyhe pirosság fakó arcbőrére. Majd idővel újra visszatért az üveges tekintete, így édesanyja újra édességet adott neki, aztán újra, és újra. Ryuunosuke számára később ez jelentette az egyetlen útját annak, hogy vidám legyen, hacsak néhány percre is. Az anyja teljes szívéből szerette őt is, és büszke volt rá. Azonban az apja tudta, hogy a lábai miatt sosem lesz belőle méltó quincy, túlságosan is gyengék ahhoz. Emiatt sokszor veszekedett is egymással a két felnőtt, amelynek okát Ryuunosuke sosem érthette meg – el sem mondták neki. Csak odasietett síró anyukájához, és letörölte könnyeit. Ennyit tehetett érte...
Tíz éves volt, amikor megkapta az első kemény verését az iskolatársaitól. Rossz társaság, rossz időpontban, rossz helyen. Csak feküdt a földön, vérző arccal, és duzzanatoktól, foltoktól tarkított testtel, mozdulatlanul. A csapat azt hitte, halálra verték őt, így inkább gyorsan leléceltek a helyszínről. Néhány diák találta őt meg, és már rohantak is az iskolaorvosért, aki ellátta őt, és értesítette a szüleit. Ugyan a veréstől nem ájult el, de megfordult a fejében, hogy mi történik, ha halottnak tetteti magát, és így is tett – sikerrel. Ezután az anyja kétségbeesésében nem is igazán akarta visszaengedni abba az iskolába, de egy másik túl messze lett volna a lakhelyüktől, és nem is engedhették meg nehéz anyagi helyzetük miatt. Az apja így végül jobb ötlet híján, íjászatot kezdett tanítani a fiúnak, hátha legközelebb ezzel könnyűszerével elijeszti azt a bandát – akiknek a kilétét Ryuunosuke sosem árulta el, bármennyire is faggatták őt.
Egy évvel később már ügyeskedett is benne. Apja, és bátyja elismerően paskolta meg a vállát, ami nagyon sokat jelentett Ryuunosuke-nek. Boldogan vitte is magával az íjat, gondosan elrejtette az iskola mögötti udvaron tartott hordók egyikébe, és várta, mikor érkeznek meg bántalmazói. Jöttek is, és azonnal előkapta fegyverét, és rájuk szegezett egy nyilat, azzal fenyegetőzve, hogy lelövi őket, ha nem hagyják békén. Kinevették őt, mire el is eresztette azt, amelynek éles hegye volt – távolról látva, de közelről azonban láthatóan egy szürke színű szilikon fedte azt. A nyíl pontosan a négy idősebb fiú közül az egyikük orrnyergét találta el, tévesztés nélkül, amiért az megdühödött, haragos léptekkel a kerekesszékes fiú elé állt, elvette a fegyverét, eltördelte, majd ezután agyba-főbe verte, társaival együtt.
Ezúttal nem jött érte senki sem az orvosiba, ezért beleült a tolószékébe, és egyedül hazament. Otthon viszont senki sem várta többé. A bejárati ajtót betörve találta, bent pedig minden fel volt forgatva, néhol vörös színbe öltöztetve a bútorokat. A fiú bement a saját szobájába, lefeküdt az ágyára, és napokig úgy maradt, amíg meg nem érkezett az illetékes hatóság. Néhány nappal később Ryuunosuke-t ugyanabban a városban egy híres, gazdag család vállalta el, hogy gyámja legyen, és rögvest oda is költöztették őt. A városiak csodálták őket, és felnéztek rájuk, amiért egy mozgássérült gyermeket vettek a szárnyaik alá, és sajátjukként nevelik, és szeretik. Habár, Ryuunosuke számára mindent elárult a család mibenléte, mikor találkozott az egyetlen fiacskájukkal, aki történetesen egyike volt annak a társaságnak, akik sorozatosan összeverték őt...


Step 3.
Boldogság.

-   Na, és mi szeretnél lenni, ha felnősz, Ryuunosuke? – az öreg megint kérdezgetős kedvében van...
-   Nem tudom – mondtam vállat vonva, és nem törődve a kérdéssel, ledőltem a folyó parton elterülő domb mezején.
-   Pedig egyszer mindenképpen dolgoznod kell majd, hogy eltarthasd magad. Mit szeretnél csinálni? Mihez volna kedved? – erőszakos egy vénség...
-   Nem tudom – válaszoltam újra ugyanazt.
-   Miért nem tudod? Hát valamit csak szeretsz...! – kezével megpaskolta a térdemet, ahogy mellettem üldögél. Kár a gőzért, ezt úgysem érzem.
-   Szeretem... Az... – újra vállat rántottam - ... Az édességet – eközben az eget bámultam.
-   Oho! Meghiszem azt – mondta derülten a tata. Miért mosolyog?
-   Mmm... – nehézkesen felültem, és durcásan elfordítottam a fejem – Szeretnék... Cukrász lenni – mormoltam, és éreztem, ahogy az arcom egyre jobban ég.
-   Oh, hahaha! – hangosan kacagott fel az apóka, és már éppen felkaptam a jobb öklömet, amiért kiröhög, de folytatta – Dehát, ha belőled cukrász lesz... Hát mit fogsz eladni? Mire készen lesz a sütemény, cukorka, vagy más édesség, addigra megeszed! Hahaha! – és nevetett tovább...
-   Hát... Csinálok eleget mindenkinek! – feleltem morogva, és kezeimmel felhúztam a lábaimat, hogy rájuk hajthassam a fejemet, hogy eltakarjam a vöröslő arcomat.
-   Ahaha! Jólvan! Jólvan... Örülök is ennek. Végre lesz akire ráhagyhatom a boltomat! – most meg repdes az örömtől... Kérek egy kanna vizet az arcomra.
Először életemben mondtam el valakinek, hogy mit szeretnék. Ez jó? Vagy rossz? Miért reagált így az öreg? Tényleg rám akarja hagyni a boltját? Dehát én csak... Idejöttem, mert megéreztem az édes illatot...
Tovább üldögéltünk csendben a domboldalon, és élveztük a napsütést, az enyhe szellőt, és a megmaradt tejcsokoládé minden egyes falatját. Másnap reggel megint felmentem arra a hídra, ahol a beszélő virág van, hogy elregéljem neki, mit mondott a bolt tulajdonos. Mint mindig, ahogy meghallotta, majd kicsattant a boldogságtól.
-   Ryuu... Akkor itt fogsz maradni velem? – kérdezte, és mintha még táncolt is volna hozzá a leveleivel, és szirmaival.
-   Itt maradok! – széles vigyort villantottam.
-   Haha! Az jó lesz!
Ha tudnám, most a lábaimat lóbálnám a híd szélén. De nem tudom, úgyhogy nyugton maradok, és figyelek, hátha kell a segítség a bolt körül.
-   Ryuu! Nézz ide!
-   Huh? – oldalra néztem, és akkor ott volt... – Huuuh?!
Hirtelen úgy megugrottam meglepettségemben, és talán rémületemben is, hogy a hátsóm lecsúszott a híd széléről, a kezemmel már késő volt korlát után nyúlni, és leestem a hídról, bele egyenesen a folyóba. A szerencsém, hogy erősek a karjaim, és egy kis ideig fent tudtam tartani magam a víz tetején – egészen addig, amíg a bácsika odadobott nekem egy kötelet, amin volt egy hurok is, hogy magamra köthessem, és aztán kihúzhasson a vízből.
-   Nem megmondtam, hogy óvatosan a hídnál! Buta kölyök! – Megsuhintotta a kezét a levegőben – Még jó, hogy itt voltam, különben most úszhatnál egészen Karakuráig! – és megpaskolta a csurom vizes fejemet.
-   De... Dehát...! Ott a hídon! – mutattam oda az ujjammal – Egy szellem! Egy kislány szellem!
-   Csakugyan szellemet láttál, olyan fehér az arcod! Na befelé, megszárítkozol – felkapott, és bevitt a szobába, ahol az ágyam is volt, és adott egy törölközőt.
Mire már teljesen megszáradtam, lepihentem a szivacságyamon, de bejött a vénember, úgyhogy kelhettem is felfele. Odahúzott egy széket, és leült.
-   Na, figyelj csak ide – egy kicsi, lapos, fekete dobozkát vett elő, és kinyitotta – Ha legközelebb felmész arra a hídra, ez legyen nálad – Egy furcsa keresztet nyomott a kezembe, közepén egy kék kővel, ezüst fogatban.
-   Ez micsoda? Ez majd megvéd? – Kíváncsian néztem rá, majd egyből a nyakamba vettem, és forgatva a kezemmel tovább csodáltam.
-   Igen-igen, ez majd meg fog védeni. Afféle családi ereklye – Sóhajtott egyet, majd újra beszélt – Hallgass csak ide. A béna cukrász nem jó cukrász. Van valaki, aki helyrehozza a gerincedet. Mit szólsz?
-   Huh? Nem kell a szívességed, tata! – Elfordultam tőle, és még mindig a keresztet vizsgálgattam.
-   Amiatt nem kell aggódnod. Van rá elég pénzem, és még csak visszafizetned sem kell. Gondold meg, fiacskám – vállaimra tette a kezeit.
-   ... Komolyan... Meg tudják csinálni...? – Sóvárgó szemekkel lestem rá.
-   Persze, csak rajtad múlik. Már megbeszéltem az orvossal! Hát nem is örülsz? – széttárta a karjait.
Leírhatatlan érzés fogott el, mintha csak egy hatalmas madár készülne kirepülni a mellkasomból, és vinne maga után, fel a felhők közé... Egy könny csordult ki a szemem sarkából, de próbáltam akkora mosolyt mutatni, amekkorát csak lehet.
Számomra túl sok idő múltán – amit nehezemre esett kivárni – jöttek is értem, és elvittek, hogy visszaadják a lábaimat. Csak a fehér falakra, és csempékre emlékszek, valamint a fényes lámpákra, amelyek majd’ elvakítottak. De aztán csak a sötétség, és más semmi. Elaltattak...


Step 4.
Mostoha.

Abban a hatalmas házban, és gazdagságban Ryuunosuke egy pillanatig sem érezte jól magát. Az a fiú, a család elkényeztetett egykéje folyamatosan zaklatta, és bántotta. A szülök pedig szemet hunytak efelett, mi több, még éheztették is őt. Amikor pedig véletlenül merészelt egy kis édességet kérni, előkapták a nadrágszíjat, és addig ütötték, hogy nyoma maradt. „Mit képzelsz magadról?! Befogadunk téged, iskolába járatunk, és még kérni akarsz?! Majd megmutatom mit kaphatsz!” – mondta a kedves anyuka.
De egy lebénult 11 éves gyerek mégis mit tehetne ez ellen? Elnyomták őt, s a porba taszították hat éven keresztül, mind ezalatt másoknak híresztelve, és tetszelegve, hogy milyen jószívű emberek is ők... Míg nem egy nap megszökött, amikor kicsengettek az iskolából, ahova a mostoha szülei járatták. Esze ágában sem volt hazamenni, inkább elgurult egészen a város másik feléig... És ekkor megérezte azt az illatot...
Ahogy belépett a cukrászdába észrevette a csodálatos kerek csokoládét, szögletes csokoládét, hosszú csokoládét, rövid csokoládét, és megannyi fajtáját, valamint színes, habos-babos süteményeket, és aranyosan dagadó péksütiket. Nem telt időbe, hogy Ryuunosuke a vitrin üvegére tapadjon. A zöld bársonymellényes, ősz hajú és időtől megviselt arcú idős bácsika pedig csak bámulta a fiút, majd megkérdezte:
-   És mit adhatok ifjú úrfi? – mosolygott rá...
Pénz hiányában csak úgy kaphatott bármit is, ha megdolgozott érte. Volt hogy csak egy órát, aztán az egy órából kettő lett, végül napok, hetek, és hónapok... Míg végül az a cukrászda lett a második otthona.


Step 5.
Vadvirág.

Amint kiengedtek a korházból – még kerekesszékben, és óvatoskodva ugyan – már rohantam is, hogy a bolt tulajdonos bácsikának jelezzem, hogy megérkeztem.
-   Azt hiszem most már pótolhatom a napi édesség adagom! – mosolyogtam.
-   Nocsak, megérkeztél? Az orvosok nem mondták, hogy beteg leszel ettől a temérdek édességtől? – Derekára tette a kezeit, és nevetett.
-   Hmm lehet, hogy zagyváltak róla valamit, már nem emlékszem, de...!
-   Később ez még rossz ómen lesz! Jobban figyelj oda az egészségedre – Félbeszakított.
-   De tata! Érzem a lábaim! – Még szélesebb vigyor kerekedett az arcomon.
-   Oh, ohó! Tudtam én, hogy ügyesek azok az orvosok. Mostantól csak vigyázz rájuk! – Megcsóválta a mutatóujját.
-   De nem értem. Hogyan volt pénze erre a műtétre?
-   Nem kell mindenről tudnod, fiacskám. Törődj csak a magadéval! Edzeni kell azokat a lábakat, ne felejtsd el – Legyintett, majd elfordult a pult felé.
-   Hmm. Elmondom a szellemlánynak! Pá! – és ezzel az ajtófele fordultam, de az öreg megállított.
-   Ryuunosuke, nálad van az a nyaklánc? Tudod, amelyiken volt az a... Kereszt, vagy micsoda...
-   Huh? – Előkaptam a gallérom alól – Nálam van, hogyne! – Meglengettem a levegőben, és kigurultam a part felé.
Abban a hónapban, amikor találkoztam Yasou-val, úgy éreztem, végre egy hozzám illő társaságra leltem, habár leesett az állam, amikor először mutatta meg mibenlétét. Sosem láttam még szellemet, de így legalább nem egy vadvirághoz beszélek. Lila szirmok... Pont, mint a szemeinek színe. A nevetése akárcsak a napsugár, mikor rád süt. Időnként elfakul, de aztán új erőre kap. Vele végre jól érezhettem magam, szabadon kacaghattam...
Ez viszont hamar megváltozott, amikor a híd egyik végénél ültem a székemben... És akkor feltűnt előttem. A lény. Az álarcos, fekete, négylábú, amelynek hosszú teste egy kígyóéra hasonlított. De ez nem volt kígyó. A maszkján jól láthatóan hatalmas szarvak díszelegtek, orra és állkapcsa pedig hosszasan nyúlt előre, egymás mellett sorakozva fogaival. Az üregekben – amelyekben a szemeinek kellett volna benne lennie – semmi sem volt, csak az a végtelen sötétség, ami egyenesen a lelkembe bámult bele, riasztóan, vészt jóslóan, és vérért kívánkozva. Az én véremért... A kezeim megvétózták az ötletet, hogy megmozdítsam őket, és eltekerjek onnan, amilyen gyorsan csak lehet. Képtelen voltam bármit is tenni, a szemeim csak kikerekedve, ijedten nézték tovább azt a lényt. Ő viszont pont úgy festett, mint akinek több esze van ennél, és nem hagyná ki az ingyen vacsora lehetőségét. El is indult – felém. Léptei megfontoltak voltak, és rettentően hangosak. A híd majd’ leomlott alattunk, de úgy néz ki, ez senkit sem érdekelt. Senki nem hallja ezt, nem látja, pedig itt van előttem. Még az öreg sem hajlandó kilesni a boltból. Végül is... Ki menthetne meg? Engem? Ettől? Ugyan... Mindig is magamra voltam utalva. Vagy én segítek magamon, vagy fetrenghetek a földön segítségért üvöltözve, mit sem ér az. De mégis... Ez?! Hogyan védhetném meg magamat ettől? Ha létezik olyan, hogy sors... Akkor az nem normális, hogy ezt küldte rám. Gondolkodtam, hogy mit tehetnék, de a testem még mindig nem mozdult, és az agyam újra, és újra ugyanazt a kérdést játszotta le egymás után. Hasztalan volt mindez... Talán ennek így kell történnie. Hagynom kell, hogy ez a szörny közeledjen felém...
Egy kavics találta el a fejemet. Pontosan, és erősen célzott. Szívesen ráripakodtam volna, ha ez a nagy, maszkos, tátott szájú élőlény éppen nem arra készült volna, hogy elpusztítson. Hirtelen meglepettségemben hátra estem a székemből, és karjaimra támaszkodva hátrébb csúszkáltam az aszfalton, a lábaimmal kissé megsegítve azt. Szerencsémre a lény előttem verte bele a saját csőrét abba, amibe nem kellett volna – a hídba. Be is akadt oda, és úgy látszott, hogy egy ideig nem fogja tudni onnan kiszedni azt. Elsőként választottam volna azt a döntést, hogy elkúszok onnan, és megpróbálok elérni a bolthoz. Azonban a pólóm alatt hirtelen egy kék színű fény gyúlt fel. A nyaklánc keresztje volt az, de nem értettem, hogy miért világított. Kivettem a nyakamból. Te segítesz? - kérdeztem tőle magamban, és ráirányítottam a kereszt kövéből érkező fénysugarat a szörnyetegre. Ekkor az egész kereszt fényre gyulladt, és formát váltott. Egy érdekes íj jelent meg a kezemben. Az ékszer segít, én pedig megőrültem, úgy tűnik. Kinyújtottam a jobb kezemet a nyílért, és az meg is jelent. Kihúztam, amennyire csak tudtam, és céloztam. A szörny hosszas próbálkozás után végre kihúzta a fejét a hídba tört lyukból, és újra engem szemelt ki prédául.
Elengedtem a nyilat. Éles süvítése pedig rendeltetési helyére ért. Ő meghalt, és szétporladt, én pedig éltem, és a szél könnyeket fújt ki szemeimből.
-   Nem érted?! Te meghaltál, én élek! – üvöltöttem a lény hűlt helyének nyomába, majd elterültem a földön, és idegesen beletúrtam a hajamba.
Válaszra nem is vártam. Inkább tovább fetrengtem, amíg észbe nem kaptam.
-   Yasou... Yasou...? – kezdtem keresni őt, de semmi.
Biztosan megijedt, ahogyan én is. Így aztán visszamásztam a kerekesszékemhez, és felállítottam, hogy beleülhessek. Visszagurultam a cukrászdába, egyenesen a matracomhoz. Senkivel sem akartam beszélni ezek után... Talán a természetem, vagy születésemnél fogva átkozott vagyok, mindegy is, de vonzom a rosszat. Elgondolkodtató... Miért volt az öregnél ilyen... Ilyen érdekes kis játékszer...? – A kezemben forgattam a nyakéket, és egyre csak azon tanakodtam, hogy mi lehet ez az egész... Majd belealudtam a gondolataimba.


Step 6.
Tükör.

Egy rendőr, egy mostoha anya, egy fiú és egy idős férfi beszélgetett az ajtó előtt. Az anyuka természetesen kiakadva, a fiú aggódva, a rendőr figyelve, és a férfi magyarázkodva... Hát eljöttek érte. A boltosnak sikerült kimagyaráznia magát a rendőri és az anyai szorításból, elvvégre nem akármilyen családról van szó... Velük persze, hogy meg lehet beszélni a helyzetet. Végül is, a tulaj vigyázott az eltűnt gyermekre, amíg a családja meg nem találta.
Habár... A felszín alatt Ő maga sem örült annak, hogy elveszíti a kis társaságát. Odakullogott a matracon alvó fiúhoz és felébresztette, majd ketten együtt elindultak a tornácra. Ryuunosuke amint észrevette, hogy kik jöttek el érte... Rémülten kezdett levegőért kapkodni, és legszívesebben elfutott volna, de a lábai még mindig gyengék voltak, így a tolószékében kellett maradnia. A rendőr végül besegítette Őt az autóba, miközben nyughatatlanul vergődött a fogvatartásból, és egyre csak azt üvöltötte „Miért?! Miért teszed ezt velem?! Azt hittem barátok vagyunk! Kuso-jiji!”
Nagyot sóhajtva zárta be az ajtót, miután elvitték Őt... Hiába, nem a gyámja. Nem tehet semmit sem, csak imádkozhat a jóllétéért.
Újra abban a nagy házban, és abban a szobában. A padló könnyes, és véres volt attól az ütéstől, amelyet a mostoha anyjától kapott rögtön, amikor a rendőr már messze járt onnan. Sem étel, sem víz, csak a verés, a megalázás, a rossz bánásmód, mindezt azért, mert felismerte, hogy mi tesz neki rosszat, és elszökött. Egymaga talán megnyugvást találhatott a földön heverve, amíg egyedül hagyták. Az ablakon rácsok, az ajtó kulcsra zárva. Nincs menekvés.
Így teltek a hetek... Ételt csak naponta egyszer kaphatott, és vízből is csak spórolva jutott. A mostoha bátyja pedig imádta meglátogatni Őt a szobájában. Így aztán, minden egyes alkalommal, egyre gyengébben, egyre... Reményvesztettebben ébredt fel az ájultságból. Míg egyszer csak...
-   Ryuunosuke...? – szólalt meg az a bizonyos hang – Ryuunosuke! – amelyet senki más nem hallhatott – Miért nem kelsz fel? – úgy bizony, senki sem.
A fiú a padlón heverve oldalára fordult, a szobájában elhelyezkedő nagy tükör irányába. Sápadt arcával belenézett mélyen a fekete foltos szemeiben tátongó, kék foglalatos pupilláiba. A hang néhány pillanatra elhallgatott, majd hirtelen a tükörkép tátogni kezdett, és folytatta mondandóját.
-   Nézz csak rám – A tükörkép felkelt a padlóról, és törökülésbe helyezte magát – Látod? Így. Most te is.
-   Kussolj – és ezzel visszafordult a másik oldalára, abban a hitben, hogy csak hallucinál.
-   Jólvan... – A tükörkép eltűnt.
Napokkal később sem engedték ki a szobájából, fogoly volt Ő a mostoha családja számára. Ryuunosuke magatehetetlenségében csak a tükörképét bámulta, hátha az újra megszólal... Amely kisvártatva meg is tette.
-   Szóval mostmár hallgatsz rám...? – görbült mosolyra a szája.
-   Mit akarsz... Tőlem...? – kérdezte rekedtes, elcsukló hangon. 
-   Tedd hasznossá azokat a lábakat. Állj fel, majd guggolj le.
-   Nem tudok... Túl gyengék ahhoz... – komorodott el Ryuunosuke.
-   Akkor erősítsed meg őket – vigyorgott – Csináld.
Ryuunosuke megfogadta a tanácsot, és neki is kezdett. Nehezen mozdult a teste, akárcsak az ólom, majd két karjával felnyomta magát. Ezután a többszöri két lábra való állás hiábavaló próbálkozása – amelynek mindig a padló vetett véget – kifizetődőnek tűnt. Fájdalomteljes órák elteltével végül sikerült. Ingatagon bár, de állt. Most kezdődött a nehezebb feladat, az edzés. Pokoli kínok követték minden egyes guggolást, de a tükörkép addig nem szólalt meg újra, amíg Ryuunosuke hozzá nem szokott a fájdalomhoz. Hosszú idő múltán a lábak kezdtek biztosabbá és erősebbé válni, ezért már képes volt más gyakorlatokat is véghez vinni. Egy újabb remény ez, vagy csak a szabadság utáni vágy? Minden nap minden egyes órájában azon dolgozott, hogy hogyan lehetne erősebb és még erősebb, csak akkor hagyta abba, ha hallotta valamelyik családtagot az ajtó közelében elhaladni, vagy ha újabb látogatást tesznek hozzá.
-   Ryuunosuke – előtűnt a tükörkép.
-   Mi az? – válaszolt, épp fekvőtámaszokat hajtva végre. Homloka fájdalomtól ráncolódott, és izzadságcseppek hullottak le róla.
-   Mit gondolsz... Ki tudnál szökni innen?
-   Huh...? – leült a tükör elé.
-   Áhh, úgysem tudnál annyira messze jutni... Hmm... Mi lenne, ha legközelebb a mostoha bátyád zárnád ide be?
-   M-mi...? Én nem... Észrevennék... – súgta vissza.
-   És mi lenne ha... Nem lenne, aki észrevenné? – újra elvigyorodott a tükörkép.
-   ... Én nem vagyok ilyen... Nem, nem ölöm meg őket!
-   El akarsz menni innen?
-   Igen... – csillantak fel Ryuunosuke szemei.
-   Akkor tedd amit mondok – még mindig mosolygott.
-   ... Mit kell... Tennem?
-   Tanítsad móresre azt a kölyköt, ha legközelebb bejön a szobába!
Ekkor csattant az ajtózár, és lenyomta az ajtókilincset valaki. Az ajtó lassan kinyílt, és a beszélgetés tárgya színre lépett.
-   Te meg ki a franccal beszélsz itt?! Hallottam, hogy pofáztál! Na ki vele! – üvöltött rám.
-   Nem beszéltem senkivel...! – Ryuunosuke azonnal hátrálni kezdett
-   Szóval nem mondod el? Rendben, nekem így is jó. Anyuék nincsenek itthon. Még az a nyámnyila fater sincs, hogy megsajnáljon! Azt csinálhatok veled, amit csak akarok! Vágod?! – odalépett hozzá, és megragadta Őt a nyakánál, majd ütni kezdte Ryuunosuke fejét.
Nem ellenkezett, hagyta, hogy verje. Esze ágában sem volt, hogy bárkit is bántson, vagy fájdalmat okozzon... De mélyen a szívében, elzárva valahol az izomszövetek között, a pezsgő vérében haragos volt. Nem valamire, vagy valakire, saját magára, hogy képtelen magát megvédeni. A fejében számtalanszor elképzelte, ahogyan azt a fiút, aki épp folytogatja... Megbünteti, a hozzá méltó módon. Azonban a karjai és lábai csak hevertek a földön, mit sem törődve azzal, hogy akár meg is halhat... Kinek hiányozna egy ilyen haszontalan gyerek, mint Ő?
-   Igen... Kinek hiányozna...? Akár... El is pusztulhat... Nem, Ryuunosuke?
-   ...
-   Minek áltatod magad azzal, hogy az emberek jók?
-   ......
-   Nézz csak rá... Nézz a szemeibe. Az ilyennek nincsen bűntudata. Csak dominálni akar, mindent megtesz érte. Eltapos másokat, hogy Ő egyedül fent maradhasson. De tudod... Nincs értelme egyedül lenni nemigaz, Ryuunosuke?
-   ..........
-   Miért nem mozdulsz? Gyenge vagy? Annyira haszontalan vagy, hogy még csak megvédeni sem tudod magad?
-   ..............
-   Annyira... Hogy a családodat sem tudtad megvédeni?
-   ....................
-   Annyira... Hogy a bátyád is... Hagytad meghalni?
-   ELÉG! – ordított fel Ryuunosuke, hirtelen megragadta a mostoha testvérét, és az ereibe áramló adrenalin által kapott löket következtében hozzávágta Őt a tükörhöz, amely darabokra tört.
-   Na végre... – ördögi vigyor jelent meg az apró szilánkokon megjelenő tükörképek arcain – Az enyém vagy, Ryuunosuke – ezután mind eltűnt.
Haragtól szikrázó szemei nem tévesztették szemelől az áldozatot. Ahogyan az felkelt, már utána is vetette magát Ryuunosuke – az egyke fiú legnagyobb meglepetésére -  ráugrott, és leteperte a földre. A testét a hátára fordította, es leszorította a végtagjait.
-   NÉZZ RÁM! MI VAGYOK ÉN NEKED?! – ne haragudj... – AZT HISZED, HOGY ENGEM OLYAN KÖNNYŰ LESZ KINYÍRNOD CSAK AZÉRT, MERT NEM TUDTAM JÁRNI?! – ez nem én vagyok... EBBEN A VILÁGBAN, ÖLSZ, VAGY TÉGED ÖLNEK MEG! – kérlek állítsd meg... – SOHA TÖBBET NE MERÉSZELJ ENGEM LENÉZNI! SOHA, SOHA TÖBBET!
A zsebéből előhúzott egy üvegszilánkot, fenyegetően magasra feltartotta azt, készen arra, hogy lesújtson vele, habár a szemeiből könnyek zúdultak alá, miközben még mindig kiállhatatlanul tombolt benne az adrenalin, és a temérdek, színtiszta gyűlölet. Végül újra elvigyorodott...
-   JÓÉJT...! – Állítsd meg...! Kérlek!
Ekkor az angyalnak született, tiszta és jó gyermeki lélek megfosztotta magát szárnyaitól, és fényétől. Zuhanni kezdett, mélyen lefelé a föld alá, a kémköves pokol sötétségének izzó lávájába, amely lemarta róla eddigi mivoltát, és szarvakkal tért vissza...
Az üvegszilánk egyenesen a fiú mellkasába fúródott, vért okádva ki magából... Aztán újra lesújtott, és újra, és ÚJRA, és újra, amíg a folyosó összes rése, és a falon éktelenkedő repedések is megkapták a halál hírét. Ryuunosuke ekkor elégedetten állt fel a testtől, és kábultan a vér illatától, a kijárati ajtó felé imbolygott.
-   Hahaha... Látod...? Én majd megvédelek... Majd megteszem azt, amit te nem tudtál... – kihez beszélsz? – Látogassunk meg valakit. Oh, igen. Az a vacak kerekesszék már nem kell, felejtsd is el. Nem rabszolgái vagyunk a magunk testének – mit tettél...? – Fejezd be a bőgést – sajnálom...


Step 7.
Viszlát.

Nem láthatnak így... Menj az erdőn keresztül. De ha Ő észrevesz, nos kíváncsi leszek a reakciójára. Legalább kiderül rólad az igazság. Hogy micsoda? Ezt nem te akartad? Dehogy is nem. Tudom, hiszen ott voltam. Az elejétől kezdve... Mit gondolsz, ki volt az, aki mesélt rólad, huh? Én nem felejtelek el... Kicsit talán hálátlan is vagy, pedig örülhetnél. Kihúztalak a csávából, megmentettelek, társaságot nyújtok neked... Mit akarsz még? Hogy te nem vagy ilyen? De igen. Gyilkos vagy, és akkor? Ha nem lennél az, akkor most itt sem lehetnénk, ami persze az én érdekem is. Megöltem egy ártatlan fiút? Hogy én? Egy ártatlant? Na ne röhögtess. Senki sem az aminek mutatja magát, mit képzelsz... Te talán annak hitted magad, de figyelj... Megoldottam ezt is. Nyisd ki szépen a szemeid.
Ideértünk. Azonban ahogy becsengettünk az ajtón, egyedül lettem, egymagamban. Itt hagyott még a tükörkép is, de megszólalt egy másik, ismerős hang. Összerezzentem, és fázni kezdtem, a csontjaim pedig mind egytől egyig remegni kezdtek, a szemeimet nedvesség fedte. Mi lesz most? Hogyan fog ezután rám nézni? Mit fog gondolni rólam...? Ezután is... Talán... Lehetne, hogy vele lakhassak? Úgy, ahogy megbeszéltük a domboldalon... Ugye lehet? Hiszen én csak... Én nem akarok bonyolult dolgokat, azt hiszem... Csak szeretnék valakivel együtt nevetni... Együtt sírni, együtt szórakozni...
Kinyílt az ajtó, és előlépett az öreg. A szemei... Tágra nyíltan, és átkozottul meglepetten, megrémülten néztek rám. Hirtelen összehúzta a szemöldökeit és berángatott abba a helyiségbe, ahol a matracom volt rég.
-   Ki ne mozdulj innen, ne gyere utánam.
-   M-mi? Dehát! Én... Sajnálom! Ne haragudj rám! Ez nem én...
-   Csendben legyél! – ordított rám – Maradj itt, és egy hangot se! Már tudtam, amikor elvittek... El kell ezt intéznem most, de ne is reménykedj abban, hogy itt maradhatsz. Amint visszajövök, az útjaink elválnak, és ne is gyere vissza!
Most valóban dühös volt. Csalódott bennem... Magamnak köszönhetem ezt... Így most nem tudom hogyan tovább. Egyáltalán nem akarok elmenni innen... De nem érdemlem meg többé, hogy a jó utat járhassam, és jó emberek vegyenek körül. Nem érdemlem meg a jó életet... Összehúztam magam a szoba sarkában, és belefeledkezdtem az idő múlásába is... Észre sem vettem, hogy közben... Máshova kerültem.


Step 8.
Cirkusz.

-   Hé! Ébresztő! Hétalvó!
-   Huh... Huuuh?! Hol vagyok?! – ugrottam fel az ágyon. 
Egy vörös színű karaván belsejében ébredtem fel, amely épp tartott valahova. Kerekek gördültek a szilárd talajon, valamint lovak prüszköltek a kocsi előtt, ahogyan azt húzták előrefelé. Előttem egy lány meredt rám, örömtől ragyogóan, és mosolyogva.
-   Végre felébredtél! – vigyorodott el – Hmm, a lábaid még erősítésre szorulnak, de sok-sok edzés után még lehet belőled valami számunkra! – ugrált ide-oda miközben hablatyolt valamiről.
-   Te-tessék?
-   Ez egy cirkusz karaván, drágám! Az erdei földúton találtunk rád! Hogy kerültél oda? Hova akartál menni? Mi történt veled?
-   Én... Eh... Nem akartam sehova sem menni.
-   Hmm? Hát mit kerestél odakint?
-   Semmit sem... – komorodtam el, és lesütöttem a szemeim.
-   Van hová menned?
-   Nincs.
-   Akkor bizony közénk tartozol! – megpaskolta a fejem búbját.
-   Dehát...
-   Hmm? Azt mondtam, hogy jó leszel valamire! Ha én mondom, az úgy is van! – Csípőre tette a kezeit – Velünk jössz, és lesz hol aludnod, lesz mit enned, persze dolgoznod kell! Ki tudja, lehet hogy még akrobata is lehetsz! – ezt hallva felgyúlt bennem a remény...
A karaván Karakurába tartott, és még aznap, mikor odaértünk, és kiszálltam a kocsiból, egy seregnyi ember fogadott. Mindegyikőjük üdvözölt, és később együtt emeltük fel a sátrakat. Végül este meg is történt az első előadása a cirkusznak, amely lélegzetelállítóan fantasztikus élmény volt. Annyira, hogy hirtelenjében elájultam. Amikor felébredtem, ketten álltak felettem, és lesték minden mozzanatomat.
-   Jól vagy? – kérdezte az egyikük.
-   P-persze... Uhh... Biztosan leesett a vércukrom... – feleltem, mire a másik megszúrta az ujjamat egy tűvel, és a vércseppet egy apró papírdarabra áztatta, amely egy műszerbe csatlakozott.
-   Dehát teljesen normális értéket mutat! – hökkent meg, aztán felsegített.
Éjszakára megkaptam a saját zugomat, ahol döbbenten vettem észre egy táskát az ágyamon. Elhúztam a zipzárját, és belekukkantottam. Telis-tele volt hivatalos papírokkal, amelyek az én kilétemet taglalták. Új családnévvel – Takahashi -, hamis születési hellyel, és egyebekkel, valamint találtam egy levelet... Tőle. Választ kaptam arra, hogy mi ez az egész. Csak így védhetett meg a büntetés elől, és maradhattam szabad, hogy másik személyiséget adott nekem. Azt is elárulta, hogy quincy vagyok, és amit a hídon láttam, az valódi. Hollow-ok. Ellenük kell küzdenem, nem az emberek ellen. Őket védenem kell tőlük. Quincy... Ennek a jelenteset azonban nem igazán érthettem meg. Ezt valaki más magyarázta el nekem, amikor belépett a sátramba. Ő is az. Felajánlotta nekem, hogy tanít, amit boldogan el is fogadtam. A beszélgetés után magamra hagyott. Tovább kutattam a táskámban, hátha találok még benne valamit... És akkor, könnyek csorogtak végig mosolygó arcomon... Csokoládé...
Azóta két év telt el. Megerősödtem, és elértem, hogy akrobata lehessek, és fellépjek a cirkuszban. Először életemben arra készültem, hogy közönség előtt lépjek fel.
-   Oh! Még mielőtt elfelejtem! – Előkerült a lány, akit elsőként ismertem meg a cirkusz tagjai közül – Tessék! Fesd be ezzel a hajad! Különlegesebbnek fogsz tűnni tőle! – a kezembe nyomott egy kék színű hajfestéket.
Órákkal később arra vártam, hogy a hintára pattanhassak, és repüljek, mint a madár. A közönség csak úgy áramlott befelé a nézőtérre. A fények csodálatosan ragyogtak mindenfelé. Tudom, hogy rossz dolgot műveltem, és ezt nem érdemelhettem volna meg. Nem vagyok jó ember... De amíg tart a maszkom... Remélem, hogy mosolyt csalok az emberek arcára. Éjjel a cirkusz az életem, nappal quincyként védem azt, ami fontos – amit a bolt tulajdonos írt levelében.
A fények rám szegeződtek, nagy leveőt vettem, kinyújtottam a kezeim, és megragadtam a hinta rúdját... Kezdődhet a show!
-   Majd meglátjuk azt, hogy meddig tart a maszkod – kacsintott rám vigyorogva egy ismerős visszhang, aki kísértetiesen úgy nézett ki, mint én...


~ Adatlap
Név: Takahashi Ryuunosuke
Nem: Férfi
Kaszt: Quincy
Szül. ideje: 1998.03.05.
Kor: 20

~ Kinézet
Magasság: 163 cm
Bőrszín: sápadt fehér
Hajszín: festett kék (eredetileg sötétbarna)
Szemszín: kék
Átlagos ruha viselete: lezser utcai viselet, a kényelmes ruhákat és cipőket preferálja
Cirkuszi viselete: testhezálló kezeslábas akrobata ruha, változó színekben és mintázatban, emellett arcfestéket is használ
Testfelépítés: vézna, de meglehetősen erős, és hajlékony testalkata van, amit cirkuszi akrobataként hasznosít a legjobban, emellett pedig jelentős segítséget nyújt harcaiban

~ Jellem
Elsőre egyszerű személyiségnek tűnik, de idővel ez bonyolódhat, attól függően, hogy kit mennyire enged közel magához. Általában nem ismerkedő, inkább megfigyelő típus, de nem zárkózik el az emberektől, pláne ha édességgel kínálják meg. Ambivertált, de kerüli a túl sok kérdést, inkább flegmán lelécel a kíváncsiskodók elől. Többnyire laza, nemtörődöm, és egy kissé flegma. Viselkedése néhol hidegnek érződhet azért, mert kevés dolog érdekli őt, és kevesen keltik fel igazán a figyelmét, de ha valamit (vagy valakit) megszeret, azért képes mindent megtenni. Mindenhol a jókedvet, a vidámságot keresi. Amit csinál, azt azért teszi, hogy jól érezze magát, de hamar megszűnik az érdeklődése az adott dolog vagy cselekvés iránt, ha ez nem történik meg – emiatt gyorsan változik a hangulata. Szereti az életvidám embereket és a spontaneitást. Teljesen értelmetlennek látja a világot, ha nincsen benne boldogság, és édesség, amelyből mindig tart magánál a zsebeiben. Cirkuszi előadásait csak akkor tartja sikeresnek, ha lenyűgözte a közönséget, és mosolyogni látja őket, azonban az emberek, illetve a társadalom gondolata abszolút hidegen hagyja, inkább csak az egyén a fontos számára. Quincyként a hollow-ok elleni harcot nem védelmezés céljából, hanem egy számára fontos illető szavainak hatására folytatja. Szabad szellem, utálja a bezártságot, és a tükröket – az arcfestékét gyakran anélkül készíti, vagy készítteti el. A kis dolgokban is megtalálja a jót, ahogyan a rossz emberekben is néha, ami naivitásra utalhat, azonban szíve mélyén tudja, hogy ez több ponton is megvétózható, de makacskodik eme tény ellen. Szorult helyzetben döntésképtelen, emiatt vitákat folytathat saját magával. Nem fárasztja magát filozofikus kérdésekkel, azonban olykor kényszerből gondolkodik el egyes dolgokon. Megrögzött téveszméje, hogy a fokozott édességfogyasztás számára egészséges, viszont nagyon odafigyel a testi épségére, és edzettségére. A mozgás neki létfontosságú, amióta járni tud.


~ Szeret-nem szeret
Szeret / szereti: 
-   Édességet enni
-   Még több édességet enni
-   Akrobata mutatványokat csinálni
-   Lustálkodni
-   Nevetni és mosolyogni

Nem szeret / szereti:
-   A családnevét
-   A tükröket
-   Veszekedni
-   Ha lenézik
-   Sós ételeket fogyasztani

~ Felszerelés(ek)
Boxer gyűrűket hord a zsebeiben – amiket önkényesen „vasökölnek” hív -, önvédelmi célból.

Oldalak: [1]